«Μαρμαρωμένος βασιλιάς», του Γιάννη Σιδέρη .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Μαρμαρωμένος βασιλιάς», του Γιάννη Σιδέρη

Έχει τύχει μερικές φορές να διαβάσω ένα μυθιστόρημα, γραμμένο από κάποιον Έλληνα συγγραφέα, και να σκεφτώ ότι αν αυτό είχε ανακαλυφθεί από τους κρατούντες του Hollywood θα είχε αποτελέσει το σενάριο για μια καταπληκτική […]

Γράφει: Matia Gr
«Μαρμαρωμένος βασιλιάς», του Γιάννη Σιδέρη

«Μαρμαρωμένος βασιλιάς», του Γιάννη ΣιδέρηΈχει τύχει μερικές φορές να διαβάσω ένα μυθιστόρημα, γραμμένο από κάποιον Έλληνα συγγραφέα, και να σκεφτώ ότι αν αυτό είχε ανακαλυφθεί από τους κρατούντες του Hollywood θα είχε αποτελέσει το σενάριο για μια καταπληκτική ταινία. Ένα από αυτά τα μυθιστορήματα είναι και το «Μαρμαρωμένος βασιλιάς» του Γιάννη Σιδέρη.
Το εν λόγω βιβλίο εκδόθηκε, πρώτη φορά, τον Νοέμβριο του 2000 από τις εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες. Το αντίτυπο που διάβασα συμπεριλαμβάνεται σε αυτά της τρίτης έκδοσης, τον Ιούλιο του 2001. Το δε, καθαρό, κείμενο του βιβλίου καταλαμβάνει 535 σελίδες.
Ο Γιάννης Σιδέρης στο «Μαρμαρωμένος βασιλιάς» ξεδιπλώνει το ταλέντο του κάνοντας μας να ζήσουμε μια ιστορία παρόμοια με αυτές του James Bond. Συνεχής δράση, ξαφνικές ανατροπές και «ζωντανές» εικόνες είναι μερικά από τα υλικά της συνταγής του συγγραφέα. Η ιστορία ξεκινά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε ένα σπίτι στην Πεντέλη όπου δολοφονείται ένας Έλληνας βιολόγος, που είναι ο εφευρέτης ενός βιολογικού όπλου μαζικής καταστροφής. Ενός όπλου που κλέβουν Τούρκοι πράκτορες, μεταφέροντας έτσι την δράση στην Κωνσταντινούπολη. Την αποστολή «επαναπάτρισης» του βιολογικού όπλου αναλαμβάνει ο Στέφανος Μέγας, ο καλύτερος πράκτορας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) της Ελλάδας. Θα καταφέρει ο Έλληνας πράκτορας να φέρει εις πέρας την αποστολή του και αν ναι με τι κόστος; Αυτά θα τα μάθετε, φυσικά, όταν διαβάσετε το βιβλίο.
Οι εντυπώσεις μου από το «Μαρμαρωμένος βασιλιάς»; Άριστες. Είναι ένα πολύ καλό βιβλίο, που διαβάζεται εύκολα κρατώντας τον αναγνώστη του σε αγωνία για το τι θα συμβεί στις σελίδες που ακολουθούν. Τόσο η πλοκή όσο και η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Γιάννης Σιδέρης το κατατάσσουν σε ένα από τα καλύτερα βιβλία του είδους του. Αν σας αρέσουν τα μυθιστορήματα με δράση, τότε το «Μαρμαρωμένος βασιλιάς» είναι ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε. Ένα βιβλίο που, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι κατά πολύ ανώτερο αντίστοιχων βιβλίων ξένων συγγραφέων, που η φήμη τους πουλάει αντίτυπα και όχι το ταλέντο τους. Διαβάστε το «Μαρμαρωμένος βασιλιάς» του Γιάννη Σιδέρη και νομίζω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου.
Καλή ανάγνωση!

Ο Γιάννης Σιδέρης έχει γράψει τα παρακάτω βιβλία:
Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες, 2000
Ινδικό διαμάντι, εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες, 2002

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:
Ένας Έλληνας βιολόγος παρασκευάζει το «απόλυτο όπλο» της Νέας Εποχής, κάτι που θ’ αλλάξει ριζικά τον παγκόσμιο συσχετισμό δυνάμεων προς όφελος των μικρών χωρών και των καταφρονημένων λαών. Τα ισχυρά ξένα κέντρα αποφασίζουν να αφαιρέσουν από την Ελλάδα αυτή τη δυνατότητα αλλαγής της Ιστορίας. Ο βιολόγος δολοφονείται και η μυστική φόρμουλα φυγαδεύεται στο εξωτερικό.
Την υπόθεση αναλαμβάνει ο Στέφανος Μέγας, ο πιο ικανός απ’ όλους τους πράκτορες της ΕΥΠ. Ένας σκληρός χορός Θανάτου και Έρωτα στήνεται πάνω στη χορδή των γεγονότων. Χορεύτριες της κοιλιάς, σκοτεινά πρόσωπα του υποκόσμου και κάθε λογής προστάτες παλεύουν αιωρούμενοι γύρω από τον Τροχό της Ειμαρμένης. Από την Αθήνα μέχρι την Κωνσταντινούπολη, από τη μεταμοντέρνα θλίψη έως τον πυρακτωμένο τόπο της Μητριαρχίας, ο Έλληνας θα πολεμήσει για να βρεί αυτό που ψάχνει. Το δικό του ραντεβού με την Ιστορία ίσως είναι μια παράδοξη χειραψία, αυτή που του προσφέρει ο «Μαρμαρωμένος Βασιλιάς» των αιώνιων παραμυθιών…

Ν.Π.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.