Ματιά

«Τυφλή γωνία», Ντιν Κουντζ

Εξαιρετικό, συναρπαστικό, γεμάτο ένταση και δράση, σας περιμένει σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας για να σας συνεπάρει!

«Τυφλή γωνία», Ντιν Κουντζ

Η αυλαία μια νέας εκπληκτικής μυθιστορηματικής σειράς του Ντιν Κουντζ άνοιξε! «Τυφλή γωνία», σε μετάφραση του Γιώργου Μπαρουξή, από τις εκδόσεις Ψυχογιός! Σπεύσατε!

Υπόθεση βιβλίου

Ένας συνταγματάρχης του σώματος των πεζοναυτών αυτοκτονεί μέσα στο σπίτι του χωρίς κάποια προφανή αιτία. Η περίπτωσή του είναι μια από τις πολλές που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο χρόνο, οι οποίες μάλιστα αυξάνονται μήνα με το μήνα συνεχώς! Άνθρωποι επιτυχημένοι, ικανοποιημένοι από την ζωή τους, γιατί όχι και ευτυχισμένοι, περνούν στο επέκεινα, έχοντας προηγουμένως κάποιες φορές δολοφονήσει κάποιον οικείο τους. Το προφίλ αυτών των αυτοχείρων-δολοφόνων απέχει παρασάγγας από το μέσο προφίλ όσων βάζουν μόνοι τέλος στη ζωή τους.

Η χήρα του συνταγματάρχη -πράκτορας του FBI στο επάγγελμα- αποφασίζει και διεξάγει μια ανεπίσημη έρευνα προκειμένου να ρίξει φως στην υπόθεση. Η Τζέιν Χοκ -αυτό είναι το όνομά της- ερευνά πανομοιότυπες με αυτής του συζύγου της αυτοκτονίες και γρήγορα εικάζει ότι πίσω από αυτές κρύβεται κάτι μεγάλο! Όταν μάλιστα δέχεται άμεση απειλή για την ζωή του πεντάχρονου γιου της, οι υποψίες της γίνονται βεβαιότητα.

Πρώτη της ενέργεια είναι να φυγαδεύσει -από την περιοχή που ζουν- το παιδί της. Με ένα ταξίδι αστραπή τον πηγαίνει στην ασφάλεια ενός απομονωμένου κτήματος που ζει ένα πολύ φιλικό της ζευγάρι. Σε αυτούς εμπιστεύεται ό,τι πιο πολύτιμο της έχει απομείνει πλέον στον κόσμο· τον μικρό Τράβις της!

Επόμενη ενέργεια η εξασφάλιση χρηματικών πόρων. Πουλά με συνοπτικές διαδικασίες το σπίτι της, αλλάζει αυτοκίνητο, εξασφαλίζει μερικά πλαστά διπλώματα και ρίχνεται στη μάχη… Στη μάχη αναζήτησης της αλήθειας και ει δυνατόν τιμωρίας των υπευθύνων για τα όσα συμβαίνουν -όπως ήδη έχει αντιληφθεί- σε ολόκληρη την χώρα.

Στο δρόμο της θα βρεθούν πολλοί και επικίνδυνοι εχθροί αλλά και ορισμένοι σύμμαχοι. Προς ποια πλευρά θα γύρει άραγε η ζυγαριά. Δεν πρόκειται απλά για το ποιος θα επικρατήσει… ο καλός ή ο κακός. Πρόκειται για την ίδια την ύπαρξη του ανθρωπίνου γένους, όπως την γνωρίζουμε στις μέρες μας! Όλα κρέμονται από μια κλωστή την ύπαρξη της οποίας εποφθαλμιούν άνθρωποι με ανεξάντλητους πόρους, διαβολικές προθέσεις και ανύπαρκτους ενδοιασμούς!

Η συνέχεια επί των σελίδων του «Τυφλή γωνία».


Για να αγοράσετε το «Τυφλή γωνιά», του Ντιν Κουντζ, κάντε κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Ντιν Κουντζ κυρίες και κύριοι! Ντιν Κουντζ και μάλιστα στα καλύτερά του!

Άλλη μία εξαιρετική σειρά μυθιστορημάτων βρίσκεται εν τη γενέσει της. Κεντρική ηρωίδα η Τζέιν Χοκ, μια πράκτορας του FBI που πλέον κινείται εκτός υπηρεσίας και εκτός νομιμότητας.

Για να καταφέρει να επιβιώσει τόσο εκείνη όσο και τα αγαπημένα της πρόσωπα πρέπει να κινηθεί στην «Τυφλή γωνία». Στον χώρο δηλαδή όπου ο εντοπισμός της από την σύγχρονη τεχνολογία θα είναι πρακτικά αδύνατος.

Το σενάριο ευφάνταστο και ευφυές… Dean Koontz είναι αυτός άλλωστε. Οι χαρακτήρες αντιπροσωπευτικοί όλου του σύγχρονου κοινωνικού φάσματος και η δράση, ως είθισται, καταιγιστική!

Το «Τυφλή γωνία» είναι το πρώτο βιβλίο μιας σειράς που είμαι βέβαιος ότι θα είναι από τις καλύτερες του πολυγραφότατου -μαιτρ του είδους- Αμερικανού συγγραφέα.

Τα κεφάλαια του μυθιστορήματος είναι μικρά σε έκταση κάτι που κάνει την ανάγνωσή του ακόμα πιο ευχάριστη και απρόσκοπτη. Όχι ότι θα μπορέσετε να το αφήσετε από τα χέρια σας, αλλά όπως και να έχει κάποιες αναγκαίες μικρές διακοπές θα πρέπει να τις κάνετε.

Εξαιρετικό, συναρπαστικό, γεμάτο ένταση και δράση, σας περιμένει σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας για να σας συνεπάρει! Μην το καθυστερείτε ούτε λεπτό. Τρέξτε και… το νου σας, γιατί όσοι κινούνται στη «Τυφλή γωνία» δεν είναι κατ’ ανάγκη με το μέρος των καλών! Σσσστ… 😉

Οπισθόφυλλο:

Έχω μεγάλη ανάγκη να πεθάνω.

Αυτές είναι οι ανατριχιαστικές λέξεις που αφήνει πίσω του ένας άντρας ο οποίος είχε τα πάντα στη ζωή του, αλλά επέλεξε να πεθάνει. Η χήρα του, η Τζέιν Χοκ, είναι αποφασισμένη να κάνει όλα όσα επιτάσσουν ο πόνος της, ο φόβος της και η οργή της: να ανακαλύψει την αλήθεια πάση θυσία.
Ο αριθμός των επιτυχημένων ανθρώπων που χαίρουν εκτίμησης και, παρ’ όλα αυτά οδηγούνται στην αυτοκτονία, είναι ανεξήγητα υψηλός. Όταν η Τζέιν αναζητά το γιατί, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια εφιαλτική πραγματικότητα, μια σκοτεινή συνωμοσία που απλώνει τα δίχτυα της σαν… ιστός αράχνης. Οι πανίσχυροι εχθροί της προστατεύουν ένα μυστικό τόσο σημαντικό και τόσο τρομακτικό, ώστε δε διστάζουν να εξοντώσουν τους πάντες προκειμένου να το διατηρήσουν κρυφό. Αλλά η δύναμη και η πανουργία τους δεν αρκούν για να σταματήσουν μια γυναίκα που αποδεικνύεται εξίσου ψυχρή και αδίστακτη και οδηγείται από ένα μίσος που δεν μπορούν να κατανοήσουν. Επειδή είναι ένα μίσος γεννημένο από έρωτα.

Μια καινούργια σειρά καταιγιστικής δράσης, μια νέα αξιοθαύμαστη ηρωίδα που ήρθε για να μείνει.


Για να αγοράσετε το «Τυφλή γωνιά», του Ντιν Κουντζ, κάντε κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Τυφλή γωνία
The silent corner

Συγγραφέας

Ντιν Κουντζ
Dean Koontz

Μετάφραση

Γιώργος Μπαρουξής

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Ψυχογιός

Ημερομηνία έκδοσης

Ιούνιος 2018

Αριθμός σελίδων

461

ISBN

978-618-01-2571-9

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Ακολουθεί κριτική του Κώστα Τραχανά.

Η Τζέιν Χοκ, που είναι με άδεια από το FBI, ανήκε στο ερευνητικό προσωπικό του FBI που ασχολούνταν ειδικά με τους ψυχοπαθείς δολοφόνους, είχε αρχίσει την αναζήτηση της αλήθειας, θέλοντας παθιασμένα να καθαρίσει το όνομα του άντρα της, του Νικ. Να αποδείξει ότι δεν είχε αυτοκτονήσει με την ουσιαστική σημασία της λέξης. Ο Νικ ήταν παρασημοφορημένος πεζοναύτης, είχε πάρει μερικά σημαντικά μετάλλια. Ήταν συνταγματάρχης στα τριάντα δύο. Άνθρωποι σαν τον Νικ δεν είχαν λόγο να αυτοκτονήσουν. Τον σκότωσαν και προσπάθησαν να το κάνουν να φανεί σαν αυτοκτονία. Ο Νικ έγραψε μόνο ένα αποχαιρετιστήριο σημείωμα: «Κάτι μου συμβαίνει. Έχω ανάγκη. Έχω μεγάλη ανάγκη. Έχω μεγάλη ανάγκη να πεθάνω». Ένα πολύ παράξενο σημείωμα…

Η Τζέιν κυνηγούσε μια εξήγηση για κάτι που δεν μπορεί ποτέ να εξηγηθεί. Η Τζέιν άρχισε να ψάχνει, την απείλησαν να βιάσουν και να σκοτώσουν τον πεντάχρονο γιό της, τον Τράβις, αν δε σταματούσε. Τον έκρυψε.

Η Τζέιν είχε βρεθεί εν αγνοία της σ’ έναν δρόμο από τον οποίο δεν υπήρχε γυρισμός. Η Τζέιν είχε εντοπίσει μεγάλη αύξηση των αυτοκτονιών στις Η.Π.Α., που κάποιοι τις προκαλούσαν. Είχε εντοπίσει μια σειρά παράξενες και αλλόκοτες αυτοκτονίες, που είχαν συμβεί σε τριάντα δύο διαφορετικές περιφέρειες. Πριν να αυτοκτονήσουν οι περισσότεροι πάθαιναν ημικρανίες. Όλες οι αυτοκτονίες φαινόταν ύποπτες. Δεν υπήρχε καμία αίσθηση αυτοκτονικής κατάθλιψης. Σαν να βρίσκονταν οι αυτόχειρες σε κάποια τροποποιημένη συνειδησιακή κατάσταση. Είχε συγκεντρώσει πληροφορίες για είκοσι δύο από αυτούς, στις οποίες υπήρχαν μόνο δέκα σημειώματα αυτοκτονίας, σαν αυτό του συζύγου της. Σκοπός της Τζέιν δεν ήταν η εκδίκηση για τον Νικ, αλλά ήταν η δικαιοσύνη. Και η προστασία του Τράβις. Προσπαθούσε να καταλάβει την αλήθεια και τον σκοπό της συνωμοσίας πίσω από την αύξηση των αυτοκτονιών και να συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία για να την αποκαλύψει στον κόσμο.

Η Τζέιν θα ερχόταν σε σύγκρουση με ανθρώπους τόσους ισχυρούς και ανελέητους. Οι διώκτες της ήταν αδίστακτοι. Ήθελε να γίνει Δαβίδ απέναντι στον Γολιάθ. Ήξερε ότι οι πιθανότητες να βγει από αυτή την υπόθεση νικήτρια και ζωντανή ήταν σχεδόν μηδενικές. Εκείνους τους οποίους προσπαθούσε να αποκαλύψει δε θα την άφηναν να φύγει και να ζήσει ούτε καν με την ταπείνωση της ήττας. Η οργάνωση που την καταδίωκε ξαφνικά φαινόταν να είναι πανταχού παρούσα, να διαθέτει μεγαλύτερη δύναμη και ακτίνα δράσης από οποιαδήποτε μεμονωμένη οργάνωση επιβολής του νόμου, να είναι πιο αποτελεσματική από τις κυβερνητικές υπηρεσίες που εκείνη γνώριζε, σχεδόν πανταχού παρούσα και παντογνώστρια.

Αυτοί.

Αυτή τη στιγμή δεν ήξερε ποιοι, αλλά μια μέρα θα μάθαινε. Αυτό είχε υποσχεθεί στον Νικ και παρόλο που είχε δώσει την υπόσχεση εβδομάδες μετά τον θάνατό του, θα την κρατούσε σαν να του την είχε δώσει όσο ήταν ζωντανός, θα τη θεωρούσε εξίσου ιερή με τους γαμήλιους όρκους της.

Την είχαν βρει. Οι παντοδύναμοι, σχεδόν μυστηριώδεις Αυτοί. Αλλά δεν είχε ιδέα ποιοι ήταν. Ήταν τρελό να κυνηγούν έτσι μια γυναίκα μέρα μεσημέρι, μέσα σε ένα πάρκο, πέντε άντρες, ένα βαν επιτήρησης και δύο φονικά ντρόν, που έριχναν μεταλλικές βελόνες με δηλητήριο ή ναρκωτικό, δύο τηλεκατευθυνόμενοι δολοφόνοι, μέρα μεσημέρι σε μια πόλη γεμάτη κόσμο. Τρελό κι απίστευτο, αλλά όχι πιο απίστευτο από το να αυτοκτονήσει ο άντρας της ο Νικ με το μαχαίρι του, να κρεμαστεί η Αϊλίν Ρουτ στο γκαράζ της στο σπίτι της στο Σικάγο, να αυτοκτονήσει με μια σφαίρα στο κεφάλι η Γκουίν (Γκουίνεθ Λάμπερτ) στο Αλπάϊν κοντά στο Σαν Ντιέγκο, να αυτοκτονήσει με δίκαννο, αυτοπυροβολήθηκε στο στόμα, ο πεζοναύτης Γκόρντον Λάμπερτ, ο άντρας της Γκουίν, να αυτοκτονήσει κάποιος Κουίν Γιούμπανκ στο Μίτσιγκαν, ένας πρώην κυβερνήτης της Τζόρτζια είχε σκοτώσει τη γυναίκα του κι έναν πλούσιο χορηγό της προεκλογικής του εκστρατείας και μετά είχε αυτοκτονήσει, ένας τριανταεφτάχρονος καθηγητής πανεπιστημίου, φημισμένος ποιητής, έπεσε μπροστά σ’ έναν συρμό του μετρό και πολλοί άλλοι. Τρεις στους τέσσερις που αυτοκτόνησαν φαινόταν ότι ακούγανε κάποιες εσωτερικές φωνές.

Ο δεσμός που υπήρχε ανάμεσα στην Τζέιν και στην Γκουίν Λάμπερτ ήταν τέτοιος που άξιζε την εμπιστοσύνη της. Σύζυγοι πεζοναυτών. Χήρες πεζοναυτών. Ο τριπλός δεσμός της υπηρεσίας, του καθήκοντος και του πένθους. Την είχε συμπαθήσει αυτή τη γυναίκα. Δεν είχε κανένα λόγο να υποψιαστεί πως η Γκουίν βρισκόταν στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού. Με ποιον είχε μιλήσει στο τηλέφωνο προτού αυτοκτονήσει; Γιατί να μιλήσει σε κάποιον; Για να του πει πως η Τζέιν θα πήγαινε στο Σαν Ντιέγκο;

Αυτοί είχαν φέρει κάτι νέο και τρομερό στον κόσμο, για κάποιον σκοπό που η Τζέιν δεν καταλάβαινε ακόμα, και ήταν αποφασισμένοι να εφαρμόσουν με κάθε κόστος το σχέδιό τους, όποιο κι αν ήταν. Οι διώκτες της πρέπει να είχαν καταλάβει ότι χρησιμοποιούσε υπολογιστές σε βιβλιοθήκες προκειμένου να κάνει αναζητήσεις στο Διαδίκτυο. Μπορεί Αυτοί να είχαν προβλέψει ότι η Τζέιν θα ήθελε να μάθει περισσότερα για το Συνέδριο What If και το Ινστιτούτο Γκέρνσμπακ, αφού έμαθε γι΄ αυτά, από την Γκουίν. Αυτοί είχαν προκαλέσει ήδη τον θάνατο τόσων ανθρώπων. Δεν θα τους ήταν δύσκολο να κάνουν άλλους δύο φόνους, να σκοτώσουν μια μητέρα και τον γιο της. Η Τζέιν δεν μπορούσε να στραφεί σε κανέναν για βοήθεια ώσπου να τα μάθει όλα…

Τι ήταν το Σκοτεινό Διαδίκτυο;
Τι ρόλο έπαιζαν τα κογιότ και οι ρέισο;
Γιατί είχαν αυξηθεί οι αυτοκτονίες κατά μερικές χιλιάδες τον χρόνο στις Η.Π.Α.;
Ήταν οι αυτοκτονίες μια απρόσμενη παρενέργεια ή μήπως ήταν σκόπιμη συνέπεια ενός μυστικού προγράμματος βιοτεχνολογίας;
Τι ήταν οι προγραμματισμένοι;
Τι ήταν ο μηχανισμός ελέγχου; Τι σχέση έχει με την πλύση εγκεφάλου;
Τι ρόλο παίζουν τα νανοεξαρτήματα του μηχανισμού ελέγχου;
Ποιο ήταν το Σημείο Ανωμαλίας;
Τι ήταν η Λίστα Άμλετ;
Ποιοι απειλούσαν τον πολιτισμό;
Τι ήταν η Ασπασία;
Τι σημαίνει τυφλή γωνία;
Γιατί οι άνθρωποι έχουν την τάση προς το κακό;

Ήταν τόσο απίστευτη αυτή η αποστολή που είχε αναλάβει η Τζέιν, τόσο παράξενες οι αποκαλύψεις που έκανε, ώστε μερικές φορές της φαινόταν ότι το αδύνατο μπορεί να είναι δυνατό.
Η Τζέιν ίσως να μην μπορούσε να βρει την κύρια εστία της συνομωσίας, αλλά είχε εντοπίσει έναν κόμβο της: τον Μπέρτολντ Σένεκ, τον Ντέιβιντ Τζέιμς Μάικλ και τη Φαρ Οράιζονς…
Η Τζέιν τώρα ήταν παγιδευμένη μέσα σ’ έναν κόσμο βίας, σκοταδιού και φρίκης…
Η Τζέιν δεν είχε ξαναδεί ποτέ της μια τέτοια έκφραση του κακού…
Η Τζέιν θα γινόταν στόχος μιας μυστηριώδους συνωμοσίας φαντασμάτων…
Ένα βιβλίο με καταιγιστική δράση. Διαβάστε το.

Ο ΝΤΙΝ ΚΟΥΝΤΖ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ. Είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους συγγραφείς παγκοσμίως. Έχει μεταφραστεί σε 38 γλώσσες, και οι συνολικές πωλήσεις των έργων του ξεπερνούν τα 450.000.000 αντίτυπα. Δεκατέσσερα από τα έργα του έφτασαν στην πρώτη θέση στη λίστα των μπεστ σέλερ των New York Times. Μερικά από τα γνωστότερα μυθιστορήματά του είναι τα εξής: Φαντάσματα, Ο εφιάλτης παραφυλάει, Νύχτες τρόμου, Το κρησφύγετο. Το περιοδικό Rolling Stone τον έχει χαρακτηρίσει «τον πιο δημοφιλή συγγραφέα έργων αγωνίας της Αμερικής». Ζει στη Νότια Καλιφόρνια με τη σύζυγό του Γκέρντα.

Κώστας Τραχανάς

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα