«Η δύναμη του Πότε», Μάικλ Μπρέους .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Η δύναμη του Πότε», Μάικλ Μπρέους

Από τις εκδόσεις Διόπτρα, το Σεπτέμβριο του 2017, κυκλοφόρησε το «Η δύναμη του Πότε». Ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης που έγραψε ο Αμερικανός κλινικός ψυχολόγος Michael Breus και μετέφρασε στην γλώσσα μας ο Χρήστος Μπαρουξής.

Γράφει: Matia Gr

Κριτική και εντυπώσεις

Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν είστε Λύκος, Αρκούδα, Λιοντάρι ή Δελφίνι; Όχι, δεν τα έχω “τσούξει” και ούτε σας μιλώ για ωροσκόπια της Άπω Ανατολής. Αναφέρομαι σε κιρκαδιανούς ρυθμούς και στον χρονότυπο σας! Με αυτόν τον τομέα καταπιάνεται ο Αμερικανός ψυχολόγος Μπρέους στο πόνημά του που φέρει τον τίτλο «Η δύναμη του Πότε»!

Αφού μας κάνει μια εισαγωγική ξενάγηση στα βασικά σημεία αυτής της θεωρίας, μας βοηθά να κάνουμε το τεστ που θα προσδιορίσει τον χρονότυπό μας. Αν δεν κρατιέστε μέχρι να αποκτήσετε το βιβλίο, μπορείτε να κάνετε το τεστ αυτό, online (κάνοντας κλικ εδώ!), στην ιστοσελίδα του Michael Breus.

Αφού πλέον έχετε προσδιορίσει αν είστε Δελφίνι, Αρκούδα, Λιοντάρι ή Λύκος, αρχίζουν τα ενδιαφέροντα… οι τέλειες ημέρες (τα ιδανικά ημερήσια προγράμματα) για κάθε ένα από τους τέσσερις αυτούς χρονότυπους! Προγράμματα που αν -κατά τον συγγραφέα- ακολουθήσετε κι εσείς (όσο πιο πιστά μπορείτε) θα δείτε θεαματικά οφέλη και αλλαγές στη ζωή σας.

Και αμέσως μετά περνάμε στο δεύτερο μέρος του βιβλίου. Εδώ ο αναγνώστης θα βρει συμβουλές σχετικά με το ποιά είναι η καλύτερη ώρα για πάνω από πενήντα δραστηριότητες μας, πάντα μέσα από το πρίσμα των χρονοτύπων…


Το δεύτερο μέρος αποτελεί έναν οδηγό που σας εξηγεί πώς να αξιοποιήσετε τη δύναμη του πότε για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε διάφορες πτυχές της ζωής σας -σχέσεις, φυσική κατάσταση, υγεία, ύπνος, φαγητό και ποτό, εργασία, δημιουργικότητα, οικονομικά και διασκέδαση. Σε κάθε κεφάλαιο θα βρείτε συγκεκριμένες δραστηριότητες. Κάθε δραστηριότητα εξετάζεται ξεχωριστά για αυτό μη διστάσετε να πάτε κατευθείαν σε αυτή που σας ενδιαφέρει.

Αυτό ακριβώς έκανα κι εγώ. Βρήκα τον χρονότυπό μου -Αρκούδα είμαι παρεμπιπτόντως- και μελέτησα όλα όσα αφορούν τις “Αρκούδες” στο τμήμα αυτό του βιβλίου. Κάπως έτσι έφτασα και στο τρίτο μέρος του βιβλίου που αναφέρεται στη δύναμη του “Πότε στη ζωή μας” και αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο με τις τελευταίες “οδηγίες” του συγγραφέα προς όλους τους ναυτιλλομένους που θα δοκιμάσουν να ακολουθήσουν τις προτεινόμενες ρότες στην ζωή τους.

Προσωπικά έχω αρχίσει και μετακινώ -κατά το δυνατόν- τις δραστηριότητές μου στις προτεινόμενες ώρες μέσα στην ημέρα που είναι οι δόκιμες για τις “Αρκούδες”. Αν θα φέρει αποτελέσματα θα δείξει… πάντως κακό θεωρώ πως δεν μπορεί να μου κάνει… 😉

Αν επιθυμείτε κι εσείς να δοκιμάσετε τη μέθοδο του dr. Michael Breus, το «Η δύναμη του Πότε» σας περιμένει στα ράφια των βιβλιοπωλείων για να το αποκτήσετε και να σας δείξει τον δρόμο των κιρκαδιανών ρυθμών στην καθημερινότητά σας! Καλή μελέτη και καλά αποτελέσματα… εύχομαι! 🙂

Οπισθόφυλλο:

Κάνετε το τεστ του χρονότυπου και μάθετε για τη δύναμη του πότε…

Αποκτήστε από σήμερα μια ζωή γεμάτη ενέργεια, υγεία και παραγωγικότητα!

Οι περισσότερες συμβουλές εστιάζουν στο τι να κάνετε ή πώς και αγνοούν το πότε της επιτυχίας. Νέες εμπεριστατωμένες έρευνες, όμως, αποδεικνύουν ότι υπάρχει μια σωστή ώρα να κάνουμε τα πάντα, βάσει της βιολογίας και των ορμονών μας. Όπως αποδεικνύει ο δρ Michael Breus, αν ακολουθείτε το εσωτερικό σας ρολόι για να μεγιστοποιήσετε την υγεία, την ευτυχία και την παραγωγικότητά σας είναι εύκολο, συναρπαστικό και διασκεδαστικό.

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει ένα νέο επαναστατικό πρόγραμμα για να επανασυντονιστείτε με τον φυσικό βιορυθμό σας, κάνοντας μικρές αλλαγές στις καθημερινές σας συνήθειες.

Αφού απαντήσετε στο αναλυτικό Ερωτηματολόγιο Βιοχρόνου και μάθετε τον Χρονότυπό σας, θα ανακαλύψετε ποια είναι η καλύτερη ώρα να κάνετε πενήντα και πλέον διαφορετικές δραστηριότητες. Μέσα από συναρπαστικά δεδομένα, διασκεδαστικά τεστ προσωπικότητας και οδηγίες που μπορείτε εύκολα να ακολουθήσετε, αυτό το βιβλίο αποτελεί το απόλυτο εγχειρίδιο που θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας.


Αγοράστε το «Η δύναμη του Πότε», του Μάικλ Μπρέους, κάνοντας κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Η δύναμη του Πότε
The power of When

Συγγραφέας

Μάικλ Μπρέους
Michael Breus

Μετάφραση

Χρήστος Μπαρουξής

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Διόπτρα

Ημερομηνία έκδοσης

Σεπτέμβριος 2017

Αριθμός σελίδων

439

ISBN

978-960-605-272-9

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Dr. Michael Breus on why he wrote THE POWER OF WHENDr. Michael Breus on why he wrote THE POWER OF WHEN
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.