«Το λιοντάρι που κοιμάται», Ρόζαμουντ Πίλτσερ

Το λιοντάρι που κοιμάται

«Το λιοντάρι που κοιμάται», Ρόζαμουντ Πίλτσερ

To «Sleeping tiger» της αγαπημένης Rosamunde Pilcher, επανεκδόθηκε στα ελληνικά, αυτή τη φορά από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Την μετάφραση υπογράφει Κατερίνα Καπνίση και ο νέος ελληνικός τίτλος του είναι «Το λιοντάρι που κοιμάται».

Υπόθεση βιβλίου

Η Σελίνα ετοιμάζεται να παντρευτεί με τον Ρόντνι, και όπως καταλαβαίνετε οι ετοιμασίες για τον γάμο κυριαρχούν στην καθημερινότητά της. Αν και εκείνος επιμένει να έχει την πρωτοβουλία αλλά και τον τελευταίο λόγο σε όλα όσα έχουν να κάνουν με την κοινή ζωή τους, που πρόκειται να ξεκινήσει σε λίγες μέρες, δεν είναι λίγη η πίεση που δέχεται η Σελίνα. Ίσως και εξαιτίας αυτής της στάσης του αρραβωνιαστικού της η ψυχολογική πίεση που εκείνη αισθάνεται να είναι αυξημένη!

Έτσι, σε αυτή την κατάσταση, την βρήκε ένα δώρο από τον Ρόντνι. Βέβαια εκείνη θα προτιμούσε κάτι διαφορετικό, αλλά και ένα βιβλίο -αφού προέρχεται από το έτερο ήμισί της- καλοδεχούμενο είναι…


«Πολύ ευγενικό». Ζύγισε το πακέτο. «Τι θέμα έχει;»
«Είναι για ένα νησί στη Μεσόγειο».
«Ακούγεται καλό».
«Είναι κάτι σαν αυτοβιογραφία, υποθέτω. Αυτός ο τύπος πήγε να ζήσει εκεί έξι με επτά χρόνια πριν. Έχτισε ένα σπίτι και ήρθε σε στενή επαφή με τους ντόπιους. Τα σχόλιά του για τον ισπανικό τρόπο ζωής μου φάνηκαν πολύ ισορροπημένα, πολύ λογικά. Θα το απολαύσεις Σελίνα».

Και που να ήξερε ο Ρόντνι τι δώρο έκανε στο κορίτσι του! Στο βιβλίο πάνω είχε -όπως συνηθίζεται- μια φωτογραφία του συγγραφέα. Μόλις η Σελίνα είδε αυτή τη φωτογραφία, πάγωσε! Ο άνθρωπος που απεικονιζόταν εκεί είναι ίδιος ο πατέρας της, όπως θα έπρεπε δηλαδή να είναι σήμερα αν δεν είχε… πεθάνει!

Πέρα από μια παλιά φωτογραφία του, η Σελίνα μας δεν ήξερε τίποτα για εκείνον. Ποιος ήταν, πως ήταν, πως πέθανε… τίποτα απολύτως! Και να τώρα… μα είναι δυνατόν να μην έχει πεθάνει; Και αν ναι, γιατί εξαφανίστηκε από τη ζωή εκείνης και της μητέρας της; Υπάρχει πιθανότητα το “φάντασμα” που είχε πλάσει με τη φαντασία της τόσα χρόνια να αποκτήσει ξαφνικά σάρκα και οστά; Να μπορέσει να του μιλήσει; Να τον αγγίξει; Να τον αγκαλιάσει;;;

Μόνο αν κάνει την υπέρβαση και τον αναζητήσει θα μπορέσουν να της λυθούν όλες αυτές οι απορίες. Όλα αυτά τα μαύρα σύννεφα που κάλυπταν τον άγνωστο ουρανό του παρελθόντος της οικογένειάς της. Το να ανέβει στο αεροπλάνο, ήταν σχετικά απλό -απ’ ότι αποδείχθηκε- αλλά η συνέχεια… είναι ένα άλλο, τελείως διαφορετικό θέμα!

Ελάτε να την ακολουθήσουμε… μη χάσουμε την πτήση για Ισπανία!


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο

κάντε κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Το μυθιστόρημα «Το λιοντάρι που κοιμάται», της Ρόζαμουντ Πίλτσερ, είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα του είδους της λογοτεχνίας που υπηρετεί η συγγραφέας. Μιλάμε για ρομαντικά μυθιστορήματα που μέσα από τις ρομαντικές ιστορίες των ηρώων τους ξεπηδούν ωφέλημα μυνήματα-μαθήματα για τους αναγνώστες τους.

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω ανάγνωσμα, η comme il faux νεαρή Βρετανίδα, μέσα από άλλοτε τραγικές και άλλοτε κωμικές καταστάσεις βρίσκεται αντιμέτωπη όχι μόνο με τον μέχρι πρότινος στενό της κύκλο αλλά και με τον ίδιο της τον εαυτό. Ο συχνωτισμός με τον απελευθερωμένο “πατέρα” της, θα της δώσει το κλειδί για να ανοίξει την πόρτα σε ένα κόσμο διαμετρικά αντίθετο από εκείνον που ζούσε μέχρι τώρα.

Η επιλογή δεν είναι εύκολη. Ποιά όμως σημαντική επιλογή στη ζωή μας είναι εύκολη; Καμία! Το αν πήρε τη σωστή απόφαση, μόνο το μέλλον θα το δείξει… αλλά τα πρώτα σημάδια είναι πάρα πάνω από θετικά!

Η πένα της πολυγραφότατης Ρόζαμουντ Πίλτσερ, έχει δημιουργήσει ακόμα ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα που διαπνέεται από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα του από μια δροσιά. Από δροσερές εικόνες, από δροσερές καταστάσεις και από δροσερούς ανθρώπους… παρ’ όλη την ζέστη του Ισπανικού νησιού όπου ξετυλίγεται η πλοκή του έργου!

Πιστεύω πως, είτε έχετε ήδη γνωριστεί με άλλα έργα της ταλαντούχας Βρετανίδος συγγραφέως, είτε όχι, θα πρέπει να αποκτήσετε το «Το λιοντάρι που κοιμάται» και να το απολαύσετε στην αγαπημένη γωνιά του σπιτιού σας ή όπου αλλού συνηθίζετε να “κλείνετε ραντεβού” με εκλεκτά αναγνωσματα.

Καλό ταξίδι στον ευρωπαϊκό νότο και στον κόσμο της κυρίας Πίλτσερ!

Οπισθόφυλλο:

Κάθε φορά που η Σελίνα Μπρους ρωτούσε για τον νεκρό πατέρα της, η γιαγιά της, που τη μεγάλωσε, άλλαζε θέμα συζήτησης. Όταν, όμως, η Σελίνα ανακαλύπτει κατά τύχη μια φωτογραφία, αποφασίζει να αφήσει πίσω στο Λονδίνο τον αρραβωνιαστικό της και να ταξιδέψει σ’ ένα μικρό ισπανικό νησί αναζητώντας τον πατέρα που δε γνώρισε ποτέ. Σ’ αυτό τον παράδεισο θα ανακαλύψει μια απρόσμενη αλήθεια για τον εαυτό της, αλλά και για τον άντρα που επρόκειτο να παντρευτεί. Η συνάντησή της με τον Τζορτζ Ντάιερ, έναν μυστηριώδη συγγραφέα που φαίνεται να κρατάει το κλειδί για να λύσει το μυστήριο του παρελθόντος της, θα αλλάξει το μέλλον της για πάντα.

Όταν διαβάζεις ένα μυθιστόρημα σαν το ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ της Ρόζαμουντ Πίλτσερ, μπαίνεις σ’ έναν ξεχωριστό κόσμο γεμάτο συγκινήσεις. Έναν κόσμο με χαρές και λύπες, ερωτικές απογοητεύσεις και παρεξηγήσεις, αλλά και ευτυχισμένες, τέλειες στιγμές, όταν βρισκόμαστε σε πραγματική αρμονία με τον εαυτό μας.


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο

κάντε κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Το λιοντάρι που κοιμάται
Sleeping tiger

Συγγραφέας

Ρόζαμουντ Πίλτσερ
Rosamunde Pilcher

Μετάφραση

Κατερίνα Καπνίση

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Ψυχογιός

Ημερομηνία έκδοσης

1999 (Ωκεανίδα)
Δεκέμβριος 2019 (Ψυχογιός)

Αριθμός σελίδων

235

ISBN

978-618-01-3202-1

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Σχετικά άρθρα