«Πολύ μακριά πολύ κοντά», Τζότζο Μόις .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Πολύ μακριά πολύ κοντά», Τζότζο Μόις

Μια ανεπανάληπτη ποιητική αφήγηση. Ένα χιουμοριστικό, ερωτικό μυθιστόρημα υπνωτιστικής δύναμης. Μια ακαταμάχητη ιστορία αγάπης από τη συγγραφέα των μεγάλων επιτυχιών, ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙΣ ΕΣΥ, και ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ, Τζότζο Μόις.

Γράφει: Κώστας Τραχανάς
«Πολύ μακριά πολύ κοντά», Τζότζο Μόις

Εκδόσεις Ψυχογιός, 2017
Σελ. 466

Η Τζέσικα Τόμας (Τζες) είναι μια νέα γυναίκα χωρισμένη και απελπισμένη, που ζει στο Λονδίνο. Για να βγάλει τα προς το ζην κάνει χειρωνακτική εργασία, εργάζεται καθαρίστρια σε διάφορα σπίτια. Μεγαλώνει τα παιδιά μόνη της και έχει οικονομικά προβλήματα. Είναι μια παρορμητική καθαρίστρια με εκκεντρική οικογένεια. Ο άντρας της ο Μάρτι την έχει εγκαταλείψει εδώ και δυο χρόνια και δεν την βοηθάει καθόλου οικονομικά. Η Τζες αφού γνώρισε τον Μάρτι και έμεινε έγκυος, παράτησε το σχολείο.

Παρενοχλούν στο σχολείο τον γιό της, τον Νίκι (το αγόρι δεν είναι δικό της παιδί, η Τζες ανέλαβε τον Νίκι, τον γιο του Μάρτι από άλλη γυναίκα). Ο γιος της τρώει της χρονιάς του. Η κόρη της η Τάνζι είναι ένα περίεργο σπασικλάκι, μια προικισμένη και ταλαντούχα μαθήτρια, μια ευφυΐα στα μαθηματικά και θέλει να λάβει μέρος στον διαγωνισμό της Μαθηματικής Ολυμπιάδας στην Σκωτία. Το βραβείο είναι πέντε χιλιάδες λίρες και έτσι αν κέρδιζε στον διαγωνισμό, θα εξασφάλιζε τα δίδακτρα στο πολύ καλό ιδιωτικό σχολείο Σεντ Αν. Αλλά η Τζες δεν έχει χρήματα για αυτό το ταξίδι. Έχει επίσης ένα σκύλο τον Νόρμαν, ένα μεγαλόσωμο, άχρηστο, σαλιάρη σκύλο.

Η Τζες με τα παιδιά είναι μια αταίριαστη οικογένεια, τσακισμένη, απένταρη και θλιμμένη. Όποιο εμπόδιο κι αν μπαίνει στη ζωή της και στον δρόμο της Τζες, παλεύει και το προσπερνά. Θέλει να ξαναφτιάξει τη ζωή της.

Ο πλούσιος εργοδότης της Τζες, ο Έντουαρντ Νίκολς, προθυμοποιείται να την πάει στην Σκωτία, για να δώσει εξετάσεις η κόρη της. Μέσα στο αυτοκίνητο του Εντ μπαίνει όλη η οικογένεια της Τζες και ο σκύλος της. Ο Εντ οδηγεί εκατοντάδες χιλιόμετρα έχοντας στο αυτοκίνητό του τρεις αγνώστους κι έναν τεράστιο σκύλο. Συνταξιδεύει με μια ευέξαπτη καθαρίστρια, δύο αλλόκοτα παιδιά κι έναν πελώριο σκύλο που έζεχνε. Με το ταξίδι των πέντε ημερών στη Σκωτία ο Εντ γνωρίζει καλύτερα την Τζες και αντιλαμβάνεται ότι είναι η πιο εκπληκτική γυναίκα που είχε γνωρίσει στη ζωή του…

Όμως ο Εντ κατηγορείται για ένα σοβαρό έγκλημα, για αθέμιτη χρηματιστηριακή εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών στην εταιρεία που εργάζεται…

Μια ανεπανάληπτη ποιητική αφήγηση. Ένα χιουμοριστικό, ερωτικό μυθιστόρημα υπνωτιστικής δύναμης. Μια ακαταμάχητη ιστορία αγάπης από τη συγγραφέα των μεγάλων επιτυχιών, ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙΣ ΕΣΥ, και ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ, Τζότζο Μόις.

Διαβάστε το.

Η ΤΖΟΤΖΟ ΜΟΪΣ γεννήθηκε το 1969 και μεγάλωσε στο Λονδίνο. Αφού έκανε διάφορες δουλειές, όπως δακτυλογράφος στο σύστημα Μπράιγ, σπούδασε στο Royal Holloway and Bedford New College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Το 1992, παρακολούθησε σεμινάριο δημοσιογραφίας στο City University με υποτροφία της εφημερίδας The Independent, για την οποία εργάστηκε δέκα χρόνια ως βοηθός συντάκτη και ως ανταποκρίτρια σε θέματα πολιτισμού. Από το 2002, όταν εκδόθηκε το πρώτο μυθιστόρημά της, ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕΣ ΠΙΣΩ, ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙΣ ΕΣΥ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ και ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ, ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ. Το παγκόσμιο μπεστ σέλερ ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙΣ ΕΣΥ έχει πουλήσει περισσότερα από 7 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, κυκλοφορεί σε 39 χώρες και πρόσφατα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο. Η Τζότζο Mόις ζει σε ένα αγρόκτημα στο Έσεξ με τον άντρα της και τα τρία παιδιά τους.

Τραχανάς Κώστας

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.