«Η τελευταία μάχη – Το χρονικό της Νάρνια», του Κ. Σ. Λιούις - «The last battle - The Chronicles of Narnia», by Clive Staples Lewis .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Η τελευταία μάχη – Το χρονικό της Νάρνια», του Κ. Σ. Λιούις – «The last battle – The Chronicles of Narnia», by Clive Staples Lewis

Το έβδομο βιβλίο της σειράς «Το χρονικό της Νάρνια», του Κ. Σ. Λιούις, φέρει τον τίτλο «Η τελευταία μάχη».

Γράφει: Matia Gr
«Η τελευταία μάχη – Το χρονικό της Νάρνια», του Κ. Σ. Λιούις – «The last battle – The Chronicles of Narnia», by Clive Staples Lewis

Οι περιπέτειές μας στον μαγικό κόσμο της Νάρνια φτάνουν προς το τέλος τους. Τελευταίος σταθμός μας, το έβδομο βιβλίο της σειράς «Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις που φέρει τον τίτλο «Η τελευταία μάχη». Ο συγγραφέας, έγραψε το βιβλίο αυτό την άνοιξη του 1953. Για πρώτη φορά το βιβλίο κυκλοφόρησε τρία χρόνια μετά, δηλαδή το 1956, με τον τίτλο «The last battle». Στην Ελληνική γλώσσα, όπως και τα υπόλοιπα έξι βιβλία, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ σε μετάφραση της Άννας Γκέρτσου – Σαρρή. Το ότι το διάβασα μέσα σε ένα απόγευμα, είναι κάτι το οποίο εννοείται. Όλα τα βιβλία της σειράς διαβάστηκαν στον ίδιο ρυθμό, τόσο από εμένα, όσο και από τους υπόλοιπους συναδέλφους στην Ματιά. Οι τελευταίες περιπέτειες, ξετυλίγονται μέσα στις 203 σελίδες του βιβλίου, που περιλαμβάνουν μια όμορφη εικονογράφηση και περικλείονται από ένα φανταστικό εξώφυλλο.

Στο 7ο βιβλίο, συναντάμε για μια ακόμα φορά τον Ευστάθιο και την Τζιλ, που είχαμε γνωρίσει στο προηγούμενο. Για μια ακόμα φορά, τα δύο παιδιά καλούνται από τον Ασλάν και μεταφέρονται εσπευσμένα στη Νάρνια. Ένας πανούργος πίθηκος, ο Σαΐνης, προσπαθεί να ξεγελάσει όλους τους κατοίκους της χώρας προς ίδιο όφελος. Χρησιμοποιώντας το τομάρι ενός σκοτωμένου λιονταριού, το οποίο φόρεσε στον αγαθό γαϊδαράκο Αγάθιο, κατάφερε να παρουσιάσει τον Αγάθιο ως Ασλάν και με τον τρόπο αυτό να εξαναγκάσει τα ζώα να δουλεύουν για λογαριασμό του, αλλά και να πέσει η Νάρνια στα χέρια του βασιλιά της Καλορμίνας. Όμως ο αληθινός Ασλάν δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Μετά από 203 σελίδες και αρκετές περιπέτειες του Ευστάθιου, της Τζιλ αλλά και άλλων ηρώων, φτάνουμε στο τέλος της εξαιρετικής αυτής σειράς μυθιστορημάτων. Το πώς τελειώνει το βιβλίο θα το μάθετε όταν το διαβάσετε!

Όπως φαίνεται καθαρά και στα 7 κείμενά μας, που το καθένα αντιστοιχεί σε ένα βιβλίο της σειράς, είμαστε φανατικοί οπαδοί, τόσο των βιβλίων όσο και του ίδιου του συγγραφέα. Διαβάζοντας τα αριστουργήματα αυτά, διαπιστώσαμε ότι δεν είναι μόνο καταπληκτικά παιδικά μυθιστορήματα, αλλά κρύβουν μέσα τους εντέχνως πολλά διδάγματα για τα παιδιά. Το ότι τα διάβασαν φυσικά και τα παιδιά μας εξυπακούεται. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να τα διαβάσετε τόσο εσείς όσο και τα παιδιά σας.

book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Η Νάρνια, όπου επικρατεί ο απόλυτος φόβος, όπου η πίστη δοκιμάζεται, όπου κάθε ελπίδα μοιάζει να έχει χαθεί. Τις τελευταίες μέρες της Νάρνια, η χώρα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απειλή από εσωτερικό εχθρό. Τα ψέματα και η προδοσία επικρατούν, και μόνο ο βασιλιάς και μια μικρή ομάδα που τον ακολουθεί πιστά μπορούν να αποτρέψουν την καταστροφή του κόσμου τους, στο συγκλονιστικό αυτό τέλος του Χρονικού της Νάρνια.

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.