ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗ & ΤΕΧΝΙΚΗ – ΕΜΠΝΕΥΣΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗ & ΤΕΧΝΙΚΗ – ΕΜΠΝΕΥΣΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μάγια Μπάριτς (Maija Baric) ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Κριστίινα Λόουχι ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Βάσω Ψαράκη Εκδόσεις Πατάκη ΣΕΙΡΑ: ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑ ISBN: 978-960-16-7763-1 ΣΧΗΜΑ: 26Χ21 ΣΕΛΙΔΕΣ: 88 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 17,90€ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 Κουκλοθέατρο: Στο […]

Γράφει: Matia Gr
ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗ & ΤΕΧΝΙΚΗ – ΕΜΠΝΕΥΣΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗ & ΤΕΧΝΙΚΗ – ΕΜΠΝΕΥΣΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μάγια Μπάριτς (Maija Baric)
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Κριστίινα Λόουχι
ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Βάσω Ψαράκη
Εκδόσεις Πατάκη
ΣΕΙΡΑ: ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑ
ISBN: 978-960-16-7763-1
ΣΧΗΜΑ: 26Χ21
ΣΕΛΙΔΕΣ: 88
ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 17,90€
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012

Κουκλοθέατρο: Στο σπίτι, στο σχολείο, στην ώρα της δημιουργικής απασχόλησης, στις δραστηριότητες των πολιτιστικών συλλόγων, στα εργαστήρια θεάτρου. Οι δώδεκα ενότητες του βιβλίου εισάγουν τον αναγνώστη στα μυστικά του κουκλοθεάτρου. Ένας λεπτομερής οδηγός, με όμορφη εικονογράφηση, τόσο για αρχάριους όσο και για επαγγελματίες κουκλοπαίκτες καθοδηγεί στη συναρπαστική, γεμάτη φαντασία τέχνη του κουκλοθεάτρου. Το βιβλίο παρουσιάζει αναλυτικά τεχνικές κατασκευής κουκλών, κλασικών ή και πρωτοποριακών, και θεατρικών σκηνών από αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Ακόμα μας παρουσιάζει τρόπους παιξίματος, τρικ και τεχνικές, για να ζωντανέψουν οι κούκλες μας.

Το βιβλίο έχει βραβευτεί με το Κρατικό Φινλανδικό Βραβείο.

Συγγραφέας του βιβλίου είναι η αναγνωρισμένη και γνωστή στη Φινλανδία κουκλοπαίκτρια και παιδαγωγός Μάγια Μπάριτς, ενώ η εικονογράφηση έχει γίνει από τη ζωγράφο Κριστίινα Λόουχι. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο της Το τραγούδι του ποταμού με εικονογράφηση της Βάσως Ψαράκη.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.