Μικρές κρυψώνες Το δέντρο μου, Μαριάν Ντουμπούκ .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μικρές κρυψώνες Το δέντρο μου, Μαριάν Ντουμπούκ

Τον Φεβρουάριο του 2022 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη το παιδικό βιβλίο “Μικρές κρυψώνες Το δέντρο μου”, της Μαριάν Ντουμπούκ, σε μετάφραση της Μαρίας Παπαγιάννη.

Μικρές κρυψώνες Το δέντρο μου, Μαριάν ΝτουμπούκΜικρές κρυψώνες Το δέντρο μου, Μαριάν Ντουμπούκ

Υπόθεση βιβλίου

Στα βάθη της φύσης, σε ένα καταπράσινο και απλόχωρο λιβάδι, βρίσκεται ένα μεγάλο, φουντωτό δέντρο. Ένα δέντρο με πλούσιο φύλλωμα, με μεγάλα χοντρά κλαδιά, πυκνές βαθιά χωμένες ρίζες και πολλά καλά κρυμμένα μυστικά!

Πως; Δεν το πιστεύετε; Ω! Αλήθεια σας λέω, ελάτε μαζί μου να δείτε! Να, εκεί δα, στις ρίζες του υπάρχει μια δραστήρια μυρμηγκοφωλιά! Μα τα μερμηγκάκια δεν είναι και οι μοναδικοί του κάτοικοι! Κοιτάξτε εδώ, ο κύριος τυφλοπόντικας διαβάζει το αγαπημένο του βιβλίο!

Είδατε; Όταν κοιτάζεις προσεκτικά, ένα σωρό μυστικά μπορείς να ξετρυπώσεις! Και όχι μόνο βαθιά στο χώμα, ούτε μονάχα στη βάση των ριζών του δέντρου αυτού, ούτε μόνο στον κορμό του τον παχύ! Τα μυστικά του δέντρου είναι παντού, πάνω, κάτω, γύρω στο δέντρο μα και μέσα στο υπέροχο αυτό βιβλίο!


Μπλεγμένος στα πιο ψηλά κλαδιά, ποιος κρύβεται στην άκρη του σχοινιού;
Είναι ο αγαπημένος χαρταετός της Ευγενίας! Έχει μπερδευτεί μέσα στα φύλλα. Α ΠΑ ΠΑ!

Είναι ένα δέντρο γεμάτο με διαφορετικές φωνές και μαμουνίσιους ήχους! Είναι ένα δέντρο γεμάτο ζωή, όπου συμβιώνουν τόσα και τόσα διαφορετικά ζώα και ζωάκια. Τι λέτε; Τα καταφέρνουν να είναι αγαπημένα;


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Κριτική και εντυπώσεις

Το παιδικό βιβλίο “Μικρές κρυψώνες Το δέντρο μου”, της Μαριάν Ντουμπούκ, είναι ένα βιβλίο φτιαγμένο από εκπλήξεις! Και τι εκπλήξεις! Εκπλήξεις που κρύβονται σε μικρά παραθυράκια, που θα εξάψουν την φαντασία των μικρών παιδιών, θα αναπτύξουν την παρατηρητικότητά τους και θα τα ωθήσουν να νιώσουν της χαρά της εξερεύνησης και της ανακάλυψης!

Το υπέροχο “Μικρές κρυψώνες Το δέντρο μου” ανήκει στο είδος των βιβλίων που πραγματικά λατρεύουν τα μικρά παιδιά και αποτελεί μια άριστη διάβαση από το πάνινο μέχρι τώρα βρεφικό βιβλιαράκι που είχε το μικρό μας, στο χαρτί. Αποτελεί δε, ένα εξαίσιο τρόπο να αγαπήσει το παιδί μας παίζοντας, ανακαλύπτοντας και διασκεδάζοντας, τα βιβλία.

Όλα τα βιβλιαράκια αυτού του είδους -με μικρές κρυψώνες- είναι ιδανικά για πολύ μικρά παιδιά. Το συγκεκριμένο όμως ξεχωρίζει για τους εξής λόγους:

Καταρχάς για την ονειρεμένη εικονογράφησή του, με παλ όμορφα χρώματα που είναι κατάλληλα για την τρυφερή ηλικία των ενός έτους και άνω παιδιών στα οποία απευθύνεται.

Κατόπιν, η υψηλή ποιότητα της κατασκευής του. Πρόκειται για μια καθόλου εύκολη κατασκευή, που χάρη στις εκδόσεις Πατάκη έχει γίνει με τόσο πολλή προσοχή και σχολαστικότητα, ώστε τα παραθυράκια να εφαρμόζουν τέλεια και να μην φαίνονται σχεδόν καθόλου! Με αυτό τον τρόπο δεν θα βαρεθεί εύκολα ο μικρός “αναγνώστης”! Να σκεφτείτε πως ακόμα και οι ενήλικες δεν διακρίνουν εύκολα τα παραθυράκια που υπάρχουν σε κάθε σελίδα. Επίσης οι σελίδες του, είναι φτιαγμένες από χοντρό χαρτόνι, γεγονός που εγγυάται αντοχή και ανθεκτικότητα στον χρόνο και στην χρήση!

Τέλος, ένας ακόμα λόγος που ξεχωρίζει αυτό το παιδικό βιβλίο είναι το κείμενο της ταλαντούχας Μαριάν Ντουμπούκ. Χαριτωμένα και χαρούμενα ζωάκια μιλούν στις τρυφερές ψυχούλες των παιδιών μας και θα τους που όμορφα και διδακτικά λογάκια. Ναι, εσείς θα τους τα πείτε αλλά αυτό είναι ένα ακόμα συν σε ότι έχει να κάνει με το λαμπερό αυτό βιβλιαράκι.

Ε, τώρα ξέρετε τι πρέπει να κάνετε! Αγοράστε το, χαρίστε το ή απλά πάρτε το παιδί σας αγκαλιά και ξεκινήστε μαζί την εξερεύνηση αυτού του μοναδικού… δέντρου! Διασκεδαστικό!

Οπισθόφυλλο

Στη μέση ενός μεγάλου λιβαδιού στέκεται το δέντρο μου. Κοίτα πιο καλά και θα δεις πως αυτό το μεγάλο δέντρο κρύβει πολλά μυστικά. Ακολούθησε τα ξωτικά για να ανακαλύψεις τις μικρές κρυψώνες.

Με μικρά παράθυρα γεμάτα εκπλήξεις!


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Μικρές κρυψώνες Το δέντρο μου
Petites Cachettes Mon arbre

Συγγραφέας

Μαριάν Ντουμπούκ
Marianne Dubuc

Μετάφραση

Μαρία Παπαγιάννη

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Πατάκη

Ημερομηνία έκδοσης

Φεβρουάριος 2022

Αριθμός σελίδων

24

ISBN

978-960-16-2713-7

Συντάκτης άρθρου

Ολυμπία Κατσένη

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.