«Άγριο βασίλειο», Τζιν Φίλιπς – «Fierce kingdom», Gin Phillips

Το «Άγριο βασίλειο», της Τζιν Φίλιπς, είναι ένα καθηλωτικό λογοτεχνικό θρίλερ.

Γράφει: Matia Gr
«Άγριο βασίλειο», Τζιν Φίλιπς – «Fierce kingdom», Gin Phillips
Tags

Το πρώτο βιβλίο της Τζιν Φίλιπς που κυκλοφόρησε στα ελληνικά είναι το «Άγριο βασίλειο». Στη χώρα μας το έφεραν οι εκδόσεις Ψυχογιός, τον Οκτώβριο του 2017, σε μετάφραση της Κατερίνας Καπνίση.

Υπόθεση βιβλίου

Η Τζόαν συνηθίζει να πηγαίνει με τον τετράχρονο γιο της, Λίνκολν, κάθε απόγευμα σε κάποιο όμορφο μέρος και να περνούν μαζί μερικές ευχάριστες ώρες. Άλλοτε πάνε στη βιβλιοθήκη, άλλοτε σε κάποιο πάρκο ή στο μουσείο επιστήμης. Σειρά σήμερα έχει ο ζωολογικός κήπος!

Εκεί τους συναντάμε κι εμείς, στο μικρό δάσος του χώρου, όπου είναι η αγαπημένη τους γωνιά. Μαζί με τους πλαστικούς “υπερήρωες” του Λίνκολν πέρασαν ευχάριστα πλάθοντας ιστορίες και η ώρα κύλησε χωρίς να το καταλάβουν. Πέντε το απόγευμα έφτασε και τώρα θα πρέπει να βιαστούν για να φτάσουν στην πύλη, αν δεν θέλουν να τους κλειδώσουν μέσα!

Καθώς όμως πλησιάζουν στην έξοδο, η Τζόαν βλέπει κάτι τρομερό. Σώματα επισκεπτών και εργαζομένων του κήπου είναι διάσπαρτα στο έδαφος και στο βάθος βρίσκεται ένας άντρας που κρατάει… όπλο. Ενστικτωδώς κάνει μεταβολή και αρχίζει -μαζί με τον Λίνκολν φυσικά- να τρέχει. Για καλή της τύχη είναι άριστη γνώστρια -εξαιτίας του πλήθους των επισκέψεών της στον ζωολογικό κήπο- του χώρου και έτσι, σχετικά γρήγορα, βρίσκει μια καλή κρυψώνα.

Ο άντρας που είδε για δευτερόλεπτα είναι ο ένας από τους τρεις ένοπλους που το απόγευμα αυτό θα αφαιρέσουν τη ζωή πολλών ανθρώπων αλλά και ζώων. Κάποια στιγμή μάλιστα η Τζόαν και ο Λίνκολν θα έρθουν τετ α τετ με έναν από αυτούς! Η συνέχεια… επί των σελίδων του μυθιστορήματος «Άγριο βασίλειο», της Τζιν Φίλιπς.


Για να αγοράσετε το «Άγριο βασίλειο», της Τζιν Φίλιπς, κάντε κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Το «Άγριο βασίλειο», της Τζιν Φίλιπς, είναι ένα καθηλωτικό λογοτεχνικό θρίλερ. Μια ιστορία ένοπλης επίθεσης -όπως αυτές που κατά καιρούς συμβαίνουν στις Η.Π.Α.- η οποία καταλήγει σε ένα τραγικά απίστευτο αιματοκύλισμα.

Η οπτική γωνία της συγγραφέως -από την οποία παρακολουθούμε κι εμείς την εξέλιξη του συνταρακτικού γεγονότος- έχει να κάνει με την προσπάθεια επιβίωσης των ηρώων της και τις σκέψεις δύο εκ των τριών δραστών. Με αυτό τον τρόπο η Τζιν Φίλιπς καθηλώνει τον αναγνώστη της σε μια αιματοβαμμένη ιστορία χωρίς όμως να τον υποβάλει στην εύκολη λύση της περιγραφής των δολοφονιών που λαμβάνουν μεν χώρα, αλλά βρίσκονται έξω από το “κάδρο”.

Η πλοκή είναι εξαιρετική και οι ήρωές της αριστοτεχνικά τοποθετημένοι και σκιαγραφημένοι. Η ροή είναι τόσο απίστευτα γρήγορη που θα έλεγες ότι παρακολουθείς κινηματογραφική ταινία! Το ότι διαβάζεις το μυθιστόρημα απνευστί, θαρρώ ότι εξυπακούεται!

Δεν είναι τυχαίο ούτε το ότι κυκλοφορεί σε 28 χώρες, ούτε το ότι θα μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη! Ελπίζω οι εκδόσεις Ψυχογιός να μας κάνουν τη χάρη να φέρουν και τα άλλα δημιουργήματα της ταλαντούχας συγγραφέως στη χώρα μας. Αν είναι σαν το «Άγριο βασίλειο»… θα ευχαριστηθούμε καταπληκτικά θρίλερ και μάλιστα σε έντυπη μορφή!

Προς το παρόν σπεύσατε να προμηθευτείτε το «Άγριο βασίλειο». Είναι τόσο Άγριο όσο και Απολαυστικό! 🙂

Οπισθόφυλλο:

Ο ζωολογικός κήπος έχει σχεδόν αδειάσει καθώς η Τζόαν και ο τετράχρονος γιος της απολαμβάνουν κάποιες τελευταίες στιγμές παιχνιδιού. Είναι χαρούμενοι γιατί πέρασαν μια υπέροχη μέρα μαζί. Αλλά αυτό που αντικρίζει η Τζόαν, ενώ κατευθύνεται προς την έξοδο, την αναγκάζει να γυρίσει και πάλι τρέχοντας πίσω, με το παιδί στην αγκαλιά της. Για τις επόμενες τρεις ώρες δεν έχει άλλη επιλογή παρά να τρέξει για να σώσει τη ζωή της και τη ζωή του γιου της.
Η Τζόαν ξέρει καλά τα κρυφά μονοπάτια και τις πτέρυγες υπό ανακαίνιση, τα καλύτερα σημεία του καρουζέλ και τους αυτόματους πωλητές σνακ. Και αυτή η γνώση θα τη βοηθήσει να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τον κίνδυνο.
Ένα αριστουργηματικό θρίλερ και ταυτόχρονα μια προσπάθεια εξερεύνησης της έννοιας της μητρότητας, από τις πιο τρυφερές πτυχές μέχρι την άγρια δύναμή της. Ένα μυθιστόρημα που αναζητά τα όρια ανάμεσα στα ζωώδη ένστικτά μας για επιβίωση και στο ανθρώπινο καθήκον μας να προστατεύουμε ο ένας τον άλλο.


Για να αγοράσετε το «Άγριο βασίλειο», της Τζιν Φίλιπς, κάντε κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Άγριο βασίλειο
Fierce kingdom

Συγγραφέας

Τζιν Φίλιπς
Gin Phillips

Μετάφραση

Κατερίνα Καπνίση

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Ψυχογιός

Ημερομηνία έκδοσης

19 Οκτωβρίου 2017

Αριθμός σελίδων

320

ISBN

978-618-01-2170-4

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα