«Ο κακός ο λύκος είναι άρρωστος!», Jean Leroy και Laurent Simon .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Ο κακός ο λύκος είναι άρρωστος!», Jean Leroy και Laurent Simon

Ένα πολύ ξεχωριστό και πρωτότυπο παιδικό βιβλίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη το Σεπτέμβριο του 2019. Ποιος είναι ο τίτλος του; «Ο κακός ο λύκος είναι άρρωστος!» είναι ο τίτλος του βιβλίου αυτού και είμαι σίγουρη ότι θα το γνωρίσετε-ξεχωρίσετε αμέσως στις προθήκες των βιβλιοπωλείων από… τι άλλο… το “κεφάλι” του λύκου που ξεπροβάλει από το εξώφυλλό του!

Γράφει: Matia Gr
«Ο κακός ο λύκος είναι άρρωστος!», Jean Leroy και Laurent Simon

Υπόθεση βιβλίου

Ο κακός ο λύκος αρρώστησε παιδιά! Έχει κρυολογήσει και φτερνίζεται απανωτά! Τρέμει κιόλας, μα τρέμει από τον φόβο! Μάλιστα! Ο κακός ο λύκος φοβάται πολύ τους γιατρούς. Μα για να γίνει καλά πρέπει να αφήσει τους φόβους και τα τρέμουλα και να πάει να τον δει ένας γιατρουδάκος!

Μια και δυο ξεκινά με μια μύτη που “τρέχει” συχνά μέσα από του δάσους τα στενά, μια τη μύτη ρουφά και δυο την φυσά, μα πόσο δυνατά! Τόσο που φέρνει τα πάνω κάτω!


σείεται ολάκερο το δάσος.
Όταν φτάνει στο γιατρό, αυτός του ζητάει να ανοίξει διάπλατα το στόμα του.
«ΑΑΑΑΑΑΑΑ…»
«Όχι τόσο πολύ!» φωνάζει ο γιατρός.
Και κλείνοντας τη μύτη του, λέει στον κακό το λύκο:
«Θα έπρεπε να πλένεις τα δόντια σου πιο συχνά!»

Μα και η κοιλίτσα του λύκου δεν φαίνεται να είναι σε καλύτερη κατάσταση… Άραγε τρώει τα πέντε φρούτα και λαχανικά που πρέπει κάθε μέρα; Εξετάζει από δω, εξετάζει από κει τον λύκο ο γιατρός και τελικά αποφαίνεται. Κρύωμα! Και μάλιστα βαρύ! Ευτυχώς η λύση είναι απλή και εύκολη για να γίνει ο λύκος καλά: μια κουταλιά σιροπάκι και θα γίνει περδίκι.

Όμως όσο εύκολα το λέει ο γιατρός, τόσο φαίνεται αδύνατο στον ασθενή μας λύκο! Μπλιαχ! Αυτός σιχαίνεται τα σιρόπια! Α, πα, πα, πα. Δεν τα πλησιάζει καν! Δεν-το-πί-νει! Ο γιατρός όμως μη νομίζετε πως είναι κανένας πρωτάρης… Έχει άσους στο μανίκι του!

Τι λέτε θα τα καταφέρει να κάνει τον κακό το λύκο να πάρει το σιρόπι του;

Κριτική και εντυπώσεις

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά! Πριν φτάσουμε στο σιροπάκι που θα γιάνει το κακό λυκάκι, θα πρέπει να πάρουμε το καταπληκτικό αυτό παιδικό βιβλίο στα χέρια μας!

Όπως ήδη αναφέραμε, θα το γνωρίσετε με τη μία όταν βρεθείτε σε ένα βιβλιοπωλείο. Από το εξώφυλλο του, ξεπροβάλει ο κακός ο λύκος. Ναι, είναι εκεί… μια λυκο-μαριονέτα… πάνινη μεν, αλλά μαύρη με άσπρα δοντάκια να ξεπροβάλλουν από το ροζουλί στόμα! Μπορείς να τον δεις τον λύκο αυτό, να τον πιάσεις, ακόμη και να τον κάνεις να ανοιγοκλείσει τα σαγόνια του.

Αυτό που σου κάνει αμέσως μετά -τον κακό μεν αλλά πονεμένο δε ήρωά μας- εντύπωση, είναι οι σελίδες του βιβλίου που είναι τόσο χοντρές και σκληρές όσο και το εξώφυλλο αλλά και το οπισθόφυλλό του!

Και τι σελίδες! Με το που τις ανοίγεις σου φτιάχνει η διάθεση. Πολύχρωμες και με μια τέλεια εικονογράφηση που οπτικοποιεί με τον καλύτερο τρόπο όλα όσα περιγράφονται από το κείμενο -σε κάθε δισέλιδο- με κάθε λεπτομέρεια μάλιστα!

Καθώς διαβάζετε, μπορείτε ταυτόχρονα να παίζετε με την δαχτυλο-μαριονέτα του βιβλίου και να γελάτε με τον πιο αξιολάτρευτο λύκο του κόσμου. Δεν είναι πολύ κακός μωρέ… το όνομα του έχει βγει του καημένου, από την παλιά αυτή ιστορία με την κοκκινοσκουφίτσα!

Ένα είναι πάντως βέβαιο! Με την ευρηματική εικονογράφηση του βιβλίου θα ξεσπάσετε σε γέλια δυνατά, όχι αστεία! Θα ζήσετε τις περιπέτειες του λύκου μας, θα τον αγαπήσετε με τις αδυναμίες του, θα του πειράξετε ακόμη και τα αυτάκια του χωρίς να σας θυμώσει… τι άλλο θέλετε;

Α! και κάτι ακόμα… θα διδαχθείτε πως ο γιατρός θέλει το καλό μας και ότι πρέπει να παίρνουμε τα φάρμακά μας για να γίνουμε γρήγορα περδίκια και να χοροπηδάμε σαν τον λύκο μας όταν έγιανε… πιο προσεκτικά όμως μη την πατήσουμε σαν κι εκείνον… Πως την πάτησε; Ε! Δεν θα σας τα πω και όλα… θα δείτε με τα μάτια σας!

Οπισθόφυλλο:

«ΑΨΟΥ!» Ο κακός ο λύκος είναι χάλια.

Πρέπει οπωσδήποτε να πάει στο γιατρό.

Αλλά πώς να πάρεις φάρμακα όταν είναι ΜΠΛΙΑΧ;

Ένα βιβλίο-μαριονέτα για να παίξεις τρομάζοντας και «κοροϊδεύοντας» τον κακό το λύκο!

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Ο κακός ο λύκος είναι άρρωστος
Le grand méchant loup est malade

Συγγραφέας

Ζαν Λερουά και Λορέν Σιμόν
Jean Leroy και Laurent Simon

Μετάφραση

Μυρτώ Ρασινιέ

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Καστανιώτη

Ημερομηνία έκδοσης

30 Σεπτεμβρίου 2019

Αριθμός σελίδων

18

ISBN

978-960-03-6601-3

Συντάκτης άρθρου

Ολυμπία Κατσένη

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα