Ντερριντά .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ντερριντά

Συγγραφέας: Penelope Deutscher Μετάφραση: Ιωάννα Ναούµ Εκδόσεις Πατάκη ΣΕΙΡΑ: ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ/ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ISBN: 978-960-16-3379-4 ΣΧΗΜΑ: 14X21 ΣΕΛΙ∆ΕΣ: 200 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚ∆ΟΣΗΣ: 10,90€ ΠΡΩΤΗ ΕΚ∆ΟΣΗ: ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Στο βιβλίο αυτό ο αναγνώστης εισάγεται στις βασικότερες έννοιες […]

Γράφει: Matia Gr
Ντερριντά

Ντερριντά
Συγγραφέας: Penelope Deutscher
Μετάφραση: Ιωάννα Ναούµ
Εκδόσεις Πατάκη
ΣΕΙΡΑ: ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ/ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
ISBN: 978-960-16-3379-4
ΣΧΗΜΑ: 14X21
ΣΕΛΙ∆ΕΣ: 200
ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚ∆ΟΣΗΣ: 10,90€
ΠΡΩΤΗ ΕΚ∆ΟΣΗ: ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012

Στο βιβλίο αυτό ο αναγνώστης εισάγεται στις βασικότερες έννοιες της σκέψης του Ζακ Ντερριντά µέσα από επιλεγµένα αποσπάσµατα βασικών έργων του. Ο Ντερριντά ήδη πριν από τον θάνατό του αναγνωριζόταν παγκοσµίως ως ο πιο σηµαντικός Γάλλος φιλόσοφος των τελών του 20ού αιώνα. Εξέδωσε περισσότερα από σαράντα βιβλία, αποτέλεσε θέµα δύο ταινιών, προκάλεσε πληθώρα συγκρούσεων στα Μ.Μ.Ε., ενώ επηρέασε σηµαντικά πλήθος επιστηµών και ερευνητικών κλάδων, από τη θεωρία της λογοτεχνίας και την ανθρωπολογία έως τη νοµική επιστήµη και τα µαθηµατικά.
Ο όρος «αποδόµηση», τον οποίο ο ίδιος εισήγαγε, συµπεριλαµβάνεται πλέον στα λεξικά των περισσότερων γλωσσών του κόσµου, έγινε τίτλος ταινίας του Γούντυ Άλλεν και ποπ τραγουδιού, αρχιτεκτονικό ύφος και τάση στη µόδα. Με εξαίρεση τον υπαρξισµό, ποτέ άλλοτε πριν από τον Ντερριντά η φιλοσοφία δεν υπήρξε τόσο γόνιµη και διεπιστηµονική ούτε άσκησε ανάλογη γοητεία.

Η Penelope Deutscher είναι καθηγήτρια φιλοσοφίας στο Northwestern University του Σικάγου. Σπούδασε στα πανεπιστήµια του Σύδνεϋ, του Παρισιού και της Νέας Νότιας Ουαλίας, και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τη σύγχρονη γαλλική φιλοσοφία και τη φιλοσοφία του φύλου. Στα έργα της συγκαταλέγονται τα εξής: Yielding Gender: Feminism, Deconstruction and the History of Philosophy (1997), A Politics of Impossible Difference: The Later Workof Luce Irigaray (2002) και The Philosophy of Simone de Beauvoir: Ambiguity, Conversion, Resistance (2008).

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.