«Και μετά...», Φιλίπ Ζαλμπέρ .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Και μετά…», Φιλίπ Ζαλμπέρ

Ένα δωρικό παιδικό βιβλίο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2020 από τις εκδόσεις Μίνωας. Είναι το «Και μετά…», του Φιλίπ Ζαλμπέρ, που μετέφρασε στα ελληνικά η Πετρούλα Γαβριηλίδου.

«Και μετά…», Φιλίπ Ζαλμπέρ

Υπόθεση βιβλίου

Μη!
Πρόσεχε την πεταλούδα!
Αν την πειράξεις, θα πετάξει μακριά.

Και μετά… θα ξεκινήσει μια σκυταλοδρομία γεγονότων!

Η πεταλούδα, το πέταλο του λουλουδιού, το σκαθάρι, η μπάλα του σκαθαριού, το ποτάμι, το φράγμα, ο τυφλοπόντικας, η αρκούδα και το καραβάνι του τσίρκου, θα εμπλακούν σε αυτή την σκυταλοδρομία που θα οδηγήσει στο… Χάος!!!

Εκτός κι αν…


Εντάξει, το υπόσχομαι,
την πεταλούδα δε θα ενοχλήσω.

Και μετά…


Αγοράστε το «Και μετά…», του Φιλίπ Ζαλμπέρ, κάνοντας κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Το «Και μετά…», του Φιλίπ Ζαλμπέρ, όπως φανερώνει και ο τίτλος του, είναι ένα βιβλίο για το “μετά”! Τι γίνεται μετά; Τι μπορεί να γίνει; Ο συγγραφέας εξηγεί -με τον καλύτερο τρόπο- στους λιλιπούτειους βιβλιόφιλους, πως οι πράξεις του καθενός μας, έχουν συνέπειες!

Ακόμα και οι πιο μικρές και ασήμαντες πράξεις μας έχουν επακόλουθα!

Συνοδευμένες από μια όμορφη εικονογράφηση, οι λέξεις που έχει τοποθετήσει ο Φιλίπ Ζαλμπέρ στο χαρτί, άλλες φορές ρεαλιστικά και άλλες χιουμοριστικά, μας δείχνουν πως τα επακόλουθα των πράξεών μας, πολλές φορές ακόμα και μίας και μόνης πράξης μας, μπορούν να οδηγήσουν σε κάποια ανεπιθύμητη -ακόμα και τραγική- κατάληξη!

Το «Και μετά…» είναι εδώ μπροστά μας να το διαβάσουμε, να δούμε την εξαιρετική του εικονογράφηση και να προβληματιστούμε ή και να γελάσουμε με τα όσα συμβαίνουν μέσα σε αυτό!

Το βιβλίο “Και μετά…” είναι χρήσιμο, μιας και βοηθά τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας να κατανοήσουν πως οι πράξεις τους έχουν αντίκτυπο, επακόλουθα και συνέπειες χωρίς όμως να τα κάνει να φοβούνται και το κάθε τους “βήμα”, μιας και κάποιες από τις συνέπειες είναι τόσο υπερβολικές ώστε φέρνουν γέλιο.

Αποκτήστε το και διαβάστε το μαζί με το παιδί σας! Θα σας δώσει την ευκαιρία να συζητήσετε διάφορα μαζί του αλλά και να διασκεδάσετε!

Οπισθόφυλλο:

Όχι, όχι, όχι! Πρόσεχε την πεταλούδα!
Αν την πειράξεις, θα πετάξει μακριά και μετά…
Τι θα συμβεί μετά;
Μια ευρηματική ιστορία που βοηθάει τα παιδιά να κατανοήσουν ότι οποιαδήποτε πράξη, ακόμα και η πιο μικρή, έχει τις συνέπειές της…


Αγοράστε το «Και μετά…», του Φιλίπ Ζαλμπέρ, κάνοντας κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Και μετά…
Et…

Συγγραφέας

Φιλίπ Ζαλμπέρ
Salber Philippe

Μετάφραση

Πετρούλα Γαβριηλίδου

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Μίνωας

Ημερομηνία έκδοσης

1 Ιανουαρίου 2020

Αριθμός σελίδων

32

ISBN

978-618-02-1465-9

Συντάκτης άρθρου

Ολυμπία Κατσένη

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.