«Η κατάρα του τίγρη», της Κολίν Χουκ - «Tiger's curse», by Colleen Houck .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Η κατάρα του τίγρη», της Κολίν Χουκ – «Tiger’s curse», by Colleen Houck

Στεκόμουν στην άκρη του γκρεμού. Στην ουσία, στεκόμουν στην ουρά για μια θέση προσωρινού υπαλλήλου γραφείου στο Όρεγκον, αλλά ένιωθα σα να στεκόμουν στο χείλος ενός γκρεμού. Τα παιδικά μου χρόνια, το λύκειο, η […]

Γράφει: Matia Gr
«Η κατάρα του τίγρη», της Κολίν Χουκ – «Tiger’s curse», by Colleen Houck

Η κατάρα του τίγρη

Στεκόμουν στην άκρη του γκρεμού. Στην ουσία, στεκόμουν στην ουρά για μια θέση προσωρινού υπαλλήλου γραφείου στο Όρεγκον, αλλά ένιωθα σα να στεκόμουν στο χείλος ενός γκρεμού. Τα παιδικά μου χρόνια, το λύκειο, η ψευδαίσθηση ότι η ζωή είναι ωραία και εύκολη, όλα είχαν περάσει ανεπιστρεπτί. Μπροστά μου βρισκόταν απειλητικό το μέλλον: κολέγιο, διάφορες καλοκαιρινές δουλειές για την εξασφάλιση των διδάκτρων και η προοπτική μιας μοναχικής ενήλικης ζωής.

Μην μου πείτε! Γνωστή εικόνα απείρου κάλους ε; Σε αυτή τη κατάσταση, από την οποία έχουμε περάσει όλοι σε κάποια φάση της ζωής μας, βρέθηκε η Κέλσι Χέις. Δεν σας λέει τίποτα το όνομα; Κρατήστε το στη μνήμη σας, γιατί στο μέλλον θα το ακούτε αρκετά συχνά. Η Κέλσι δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο αλλά λογοτεχνικός ήρωας. Είναι το ένα μέλος του πρωταγωνιστικού διδύμου στο πρώτο βιβλίο του έπους του τίγρη, που έγραψε η συγγραφέας Κολίν Χουκ. Τίτλος του είναι «Η κατάρα του τίγρη», στην ελληνική γλώσσα το μετέφερε η Βίκυ Μυλωνοπούλου ενώ την έκδοση με το θεσπέσιο εξώφυλλο υπογράφουν οι εκδόσεις Πλατύπους.

Ας επιστρέψουμε όμως στην Κέλσι. Είχαμε αφήσει την δεκαοχτάχρονη κοπέλα στη σειρά αναμονής ενός γραφείου ευρέσεως εργασίας. Η ψυχοφθόρος αναμονή στην ουρά είχε τουλάχιστον ως αποτέλεσμα να βρει μια εργασία. Όχι όμως μια οποιαδήποτε δουλειά αλλά μία η οποία άλλαξε ριζικά το άμεσο αλλά και το απώτερο μέλλον της, τις πράξεις της, τις σκέψεις της, τα όνειρά της… Ολόκληρο τον κόσμο της. Και ποιά ήταν αυτή; Ρίξτε μια ματιά στην αγγελία…


Ζητείται:
Προσωρινός υπάλληλος για δύο μόνο εβδομάδες.
Καθήκοντα: Πώληση εισιτηρίων, τάισμα ζώων και καθάρισμα του χώρου μετά τις παραστάσεις.
Σημείωση: Επειδή η τίγρη και τα σκυλιά πρέπει να φροντίζονται όλο το εικοσιτετράωρο παρέχεται κατάλυμα και πλήρης διατροφή.

Αν και η νεαρή κοπέλα έψαχνε μια απασχόληση μεγαλύτερης διάρκειας, ώστε να μπορέσει να συγκεντρώσει χρήματα για το κολέγιό της, άρπαξε την ευκαιρία. Για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα ήταν κι αυτή μέλος του προσωπικού του τσίρκο Μαουρίτσιο. Την πρώτη μέρα στην νέα της θέση, αφού έγινε βοηθός του Ματ -του παιδιού για όλες τις δουλειές- φόρεσε ένα αστραφτερό κουστούμι και ανέλαβε το πόστο στο θάλαμο εισιτηρίων. Εκείνη τη μέρα είδε και ένα μεγάλο μέρος της παράστασης του τσίρκου, της οποίας ατραξιόν ήταν ένας πελώριος λευκός τίγρης! Ο Ντίρεν!

Στα καθήκοντά της όπως ανέφερε και η αγγελία, συμπεριλαμβανόταν η φροντίδα των ζώων που λάμβαναν μέρος σε διάφορα νούμερα του τσίρκου. Δηλαδή κάποιων σκυλιών και του πανέμορφου τίγρη. Ενός άσπρου τίγρη Βεγγάλης, με καταγάλανα μάτια, ακριβώς σαν αυτόν στο εξώφυλλο του βιβλίου. Η Κέλσι συμπαθεί πολύ τον Ντίρεν, τον αποκαλεί χαϊδευτικά Ρεν και περνά κοντά του όλο τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτει. Και καθώς οι μέρες της παραμονής του τσίρκου στην πόλη και συνεπώς της δουλειάς της τελειώνουν, εμφανίζεται στο προσκήνιο ένας μυστηριώδης ηλικιωμένος άνδρας, ο κύριος Καντάμ. Ο ευγενής Ινδός αγοράζει τον Ρεν με σκοπό να τον μεταφέρει σε ένα πάρκο της Ινδίας ελευθερώνοντάς τον από τη σκλαβιά του τσίρκου.

Ο αγοραστής και νέος ιδιοκτήτης του τίγρη προτείνει στην ηρωίδα μας να συνοδέψει το περήφανο αιλουροειδές μέχρι την Ινδία και να βοηθήσει στις πρώτες μέρες της εγκατάστασής του στο καινούργιο του σπίτι. Δουλειά μιας βδομάδας μεν, αλλά με καλή αμοιβή που συνδυάζεται με το ταξίδι στην ιδιαίτερη αυτή χώρα, και φυσικά παρέα με την αδυναμία της, τον Ρεν. Δεν υπήρχε περίπτωση να απορρίψει μια τέτοια πρόταση. Έτσι ξεκινά το ταξίδι στην ανατολή… και ακόμα πιο μακρυά. Όχι γεωγραφικά, αλλά… θα διαβάσετε!

Ενώ το «Η κατάρα του τίγρη» είναι ένα μυθιστόρημα περιπέτειας -η ηρωίδα μας θα έρθει αντιμέτωπη με μια κατάρα τριών και πλέον αιώνων, καθώς και με τη μαγεία που την περιβάλει- στον πυρήνα του είναι μια σύγχρονη ιστορία αγάπης. Οι ήρωες της Κολίν Χουκ καλούνται να αντιμετωπίσουν δύο προκλήσεις. Η μία είναι οι προσπάθειες να αλλάξουν κάτι που έχει γίνει πριν από πολλά πολλά χρόνια (έχει εδραιωθεί). Προσπάθειες που τους κάνουν να δρουν ως νέοι Ιντιάνα Τζόουνς. Η δεύτερη πρόκληση είναι να δώσουν πνοή σε μια σχέση -σε έναν έρωτα- που και οι δύο θέλουν αλλά που οι διαφορές μεταξύ τους την κάνουν να φαντάζει ως όνειρο θερινής νυκτός.

Πλεγμένα καθ’ όλη την διάρκεια της ανάγνωσης το ρομαντικό και το περιπετειώδες στοιχείο κρατούν την αγωνία του αναγνώστη αμείωτη με αποκορύφωμα τις τελευταίες σελίδες όπου ένα απόσπασμα από το επόμενο βιβλίο του έπους θα σας κάνει να αδημονείτε να φτάσει το φθινόπωρο του 2012 όπου το «Η αναζήτηση του τίγρη» θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία. Σε αυτή τη θέση όμως θα βρεθείτε μετά από 474 σελίδες απολαυστικής, μυθιστορηματικής, ρομαντικής, και αγωνιώδους ανάγνωσης!

Από το αυτί του βιβλίου μεταφέρουμε:

Πάθος. Μοίρα. Αφοσίωση.
Θα τα ρίσκαρες όλα για να αλλάξεις το πεπρωμένο σου;
Το τελευταίο πράγμα που πίστευε η Κέλσι Χέις ότι θα έκανε το καλοκαίρι ήταν να προσπαθήσει να σπάσει μια ινδική κατάρα τριακοσίων ετών. Μαζί με ένα μυστηριώδη τίγρη που τον λένε Ρεν. Στην άλλη άκρη του κόσμου.
Και όμως, αυτό ακριβώς συνέβη.
Αντιμέτωπη με σκοτεινές δυνάμεις, συναρπαστική μαγεία και μυστικούς κόσμους όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, η Κέλσι ρισκάρει τα πάντα για να ενώσει τα κομμάτια μιας αρχαίας προφητείας, ικανής να σπάσει για πάντα την κατάρα.
Η Κατάρα του Τίγρη είναι το συναρπαστικό πρώτο βιβλίο σε ένα έπος φαντασίας και ρομαντισμού, που θα σας κόψει την ανάσα και θα σας κάνει να περιμένετε με ανυπομονησία το επόμενο.

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.