«Ρυθμίστε το μεταβολισμό σας», του δρ. Μαρκ Χύμαν - «Ultrametabolism», by Mark Hyman, M.D. .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Ρυθμίστε το μεταβολισμό σας», του δρ. Μαρκ Χύμαν – «Ultrametabolism», by Mark Hyman, M.D.

Είμαι θυμωμένος και εκνευρισμένος. Βρισκόμαστε στη μέση μιας ιατρικής επανάστασης που επιτέλους ανακάλυψε το μυστικό για τη μόνιμη απώλεια βάρους. Αυτό το επίτευγμα μπορεί να λύσει το πρόβλημα της παχυσαρκίας, που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους […]

Γράφει: Matia Gr
«Ρυθμίστε το μεταβολισμό σας», του δρ. Μαρκ Χύμαν – «Ultrametabolism», by Mark Hyman, M.D.
«Ρυθμίστε το μεταβολισμό σας», του δρ. Μαρκ Χύμαν - «Ultrametabolism», by Mark Hyman, M.D.

Ρυθμίστε το μεταβολισμό σας

Είμαι θυμωμένος και εκνευρισμένος.
Βρισκόμαστε στη μέση μιας ιατρικής επανάστασης που επιτέλους ανακάλυψε το μυστικό για τη μόνιμη απώλεια βάρους. Αυτό το επίτευγμα μπορεί να λύσει το πρόβλημα της παχυσαρκίας, που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους σήμερα.
Όμως είμαι θυμωμένος γιατί κανείς δεν γνωρίζει ή δε χρησιμοποιεί τις πολύτιμες πληροφορίες αυτής της επανάστασης.
Είμαι θυμωμένος που η ιατρική, οι κυβερνήσεις και οι βιομηχανίες τροφίμων αγνοούν αυτές τις πληροφορίες είτε σκόπιμα είτε όχι.
Το ξέρω γιατί εφαρμόζω αυτή τη γνώση εδώ και δέκα χρόνια σ’ ένα από τα καλύτερα θέρετρα υγείας του κόσμου, το Κάνιον Ραντς, αλλά και στο ιατρείο μου και βοηθώ χιλιάδες ανθρώπους να χάσουν βάρος και να το διατηρήσουν.

Με αυτά τα λόγια ξεκινά τον πρόλογο του «Ρυθμίστε το μεταβολισμό σας», ο ιατρός Μάρκ Χύμαν. Ενός βιβλίου που κυκλοφόρησε, σε μετάφραση της Χριστίνας Ελιάσα, το 2010 από τις εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί. Ενός βιβλίου στο οποίο ο συγγραφέας ανοίγει την πύλη στην γνώση που μπορεί να βοηθήσει χιλιάδες κόσμου -γιατί όχι και εσάς- να απαλλαγεί από το ενοχλητικό και, κυρίως, επιβλαβές για την υγεία του περιττό βάρος. Και παρακάτω συνεχίζει…


Αυτή η ιατρική επανάσταση βασίζεται στη Γονιδιακή Διατροφή ή Διατροφογενετική -την επιστήμη που ασχολείται με το πως επιδρά η τροφή στα γονίδια- και υπόσχεται να αλλάξει το μεταβολισμό σας, να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, να το διατηρήσετε και να είστε υγιής για όλη σας τη ζωή.

Και για να μας βοηθήσει να επιτύχουμε όλα αυτά έγραψε το «Ρυθμίστε το μεταβολισμό σας», το οποίο χώρισε σε τρία μέρη…

  «Η βασίλισσα του Σαβά», του Μάρεκ Αλτέρ - «La reine de Saba», by Marek Halter


Στο Μέρος Ι παρουσιάζω όλους τους μύθους που μας αποπροσανατολίζουν στην προσπάθεια μας να χάσουμε κιλά και να είμαστε υγιείς.
Στο Μέρος ΙΙ σας αποκαλύπτω τα μυστικά για να αυξήσετε το μεταβολισμός σας, να ενεργοποιήσετε τα γονίδια που καίνε το λίπος, να «μπλοκάρετε» τα γονίδια που συντελούν στην αύξηση του βάρους και να προγραμματίσετε το σώμα σας να αδυνατίζει αυτόματα.
Στο Μέρος ΙΙΙ σας δίνω ένα απλό πρόγραμμα 8 εβδομάδων που θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος ανάλογα με τις ατομικές γονιδιακές σας ανάγκες. Επειδή κάθε σώμα είναι μοναδικό και μπορεί να χρειάζεται λιγότερες ή περισσότερες συγκεκριμένες θρεπτικές ουσίες που «ξυπνούν» το DNA που καίει το λίπος, σας δείχνω ακριβώς πως να προσαρμόσετε το πρόγραμμα στις δικές σας ανάγκες.

…και καταλήγει λέγοντας…


Η μυστική ιατρική επανάσταση εξηγεί γιατί βιώνουμε μαι δίχως προηγούμενο επιδημία παχυσαρκίας και χρόνιων ιατρικών προβλημάτων. Παρέχει έναν «οδικό χάρτη» για να ξαναβρούμε το δρόμο προς την υγεία, την καλή φυσική κατάσταση και τη μακροπρόθεσμη επιτυχημένη απώλεια βάρους χωρίς να λιμοκτονούμε ή να μετράμε τις θερμίδες, λίπος, γραμμάρια ή υδατάνθρακες. Απλώς πρέπει να τρώμε αρμονικά, σύμφωνα με τα γονίδια μας.

Αυτόν το νέο δρόμο, μας φανερώνει ο συγγραφέας σε αυτό το βιβλίο του. Μας παρουσιάζει ιστορίες ανθρώπων που τον διάβηκαν ήδη και που ωφελήθηκαν από αυτόν τα μάλα. Μας δίνει μια πολύ καλή εικόνα σχετικά με τις λειτουργίες του σώματος μας που έχουν άμεση σχέση με το βάρος μας και μας παρουσιάζει αναλυτικά την μέθοδο του Υπερμεταβολισμού.

Σε αντίθεση με άλλες διατροφικές προτάσεις όπως η δίαιτα Άτκινς, η δίαιτα Weight Watchers, η δίαιτα Ζώνης, κ.α., δεν μας προτρέπει σε μια συγκεκριμένη δίαιτα αλλά σε ένα νέο τρόπο ζωής που εκτός από χάσιμο κιλών θα ωφελήσει ποικιλοτρόπως και την σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Σε ένα τρόπο ζωής όπου η διατροφή μας συμπεριλαμβάνει τρόφιμα όσο πιο κοντά γίνεται στην φυσική τους κατάσταση και όχι “σκουπίδια” που προωθούν οι βιομηχανίες τροφίμων και που το μόνο που κάνουν είναι να μας φορτώνουν περιττά κιλά και να καταστρέφουν την υγεία μας. Μας δίνει τα επτά κλειδιά της πύλης που οδηγεί σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Θα τα χρησιμοποιήσετε;

  «Οι σωστές τροφές είναι φάρμακα», της Ζαν Καρπέρ - «The food pharmacy», by Jean Carper

Εγώ προσωπικά, θα ακολουθήσω τις συμβουλές του δρ. Μαρκ Χύμαν, Εξάλλου στην μακροετή πορεία μου ως υπέρβαρος έχω δοκιμάσει και έχω δοκιμάσει… άλλο ένα δεν θα με βλάψει! Κι ίσως, σε αυτές τις 412 σελίδες να βρίσκεται η λύση στο πρόβλημα μου. Μπορεί και στο δικό σας. 🙂

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Για πρώτη φορά, ο δρ Mark Hyman παρουσιάζει τη μεγάλη του ανακάλυψη, έναν οδηγό αυτόματης απώλειας βάρους. Ποτέ μέχρι σήμερα οι επτά σημαντικότερες παράμετροι για απώλεια βάρους δεν είχαν συγκεντρωθεί σε ένα και μοναδικό πρόγραμμα. Βασισμένος στην πρωτοποριακή μέθοδο nutrigenomics, την επιστήμη που συνδέει τις τροφές με τα… γονίδιά μας, ο υπερ-μεταβολισμός υπόσχεται να «προγραμματίσει» το σώμα σας, έτσι ώστε να χάνετε βάρος και να κερδίζετε υγεία! Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήματα που σας βασανίζουν σχετικά με τη σωστή διατροφή, καθώς και σημαντικές πληροφορίες που αφορούν τη λειτουργία του οργανισμού σας:
– Γιατί, στην πραγματικότητα, πρέπει να καταναλώνετε υδατάνθρακες για να χάσετε βάρος;
– Ποιες δύο «σατανικές» ουσίες που εντοπίστηκαν σε διάφορες τροφές μπορεί να εμποδίζουν τις προσπάθειές σας να αδυνατίσετε και πώς μπορείτε να τις «εξολοθρεύσετε»;
– Γιατί το σώμα σας είναι σχεδιασμένο να παίρνει βάρος και τι μπορείτε να κάνετε για να το «προγραμματίσετε» έτσι ώστε να καίει λίπος;
– Πώς διάφορα απλά τεστ μπορούν να αναδείξουν τους λόγους για τους οποίους δεν καταφέρνετε να χάσετε τα παραπανίσια κιλά και τι μπορείτε να κάνετε για να ξεπεράσετε τα όποια προβλήματα;
– Γιατί, αν τρώτε λίγο και γυμνάζεστε περισσότερο, μπορεί τελικά να πάρετε βάρος;
– Πώς να ελέγξετε την όρεξή σας και να αισθάνεστε χορτάτοι χωρίς να μετράτε θερμίδες;
– Πώς να βάλετε μπροστά τις «τούρμπο» μηχανές του οργανισμού σας, έτσι ώστε να καίτε λίπος την ώρα που κοιμάστε;
– Ποια είναι η τροφή που διευκολύνει την απώλεια βάρους και την οποία το 95% των ανθρώπων δεν καταναλώνει;

  «Τα βότανα είναι θαυματουργά», της Ζαν Καρπέρ - «Miracle cures», by Jean Carper

Ν.Π.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.