«Τα μουσουδάκια μαθαίνουν Αγγλικά», Λιάνα Δενεζάκη και Φαίη Ευσταθίου .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Τα μουσουδάκια μαθαίνουν Αγγλικά», Λιάνα Δενεζάκη και Φαίη Ευσταθίου

Σκοπός του είναι να τα φέρει τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας σε επαφή με την Αγγλική γλώσσα.

Γράφει: Matia Gr
«Τα μουσουδάκια μαθαίνουν Αγγλικά», Λιάνα Δενεζάκη και Φαίη Ευσταθίου

Τα μουσουδάκια μαθαίνουν Αγγλικά
Το 2014 στη σειρά Παιδική βιβλιοθήκη, των εκδόσεων Λιβάνη, κυκλοφόρησε ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Σκοπός του είναι να τα φέρει σε επαφή με την Αγγλική γλώσσα. Βοηθοί των δημιουργών του βιβλίου σε αυτόν τον σκοπό είναι δύο παιχνιδιάρικα μαϊμουδάκια ο Sam και η Loulou. Όπως καταλαβαίνετε, με δύο τόσο διασκεδαστικούς βοηθούς δεν θα μπορούσε παρά και το ίδιο το βιβλίο να είναι διασκεδαστικό.

Τι μπορούν να μάθουν οι μικροί μας φίλοι; Κατ’ αρχήν και πρώτα από όλα τη σωστή προφορά των αγγλικών λέξεων. Μιας και κάθε λέξη ή φράση του βιβλίου συνοδεύεται τόσο από την εξήγησή της στα Ελληνικά όσο και από την προφορά της γραμμένη με Ελληνικούς χαρακτήρες. Πέραν αυτού οι μικροί μαθητές θα μάθουν στα Αγγλικά διάφορα ζώα, χρώματα, φρούτα, φυτά, έπιπλα του σπιτιού, σχήματα, είδη ένδυσης, φαγητά, αντίθετα, συναισθήματα, τις εποχές, αλλά και απλές φράσεις συνομιλίας. Θα μπορέσουν να χρωματίσουν σχέδια, να βρουν την λύση σε λαβυρίνθους, να κολλήσουν όμορφα αυτοκόλλητα που περιέχονται στο βιβλίο και φυσικά να μάθουν την Αγγλική αλφάβητο μαζί με κάποιες λέξεις που ξεκινούν με το κάθε γράμμα της.

Είναι βέβαιο ότι οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν απίστευτα μαζί με αυτό το παιχνιδιάρικο βιβλίο. Το κέρδος τους θα είναι ότι εκτός από πολλές ευχάριστες ώρες θα πάρουν και βασικές και χρήσιμες γνώσεις Αγγλικών. Η υπογραφή της Λιάνας Δενεζάκη που είναι συγγραφέας και εικονογράφος, καθώς και εκείνη της Φαίης Ευσταθίου που είναι παιδαγωγός και καθηγήτρια Αγγλικών αποτελούν εγγύηση για τα προηγούμενα.

Είναι χωρισμένο σε 15 κεφάλαια διαφορετικού πεδίου γνώσεως το καθένα, με φύλλα επαναλήψεως ανάμεσά τους ώστε να εξασφαλίζεται ότι ο μικρός αναγνώστης έχει εμπεδώσει τις μέχρι εκεί γνώσεις του. Αποτελεί ένα ιδανικό βιβλίο για την πρώτη επαφή του παιδιού με την Αγγλική γλώσσα, με τέλεια χαρούμενη εικονογράφηση. Είναι σίγουρο ότι οι μικροί μας φίλοι δεν θα το αφήνουν από τα χέρια τους. Αναζητήστε το «Τα μουσουδάκια μαθαίνουν Αγγλικά» στο κοντινότερό σας βιβλιοπωλείο και καθίστε μαζί με το παιδί σας να διασκεδάσετε μαθαίνοντας!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Τα μουσουδάκια μαθαίνουν ΑΓΓΛΙΚΑ είναι σχεδιασμένα ώστε να εντάξουν τα αγγλικά στη ζωή του παιδιού. Ασκήσεις προγραφής, προμαθηματικές, ομαδοποίησης, λεπτής κινητικότητας, παρατήρησης κ.ά. έχουν ενσωματωθεί στην ύλη αυτού του βιβλίου, μέσα από παιχνίδια και ευχάριστες δραστηριότητες, με στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά στην ευκολότερη κατανόηση της γλώσσας. Ενισχύεται η επικοινωνία-συνεργασία ενήλικα και παιδιού με δημιουργικό τρόπο.

Ολυμπία Κατσένη

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα