«Ένας δράκος στο σχολείο», Κάριλ Χαρτ .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Ένας δράκος στο σχολείο», Κάριλ Χαρτ

Από τις εκδόσεις Μίνωας, τον Απρίλιο του 2021, κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο «Ένας δράκος στο σχολείο», της Κάριλ Χαρτ, με εικονογράφηση της Ρόζαλιντ Μπέρντσο και σε μετάφραση της Δέσποινας Δανιήλ.

Γράφει: Ολυμπία Κατσένη
«Ένας δράκος στο σχολείο», Κάριλ Χαρτ

Υπόθεση βιβλίου

Τι κάνει άραγε ένα δρακάκι όταν λίγο μεγαλώσει και έρθει η ώρα να πάει στο σχολείο; Μήπως κλαίει; Μήπως κρύβεται σε σπηλιά μυστική και αρνείται να βγει; Μήπως τρέχει, τρέχει και δε σταματά;

Όχι! Όχι! Οι δράκοι δεν τα κάνουν αυτά!

Το δρακάκι μας λοιπόν, πηγαίνει στο σχολείο του χαρωπό. Όταν χαμογελαστό μπει στην τάξη, όλους τους χαιρετά και κάθεται στο θρανίο του! Έτσι κάνει και όλα είναι μια χαρά!

Και την ώρα της ζωγραφικής, λέτε να βάφει θρανία, καρέκλες και συμμαθητές;


Όχι, όχι! Οι δράκοι δεν τα κάνουν αυτά!
Το δρακάκι σε όλους το χαρτί μοιράζει, δεν προκαλεί ακαταστασία ούτε φωνάζει. Μετράει όλα τα μολύβια -ένα, δύο, τρία-, σχεδιάζει ένα ουράνιο τόξο σαν οπτασία. Κόκκινο, πράσινο και μπλε το χρωματίζει.
Κάθε δράκος αγαπά να ζωγραφίζει!

Μα και στο μεσημεριανό φαγητό, αλλά και στο διάλειμμα στην αυλή είναι τύπος και υπογραμμός το δρακάκι της ιστορίας μας! Όλοι το αγαπούν και το ευχαριστούν.

Όμως υπάρχουν και φορές που το δρακάκι μας σκυθρωπιάζει. Όταν χτυπά το κουδούνι για να σχολάσει! Αλλά κι αυτό όχι για πολύ! Αύριο, βλέπεις, θα είναι πάλι εκεί! Να παίζει, να μαθαίνει και να γελά με τους φίλους του όλους συντροφιά!


Αγοράστε το «Ένας δράκος στο σχολείο», της Κάριλ Χαρτ, κάνοντας κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Τι υπέροχο παιδικό βιβλίο το «Ένας δράκος στο σχολείο», της Κάριλ Χαρτ!

  «Κλοπή στους καταρράκτες του Νιαγάρα», Μάριο Πασκουαλότο

Με ένα κείμενο απλό, κατανοητό και απόλυτα ρεαλιστικό, μια εικονογράφηση τρυφερή και ξεκαρδιστική συγχρόνως, διδάσκει και ψυχαγωγεί!

Διδάσκεται η σωστή συμπεριφορά στο σχολείο από το παράδειγμα αυτού του αξιολάτρευτου δράκου. Στις σελίδες του «Ένας δράκος στο σχολείο» περιγράφονται πολλά είδη αντιδράσεων και συμπεριφορών, που κατά την διάρκεια αλλά και μετά την ανάγνωση του βιβλίου, μπορούν να γίνουν και πολλές συζητήσεις με το παιδί. Ο μικρός δράκος πάντα βοηθά βρίσκοντας λύσεις και δίνοντας το καλό παράδειγμα!

Ψυχαγωγεί, όντας ένα βιβλίο απολαυστικό, με εικονογράφηση που κερδίζει το βλέμμα από την πρώτη στιγμή, έναν ήρωα τρυφερό και δοτικό που αγαπά και σέβεται τους γύρω του, και ένα κείμενο έμμετρο και τραγουδιστό που σε κάνει να χαμογελάς!

Το παιδικό βιβλίο «Ένας δράκος στο σχολείο», της Κάριλ Χαρτ, αποτελεί ένα ιδιαιτέρως απολαυστικό μα και χρήσιμο ανάγνωσμα, ένα υπερ-όπλο στα χέρια του γονιού ώστε να καταφέρει να πάει το παιδί του για πρώτη φορά στο σχολείο χωρίς εντάσεις και δυσάρεστα συναισθήματα!

“Όπλο” και τρόπος! Ένας εύσχημος τρόπος για να δει το παιδί θετικά την μετάβασή του από την προσχολική στην πρωτοσχολική ζωή. Ένας υπέροχος τρόπος να οδηγηθεί χωρίς φωνές και κλάματα το παιδί την πρώτη μέρα στο σχολείο!

Άλλωστε οι δράκοι δεν τα κάνουν αυτά! Το λέει και στο “Ένας δράκος στο σχολείο”!

Οπισθόφυλλο:

Όταν ένα μικρό δρακάκι πάει στο σχολείο, Θα ρίξει, άραγε, κάτω τις μπογιές και θα αρνηθεί να μοιραστεί τα παιχνίδια; Όχι, βέβαια! Οι δράκοι δεν τα κάνουν αυτά!
Όμως η σωστή συμπεριφορά στο σχολείο δεν είναι πάντα εύκολη…


Αγοράστε το «Ένας δράκος στο σχολείο», της Κάριλ Χαρτ, κάνοντας κλικ εδώ!

  «Ένας παρεξηγημένος φίλος», Έλενα Νταβλαμάνου

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Ένας δράκος στο σχολείο
When a dragon goes to school

Συγγραφέας

Κάριλ Χαρτ
Caryl Hart

Εικονογράφος

Ρόζαλιντ Μπέρντσο
Rosalind Beardshaw

Μετάφραση

Δέσποινα Δανιήλ

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Μίνωας

Ημερομηνία έκδοσης

Απρίλιος 2021

Αριθμός σελίδων

32

ISBN

978-618-02-1773-5

Συντάκτης άρθρου

Ολυμπία Κατσένη

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.