Σιωπή .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σιωπή

Συγγραφείς: Andrea Camilleri, Carlo Lucarelli Εκδόσεις Πατάκη Μετάφραση: Φωτεινή Ζερβού ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ISBN: 978-960-16-4267-3 ΣΧΗΜΑ: 12×17 ΣΕΛΙ∆ΕΣ: 128 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚ∆ΟΣΗΣ: 9,90 € ΠΡΩΤΗ ΕΚ∆ΟΣΗ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012 Ένα παιχνίδι, ένα πείραµα, µια […]

Γράφει: Matia Gr
Σιωπή

ΣιωπήΣυγγραφείς: Andrea Camilleri, Carlo Lucarelli
Εκδόσεις Πατάκη
Μετάφραση: Φωτεινή Ζερβού
ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ISBN: 978-960-16-4267-3
ΣΧΗΜΑ: 12×17
ΣΕΛΙ∆ΕΣ: 128
ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚ∆ΟΣΗΣ: 9,90 €
ΠΡΩΤΗ ΕΚ∆ΟΣΗ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012

Ένα παιχνίδι, ένα πείραµα, µια πρωτότυπη λογοτεχνική συνεργασία: οι δύο σηµαντικότεροι συγγραφείς  αστυνοµικής λογοτεχνίας της Ιταλίας ενώνουν τις δυνάµεις τους και µας προσφέρουν µια ιστορία στην οποία πρωταγωνιστούν ο αστυνόµος Μονταλµπάνο και η επιθεωρήτρια Γκράτσια Νέγκρο.
Μια παράξενη δολοφονία που συνέβη στην Μπολόνια τους φέρνει σε επαφή. Το θύµα βρέθηκε µε µια πλαστική σακούλα στο κεφάλι, φορούσε όλα του τα ρούχα, του έλειπε µόνο ένα παπούτσι. Στο πάτωµα δίπλα στο πτώµα βρέθηκαν τρία χρυσόψαρα. Την υπόθεση ανέλαβε η Γκράτσια Νέγκρο, η οποία, όταν ανακάλυψε ότι το θύµα καταγόταν από τη Βιγκάτα, ζήτησε βοήθεια από τον Σικελό συνάδελφό της… Αλλά µέχρι ποιο σηµείο είναι διατεθειµένος να βοηθήσει ο Μονταλµπάνο; Θα θελήσει να µπει στο παιχνίδι και να ακολουθήσει την Γκράτσια σε µια υπόθεση που προβλέπεται επικίνδυνη και στης οποίας τη διερεύνηση ανοιχτά αντιτάχθηκαν οι ανώτεροί τους;

Ο Αντρέα Καµιλλέρι είναι σήµερα ο πιο πολυδιαβασµένος Ιταλός συγγραφέας. Άργησε ν’ αφοσιωθεί στο γράψιµο, κι όταν το αποφάσισε, στα εξήντα του, έγινε αµέσως ένα µοναδικό εκδοτικό φαινόµενο. Ολόκληρη η Ιταλία, και όχι µόνο η ιδιαίτερη πατρίδα του, η Σικελία, αιχµαλωτίστηκε απ’ αυτόν τον µεγάλο τεχνίτη της πλοκής και της γλώσσας, του «πατρικού» σικελικού ιδιώµατος. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του: Το σχήµα του νερού, Σκύλος από τερακότα, Ο κλέφτης της µεσηµβρίας, Η φωνή του βιολιού, Τριάντα ηµέρες µε τον επιθεωρητή Μονταλµπάνο, Το άρωµα της νύχτας, Eκδροµή στο Τίνταρι, Τα πορτοκάλια του Μονταλµπάνο, O ζυθοποιός του Πρέστον, Υποχρεωτική πορεία, Η υποµονή της αράχνης, H άλωση του Μακαλλέ, Πανσιόν Εύα, Ήλιος του Αυγούστου, Χάρτινο φεγγάρι, Το χρώµα του ήλιου, Οι έρευνες του αστυνόµου Κολλούρα, Tα φτερά της πεταλούδας, Ίχνη στην άµµο, Το µατωµένο χωράφι και Η ηλικία της αβεβαιότητας.

Ο Κάρλο Λουκαρέλλι έχει εκδώσει δεκατέσσερα µυθιστορήµατα και δώδεκα δοκίµια για τη σύγχρονη ιστορία του εγκλήµατος στην Ιταλία, που έχουν κατακτήσει το κοινό και τους κριτικούς (Βραβείο Scerbanenco, Silver Dagger Award). Συγγραφέας και παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκποµπής «Blu notte», έχει γράψει επίσης πολυάριθµα σενάρια για τον κινηµατογράφο και την τηλεόραση.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.