«Η Ουράνια Προφητεία», του Τζέιμς Ρέντφιλντ - The celestine prophecy by James Redfield .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Η Ουράνια Προφητεία», του Τζέιμς Ρέντφιλντ – The celestine prophecy by James Redfield

Τα έξι βιβλία του θεραπευτή και συγγραφέα Τζέιμς Ρέντφιλντ έχουν κατακτήσει εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο και έχουν βρεθεί -και σταθεί για αρκετό καιρό- στις λίστες με τα πιο ευπόλυτα βιβλία τόσο στις […]

Γράφει: Matia Gr
«Η Ουράνια Προφητεία», του Τζέιμς Ρέντφιλντ – The celestine prophecy by James Redfield

«Η Ουράνια Προφητεία», του Τζέιμς ΡέντφιλντΤα έξι βιβλία του θεραπευτή και συγγραφέα Τζέιμς Ρέντφιλντ έχουν κατακτήσει εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο και έχουν βρεθεί -και σταθεί για αρκετό καιρό- στις λίστες με τα πιο ευπόλυτα βιβλία τόσο στις Η.Π.Α. όσο και σε άλλες χώρες. Το ξεκίνημα έγινε το 1993 με το «The celestine prophecy». Η πρώτη του αυτή δουλειά κυκλοφόρησε ένα χρόνο αργότερα στην Ελλάδα, υπό τον τίτλο «Η ουράνια προφητεία», από τις εκδόσεις Διόπτρα σε μετάφραση της Αθηνάς Ντούργα.

Αν δεις το βιβλίο μόνο σαν μυθιστόρημα δεν μπορείς να πεις ότι είναι και το καλύτερο που έχεις διαβάσει, μιας και η πλοκή είναι σχετικά φτωχή ενώ οι χαρακτήρες δεν έχουν κάτι που θα σε κάνει να ταυτιστείς μαζί τους και να απολαύσεις την ανάγνωση. Όμως το «Η ουράνια προφητεία» δεν είναι ένα μυθιστόρημα. Δεν το έγραψε ο Ρέντφιλντ για μας προσφέρει μερικές ώρες χαλάρωσης και απόλαυσης. Ο συγγραφέας έχει συλλέξει το απόσταγμα από πνευματικές διδασκαλίες διαφόρων εποχών, λαών και θρησκειών και το έχει περάσει μέσα από μια παραβολική ιστορία δράσης και περιπέτειας.

Ο κεντρικός ήρωας -στις πρώτες σελίδες- μαθαίνει για ένα χειρόγραφο που βρέθηκε στο Περού και που η κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί να κρατήσει κρυφό, αρνούμενη την ύπαρξη του. Χρονολογείται η συγγραφή του στα 600π.Χ. και προλέγει μια μαζική μεταμόρφωση της ανθρώπινης κοινωνίας. Μια μεταμόρφωση που θα ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια του εικοστού αιώνα. Μια μεταμόρφωση, δηλαδή, που -σύμφωνα με το χειρόγραφο- έχει ήδη αρχίσει. Σύμφωνα με αυτό υπάρχουν εννέα Επιγνώσεις, εννέα στάδια, τα οποία οδηγούν τον κάθε άνθρωπο στην πνευματική του εξέλιξη και κατ’ επέκταση και στην μεταμόρφωση της ανθρώπινης κοινωνίας. Σε κάθε μια από αυτές τις Επιγνώσεις, οδηγείται ο ήρωας του Ρέντφιλντ από διάφορους ανθρώπους και στην συνέχεια μέσω αυτού οδηγούμαστε κι εμείς -οι αναγνώστες- στο μονοπάτι της κοσμοθεωρίας του συγγραφέα. Εννέα Επιγνώσεις μοιρασμένες αντίστοιχα στα εννέα κεφάλαια του βιβλίου:

Η πρώτη επίγνωση… Ένα κρίσιμο πλήθος
Μια νέα πνευματική αφύπνιση έχει ξεκινήσει στον ανθρώπινο πολιτισμό. Ένα εσωτερικό ξύπνημα που νιώθουν μερικοί άνθρωποι αντιλαμβανόμενοι ορισμένες μυστηριώδεις συμπτώσεις που λαμβάνουν χώρα στη ζωή τους.

Η δεύτερη επίγνωση… Το μακρύτερο τώρα
Οι συμπτώσεις αυτές τους οδηγούν σε μια εκ νέου θεώρηση του κόσμου και σε μια αφύπνιση σχετική με τον πραγματικό σκοπό της ανθρώπινης ζωής στον πλανήτη.

Η τρίτη επίγνωση… Ζήτημα ενέργειας
Η ζωή μας φαίνεται να είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Σύμπαν. Ένα σύμπαν γεμάτο δυναμική ενέργεια την οποία υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορούμε να δούμε δια γυμνού οφθαλμού. Μια ενέργεια που ρέει ανάμεσα μας και που περικλείει όχι μόνο τα έμβια όντα αλλά και τα φυτά.

Η τέταρτη επίγνωση… Ο αγώνας για δύναμη
Μια ενέργεια που έχουμε ανάγκη αλλά που ο λανθασμένος μέχρι τώρα τρόπος απόκτησης της οδηγεί τους ανθρώπους στον ανταγωνισμό και στις συγκρούσεις.

Η πέμπτη επίγνωση… Το μήνυμα των μυστών
Τι συμβαίνει όταν το άτομο ενωθεί με την κοσμική δεξαμενή αυτής της ενέργειας και ποιο ρόλο παίζει η αγάπη σε αυτήν την ένωση;

Η έκτη επίγνωση… Ξεκαθαρίζοντας το παρελθόν
Στην τέταρτη επίγνωση είπαμε ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν λανθασμένες μεθόδους για να αποκτήσουν την ενέργεια που χρειάζονται. Στην πραγματικότητα αυτοί οι λανθασμένοι τρόποι μπορούν να ομαδοποιηθούν σε τέσσερις κατηγορίες. Τα τέσσερα «δράματα ελέγχου» που παίζουμε στην καθημερινή μας ζωή ανάλογα με τον τρόπο που μεγαλώσαμε και τις εκάστοτε συνθήκες που παρουσιάζονται στην πορεία μας.

Η έβδομη επίγνωση… Δεσμεύοντας τη ροή ενέργειας
Οι "συμπτώσεις" είναι οι φάροι που μας δείχνουν το δρόμο της προσωπικής μας εξέλιξης. Πράγματα -φαινομενικά τυχαία- που έχουν να κάνουν με τους γύρω μας αλλά και κάποια που μπορούν να μας φανερώσουν μερικά από τα όνειρα του ύπνου μας.

Η όγδοη επίγνωση… Η διαπροσωπική ηθική
Πόσο σημαντικές είναι οι ανθρώπινες σχέσεις στην εξέλιξη μας. Άλλες από αυτές μας ωθούν μπροστά και άλλες στέκονται τροχοπέδη στην πορεία που ο καθένας από εμάς πρέπει να χαράξει στο χρόνο που του δόθηκε.

Η ένατη επίγνωση… Ο αναδυόμενος πολιτισμός
Που οδηγεί τελικά η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους; Υπάρχει κάποιος προορισμός και νόημα σε όλο αυτό το ταξίδι;

Και με την ένατη επίγνωση κλείνει ο κύκλος που άνοιξε ο συγγραφέας στην αρχή του «Η ουράνια προφητεία». Ή μήπως όχι; Αυτό θα το μάθετε όταν το διαβάσετε… Είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο που σου δείχνει ένα μονοπάτι. Αν θα το ακολουθήσεις ή θα το απορρίψεις είναι καθαρά προσωπική απόφαση. Εξάλλου μπορείς κομμάτια αυτού του μονοπατιού -που σου φαίνονται σωστά- να τα εντάξεις στη δική σου όμορφη διαδρομή που λέγεται ζωή! Καλή ανάγνωση!

 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ περιέχει μυστικά που αυτή την εποχή αλλάζουν τον κόσμο μας. Αντλώντας από την αρχαία σοφία που βρέθηκε σ/ ένα Περουβιανό χειρόγραφο, εξηγεί πως να συνδέσετε τα γεγονότα που συμβαίνουν στη δική σας ζωή τώρα… και σας επιτρέπει να δείτε τι πρόκειται να σας συμβεί τα επόμενα χρόνια!

Όταν ο James Redfield εξέδωσε για πρώτη φορά αυτό το σπάνιο βιβλίο, οι άνθρωποι το πήραν, το διάβασαν, και έμειναν άφωνοι με το περιεχόμενο του. Ενημέρωσαν τους φίλους τους γι’ αυτό, και οι φίλοι με τη σειρά τους πληροφόρησαν τους δικούς τους φίλους. Από στόμα σε στόμα, τα νέα γι’ αυτό το έργο εξαπλώθηκαν σε όλη την Αμερική. Οι προφητείες του μάγεψαν χιλιάδες αναγνώστες οι οποίοι συγκινήθηκαν από τον τρόπο που ερμήνευε όσα συνέβαιναν στη ζωή τους.

Το βιβλίο διαβάζεται σαν μια δυνατή ιστορία γεμάτη περιπέτεια, αλλά στην πραγματικότητα ασκεί τη βαθιά επίδραση μιας πνευματικής παραβολής. Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ εδώ και πολλούς μήνες είναι συνεχώς στον κατάλογο των ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ.

Ένα βιβλίο που εμφανίζεται μόνο μια φορά στη ζωή για να την αλλάξει για πάντα.

Ν.Π.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.