Η ιστορία του κόσμου σε έξι πιάτα

Η ιστορία του κόσμου σε έξι πιάτα

Η ιστορία του κόσμου σε έξι πιάτα

Η ιστορία του κόσμου σε έξι πιάτα
Tom Standage
Μετάφραση: Ρούλα Κοκολιού
Εκδόσεις Κέδρος
Μελέτη, ISBN: 978-960-04-4251-9
Σελ. 336
Τιμή: 19,90€
Δεκέμβριος 2011

Η τροφή είναι ο καταλύτης των κοινωνικών αλλαγών, της πολιτικής οργάνωσης, της βιομηχανικής και οικονομικής ανάπτυξης, καθώς και των στρατιωτικών συγκρούσεων. Στην Ιστορία του κόσμου σε έξι πιάτα, ο Tom Standage, συγγραφέας του μπεστ σέλερ Η ιστορία του κόσμου σε έξι ποτήρια, διερευνά τους τρόπους με τους οποίους τα κυρίαρχα συστατικά της καθημερινής τροφής, όπως για παράδειγμα τα σιτηρά, τα μπαχαρικά και η πατάτα, άλλαξαν τον ρου της ιστορίας. Αντλώντας τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες του από ένα πλήθος γνωστικών πεδίων – από τη γενετική και την ανθρωπολογία μέχρι την αρχαιολογία και τα οικονομικά – ο Standage γράφει μια αντισυμβατική, όσο και χορταστική ιστορία της ανθρωπότητας.

«Ένα εκπληκτικό, καλογραμμένο χρονικό για ένα ανεξερεύνητο πεδίο της Ιστορίας».
Financial Times

«Ένα έξυπνο βιβλίο. Αποκαλύπτει τις αόρατες δυνάμεις – πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές – που δρουν στα παρασκήνια όταν καθόμαστε να φάμε».
Sunday Times

«Η άκρως αποκαλυπτική Ιστορία του κόσμου σε έξι πιάτα φέρνει στο φως τις συνεχείς και συχνά ριζικές επιδράσεις της τροφής στην ανθρώπινη ιστορία […] Ο Standage περιγράφει πώς η τροφή αναδιαμόρφωσε την κοινωνία, πυροδότησε πολέμους και συνέβαλε στην πληθυσμιακή έκρηξη».
The Independent

Ο Tom Standage είναι επιμελητής σε θέματα επιχειρήσεων στο περιοδικό Economist και συγγραφέας των βιβλίων Η ιστορία του κόσμου σε έξι ποτήρια, The Victorian Internet, The Turk και The Neptune File. Έχει συνεργαστεί με το Wired, τους New York Times, και άλλες εφημερίδες και περιοδικά. Μένει στο Λονδίνο και η προσωπική του σελίδα βρίσκεται στη διεύθυνση www.tomstandage.com.
Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το βιβλίο του Η ιστορία του κόσμου σε έξι ποτήρια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment