Ματιά

«Πως να κερδίσετε κάνοντας πελάτη το Δημόσιο», Εμμανουήλ Βιτάλης

Το «Πως να κερδίσετε κάνοντας πελάτη το Δημόσιο» του Εμμανουήλ Βιτάλη, που κυκλοφόρησε το 2013 από τις εκδόσεις CaptainBook, είναι ένα βιβλίο συμβουλευτικού χαρακτήρα γραμμένο από έναν επαγγελματία του χώρου που έχει εργαστεί για […]

Γράφει: Matia Gr
«Πως να κερδίσετε κάνοντας πελάτη το Δημόσιο», Εμμανουήλ Βιτάλης

Πως να κερδίσετε κάνοντας πελάτη το Δημόσιο
Το «Πως να κερδίσετε κάνοντας πελάτη το Δημόσιο» του Εμμανουήλ Βιτάλη, που κυκλοφόρησε το 2013 από τις εκδόσεις CaptainBook, είναι ένα βιβλίο συμβουλευτικού χαρακτήρα γραμμένο από έναν επαγγελματία του χώρου που έχει εργαστεί για πολλά έτη στις οικονομικές υπηρεσίες μεγάλων εταιριών του ιδιωτικού τομέα και ειδικότερα στις οικονομικές τους συναλλαγές με το δημόσιο.

Ποιος είναι ο στόχος του βιβλίου και του συγγραφέα; Όπως ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά στον πρόλογο…


Το βιβλίο αυτό έχει σκοπό:
Κυρίως να βοηθήσει τον μικρομεσαίο επιχειρηματία να κερδίσει πολλά χρήματα ως προμηθευτής ή εργολάβος του Δημοσίου, χωρίς να κινδυνεύει να ζημιωθεί ή και να βάλει λουκέτο από τη σχέση αυτή, εξαιτίας της καθυστέρησης πληρωμών και της πολυνομίας.
Κατά δεύτερον, στόχος του βιβλίου αυτού είναι να βοηθήσει το ελληνικό Δημόσιο (δηλαδή όλους εμάς που το χρηματοδοτούμε) να αγοράζει πιο φθηνά και ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες, μέσω της αύξησης του ανταγωνισμού στις προμήθειες του Δημοσίου, λόγω της εισόδου περισσότερων νέων, υγειών, μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων στις προμήθειες αυτές. Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες βελτίωσης της μεταξύ τους σχέσης, με σημαντικά οικονομικά οφέλη και για τις δύο πλευρές.

Το «Πως να κερδίσετε κάνοντας πελάτη το Δημόσιο» είναι χωρισμένο σε πέντε κεφάλαια. Στο πρώτο ο αναγνώστης θα συναντήσει γεγονότα από την επαγγελματική πορεία του συγγραφέα, που έχουν σχέση με το αντικείμενο του βιβλίου και αποτελούν ενδεικτικά παραδείγματα της σχέσης επιχείρησης-Δημοσίου. Στα επόμενα τέσσερα κεφάλαια, θα βρείτε χρήσιμες-χρηστικές προτάσεις και πληροφορίες που θα βοηθήσουν μια μικρομεσαία εταιρεία να γίνει καλός και κερδοφόρος προμηθευτής-εργολάβος του Δημοσίου.

Αν έχετε ή εργάζεστε σε μια εταιρία που έχει ή ευελπιστεί να έχει πελάτη το ελληνικό Δημόσιο, το «Πως να κερδίσετε κάνοντας πελάτη το Δημόσιο» του Εμμανουήλ Βιτάλη πιστεύω ότι θα σας φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμο στον δαιδαλώδη χώρο που ονομάζεται προμήθειες και έργα Δημοσίου! Καλή μελέτη και καλή δύναμη! 🙂

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Το βιβλίο αφορά κυρίως τις μικρομεσαίες υγιείς ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να προσφέρουν αγαθά και υπηρεσίες στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, κερδίζοντας σημαντικά ποσά από τη δραστηριότητα αυτή.
Στην Ελλάδα πάρα πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις διαθέτουν καλούς πωλητές, καταρτισμένους πολιτικούς μηχανικούς, αξιόλογους επιστήμονες, αλλά μικρό ποσοστό από αυτές παρέχουν αγαθά και υπηρεσίες στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο, γιατί φοβούνται ότι, αν κάνουν μεγάλο πελάτη το Δημόσιο, θα καθυστερήσουν να πάρουν τα χρήματά τους και θα ταλαιπωρηθούν από τη γραφειοκρατία και τα αλλά προβλήματα του Δημοσίου.
Το παρόν βιβλίο έρχεται να μειώσει σημαντικά αυτούς τους κινδύνους, δίνοντας στους υγιείς Έλληνες επιχειρηματίες χρήσιμες στρατηγικές και αποτελεσματικές λύσεις,και δείχνοντάς τους τον τρόπο να μη φοβούνται να συμπεριλάβουν στο πελατολόγιό τους το Δημόσιο, διότι πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο πελάτη, από τον οποίο, αντον χειριστούν σωστά, θα επιτύχουν μεγάλα κέρδη, ακόμα και σε περιόδους οικονομικής κρίσης.

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα

Θέματα