«Ο μικρός κάστορας και η ηχώ», της Άμυ ΜακΝτόναλντ – Little beaver and the echo, by Amy MacDonald .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Ο μικρός κάστορας και η ηχώ», της Άμυ ΜακΝτόναλντ – Little beaver and the echo, by Amy MacDonald

«Ο μικρός κάστορας και η ηχώ» είναι το πρώτο βιβλίο της Amy MacDonald, μιας Βρετανίδας συγγραφέως πολλών παιδικών βιβλίων. Το έγραψε το 1990 και κυκλοφόρησε στο εξωτερικό με τον τίτλο «Little beaver and the […]

Γράφει: Matia Gr
«Ο μικρός κάστορας και η ηχώ», της Άμυ ΜακΝτόναλντ – Little beaver and the echo, by Amy MacDonald

«Ο μικρός κάστορας και η ηχώ», της Άμυ ΜακΝτόναλντ«Ο μικρός κάστορας και η ηχώ» είναι το πρώτο βιβλίο της Amy MacDonald, μιας Βρετανίδας συγγραφέως πολλών παιδικών βιβλίων. Το έγραψε το 1990 και κυκλοφόρησε στο εξωτερικό με τον τίτλο «Little beaver and the echo». Την τρυφερή εικονογράφησή του υπογράφει η Sarah Fox – Davies. Στην Ελλάδα το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ε. Ρώσση σε μετάφραση της Ρένας Ρώσση – Ζαΐρη.
Ένας μικρός κάστορας κάθεται στενοχωρημένος στην άκρη της λίμνης. Δάκρυα κυλούν από τα μάτια του καθώς η μοναξιά βαραίνει την τρυφερή του καρδούλα. Τι είναι αυτό που ακούει όμως; Κάποιος κλαίει στην άλλη άκρη της λίμνης. Κάποιος που χρειάζεται τη βοήθειά του! Στο λεπτό ξεκινάει ο μικρός μας ήρωας για την αναζήτηση της πονεμένης αυτής ψυχής που άκουσε πριν λίγο. Στο ταξίδι του αυτό συναντάει ζωάκια του δάσους που του χαρίζουν την φιλία τους και διώχνουν τη μοναξιά του. Όλα αυτά συμβαίνουν στο «Ο μικρός κάστορας και η ηχώ», ένα βιβλίο που θα αγαπήσουν οι μικροί μας φίλοι και μέσω αυτού θα διδαχθούν τόσο την αξία της φιλίας όσο και την ύπαρξη της ελπίδας ακόμα και όταν όλα φαίνονται μαύρα.
Η υπόθεση του βιβλίου κρατάει το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο, η εικονογράφηση προσφέρεται για συζήτηση και γνωριμία με τα ζώα του δάσους αλλά και συμβάλει μαζί με τα μεγάλα ευανάγνωστα γράμματα στην απολαυστική ανάγνωση του.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Ο μικρός κάστορας ζει ολομόναχος στην άκρη της λίμνης. Δεν έχει αδελφάκια. Μα το χειρότερο απ’ όλα, δεν έχει ούτε φίλους. Γι’ αυτό αισθάνεται δυστυχισμένος. Μια μέρα όμως, την ώρα που βάζει τα κλάματα, ακούει και κάποιον άλλο να κλαίει στην απέναντι πλευρά της λίμνης… Κι έτσι αρχίζει μια συγκινητική αναζήτηση, για να βρει το φίλο του.
Μια τρυφερή ιστορία, με μαγευτικές εικόνες, που μιλάει για την φιλία. Ο μικρός κάστορας βρίσκει σίγουρα μια ζεστή γωνίτσα στην καρδιά των παιδιών όλου του κόσμου.

  Ναύπακτος

Ο.Κ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.