«Σιωπηλά εγκλήματα», Γιώργος Μπακούρης

Last modified date

Σιωπηλά εγκλήματα

«Σιωπηλά εγκλήματα», Γιώργος Μπακούρης

Το νέο αυτό βιβλίο του Γιώργου Μπακούρη, είναι μια σύγχρονη, δροσερή και ευκολοδιάβαστη αστυνομική ιστορία.

Το δεύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα του Γιώργου Μπακούρη κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Περίπλους, φέρει τον τίτλο «Σιωπηλά εγκλήματα» και σας περιμένει σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας.

Υπόθεση βιβλίου

Ο Κλέανθος Παπαγιανίδης είναι τμηματάρχης του Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών. Στην προσωπική του ζωή δεν τα έχει καταφέρει τόσο καλά, αλλά στην επαγγελματική του είναι ένα ολόλαμπρο αστέρι. Ένας από τους καλύτερους ντετέκτιβ της Ελληνικής Αστυνομίας, που για άλλη μια φορά καλείται να λύσει ένα δυσεπίλυτο γρίφο· μια διπλή δολοφονία στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.

Κερατσίνι, 2016…


Το όνομά του είναι Νικήτας Βογιατζής. Συνταξιούχος αγρότης. Εβδομήντα έξι ετών. Τόπος καταγωγής το Καστρί Κυνουρίας, Αρκαδίας. Είχε εγκατασταθεί εδώ τα τελευταία δύο χρόνια. Το τι έκανε και που ζούσε πριν καταλήξει στο Κερατσίνι, εικόνα δεν έχουμε. Τις περισσότερες ώρες της ημέρας τις πέρναγε σ’ ένα καφενείο λίγο πιο κάτω. έπινε αρκετά, μονίμως μεθυσμένος. Δεν φαίνεται να είχε φίλους, τουλάχιστον κανείς απ’ όσους μένουνε στη γειτονιά δεν τον είχε δει να δέχεται επισκέψεις. Παιδιά δεν είχε. Κλειστός και απόμακρος.

Ο Βογιατζής είναι το πρώτο θύμα που έχασε την ζωή του με αποτρόπαιο τελετουργικό τρόπο. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, την ίδια βραδιά, στους Αμπελοκήπους, διαπράχθηκε η δεύτερη δολοφονία…


Το θύμα ονομάζεται Γιώργος Δραγαλέτος. Εβδομήντα επτά ετών. Συνταξιούχος του δημοσίου. Τον βρήκε νεκρό η κόρη του, Ελένη Τασόγλου-Δραγαλέτου. Κάθε Κυριακή πρωί, ακριβώς στις έντεκα και μισή, έρχεται με το αυτοκίνητό της και τον παίρνει για να πάνε να φάνε, “το οικογενειακό έθιμο” όπως μας είπε χαρακτηριστικά. Παραξενεύτηκε που δεν την περίμενε, ως συνήθως, στην είσοδο της πολυκατοικίας. Τον πήρε τηλέφωνο στο σπίτι, αλλά δεν απαντούσε. Ανέβηκε, μπήκε στο σπίτι και τον βρήκε…

Πέρα από τον όμοιο τρόπο με τον οποίο αυτοί οι δύο γηραιοί άντρες αποδήμησαν εις Κύριον, είχαν και άλλα κοινά… όπως η καταγωγή τους! Κάπου εκεί, στο γενέθλιο τόπο τους, πάνω από μισό αιώνα πριν, βρίσκει o Παπαγιανίδης την άκρη του νήματος που αποτελεί ένα σύγχρονο αστυνομικό γόρδιο δεσμό!

Θα καταφέρουν ο καθόλα ικανός αστυνομικός και η ομάδα του να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση ή θα χαθούν σε κάποια από τις πάμπολλες κρυφές πτυχές της; Επί των σελίδων του βιβλίου, φυσικά…


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο

κάντε κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Το νέο αυτό βιβλίο του Γιώργου Μπακούρη, είναι μια σύγχρονη, δροσερή και ευκολοδιάβαστη αστυνομική ιστορία. Με ένα λόγο που ρέει και με αρκετές ανατροπές στην πλοκή του θα σας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι να φτάσετε στην τελευταία του σελίδα.

Ο κεντρικός ήρωας, ο Κλέανθος Παπαγιανίδης, είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας με δηκτικό τρόπο συμπεριφοράς -ιδίως προς τους υφισταμένους του- αλλά με ένα αναλυτικό μυαλό που είναι παραδεκτό από όλους. Και όντως, ένα τόσο κοφτερό μυαλό, είναι απαραίτητο για να ενώσει τα περίπλοκα κομμάτια του παζλ της υπόθεσης και να φτάσει σε ένα λογικά και αδιάσειστα στηριγμένο αποτέλεσμα απόδοσης ευθυνών και δικαιοσύνης.

Το ότι το αστυνομικό αυτό μυθιστόρημα είναι χτισμένο γύρω από την περσόνα του Κλέανθου Παπαγιανίδη, δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι χαρακτήρες του έργου δεν είναι αξιόλογα προς παρατήρηση άτομα. Το καθένα από αυτά -με τον δικό του τρόπο- δίνει διαφορετικές οπτικές γωνίες της ελληνικής πραγματικότητας του 1957 αλλά και του σύγχρονού μας 2016.

Εν κατακλείδι, πιστεύοντας ότι και θα το απολαύσετε αλλά και θα σας δώσει διάφορα εναύσματα για διανοητικούς περιπάτους, σας συστήνω να βρεθείτε με το «Σιωπηλά εγκλήματα», του Γιώργου Μπακούρη, υπό μάλης και να το απολαύσετε με την πρώτη ευκαιρία!

Οπισθόφυλλο:

Ο αστυνόμος Κλέανθος Παπαγιανίδης επιστρέφει. Δύο ηλικιωμένοι άντρες, βρίσκονται άγρια δολοφονημένοι στην Αθήνα. Ως συνήθως, τα στοιχεία ελάχιστα και τα ερωτηματικά πολλά.
Οπλισμένος με ιώβεια υπομονή και κατέχοντας μοναδικό ταλέντο στην ανάπτυξη θεωριών, τις περισσότερες φορές ακατανόητων για τους συνεργάτες του, ο Κλέανθος Παπαγιανίδης ξετυλίγει το ματωμένο κουβάρι, που θα τον φέρει μέχρι το Καστρί Κυνουρίας, αντιμέτωπο με γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκεί πριν πολλά χρόνια και εξακολουθούν να επηρεάζουνε το σήμερα.


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο

κάντε κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Σιωπηλά εγκλήματα

Συγγραφέας

Γιώργος Μπακούρης

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Περίπλους

Ημερομηνία έκδοσης

2018

Αριθμός σελίδων

362

ISBN

978-960-438-210-1

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Σχετικά άρθρα