Οι κρυφές αλήθειες της καθηγήτριας Χάνα .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Οι κρυφές αλήθειες της καθηγήτριας Χάνα

Reem Bassiouney Εκδόσεις Παπαδόπουλος Μυθιστόρημα Σελίδες: 288 Σχήμα: 14,5 Χ 20,5 Τιμή: 13,99€ Μάιος 2012 «Τον κοίταξε σαστισμένη, ενώ ο φόβος και η απελπισία κατέκλυζαν το μυαλό της και οι σκέψεις συσσωρεύονταν μέσα της. […]

Γράφει: Matia Gr
Οι κρυφές αλήθειες της καθηγήτριας Χάνα

Οι κρυφές αλήθειες της καθηγήτριας ΧάναReem Bassiouney
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Μυθιστόρημα
Σελίδες: 288
Σχήμα: 14,5 Χ 20,5
Τιμή: 13,99€
Μάιος 2012

«Τον κοίταξε σαστισμένη, ενώ ο φόβος και η απελπισία κατέκλυζαν το μυαλό της και οι σκέψεις συσσωρεύονταν μέσα της. Έκλεινε τα σαράντα και ήταν ακόμα παρθένα… Την επομένη θα ταξίδευε στην Αμερική, όπου κατοικούσε η πρώτη  της αγάπη, ο Ράμι ελ Μάσρι… Πρώτα, όμως, έπρεπε να χάσει την αγνότητά της και να διορθώσει πεντακόσια γραπτά, να απευθύνει ένα δυνατό χαστούκι στον Σάμι και να κοπανήσει το κεφάλι του Αμπντέλ Χαμίντ ώσπου να ματώσει. Πρώτα θα έχανε την παρθενιά της, ύστερα θα ταξίδευε για το συνέδριο και ίσως συναντούσε πάλι τον Ράμι, την πρώτη της αγάπη. Ίσως, πάλι, δεν τον συναντούσε ποτέ… Σίγουρα, όμως, θα έχανε την παρθενιά της… Και τότε, θα επέστρεφε στο σπίτι της».

Σ’ αυτό το μυθιστόρημα η συγγραφέας, για άλλη μια φορά, κάνει μια κατάδυση στα άδυτα της γυναικείας ψυχής, μιλάει για τις ψυχολογικές μεταστροφές της, τα συναισθήματα, τον έρωτα και τις φιλοδοξίες της και καθρεφτίζει τη σύγκρουση ανάμεσα στην επαγγελματική αφοσίωση και στον έρωτα, ανάμεσα στον άντρα και στη γυναίκα. Έτσι, το θέμα του βιβλίου, μέσα στο πλαίσιο της πουριτανικής αραβικής κοινωνίας, σε συνδυασμό με στοιχεία κοινωνικής κριτικής για τον αραβικό κόσμο, δίνει στην ιστορία μια επιπλέον διάσταση.

Ένα γοητευτικό μυθιστόρημα, για μια ξεχωριστή γυναίκα που διεκδικεί τον χώρο της σε μια κοινωνία φτιαγμένη για άνδρες.

Λίγα λόγια για την Reem Bassiouney:
Η Reem Bassiouney είναι Αιγύπτια διηγηματογράφος και μυθιστοριογράφος. Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, αλλά τώρα ζει και εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Έργα της Το άρωμα της θάλασσας και Ο πωλητής των φιστικιών. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας, όπου σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία, ενώ εκπόνησε το διδακτορικό της στη γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Σήμερα εργάζεται ως τακτική καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Γιούτα στις ΗΠΑ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.