«Τα νήπια έγιναν παιδιά», του Δρ. Κρίστοφερ Γκρην - Beyond toddlerdom - Dr. Christopher Green .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Τα νήπια έγιναν παιδιά», του Δρ. Κρίστοφερ Γκρην – Beyond toddlerdom – Dr. Christopher Green

«Τα νήπια έγιναν παιδιά», ένα ακόμη καταπληκτικό βιβλίο του Δρ. Κρίστοφερ Γκρην από τις εκδόσεις Πλατύπους για την ανατροφή των παιδιών μας

Γράφει: Ολυμπία Κατσένη
«Τα νήπια έγιναν παιδιά», του Δρ. Κρίστοφερ Γκρην – Beyond toddlerdom – Dr. Christopher Green

Η ηλικιακή περίοδος ανάπτυξης των παιδιών μας από τα πέντε έως τα δώδεκά τους χρόνια είναι πολύ σημαντική μιας και σε αυτήν το παιδί ξεκινά την κοινωνική του ζωή (στο σχολείο) και δημιουργεί σχέσεις με παιδιά και μεγάλους που είναι νέα πρόσωπα, τόσο για το παιδί μας όσο και για εμάς. Σημαντικός βοηθός στην διαπαιδαγώγηση και φροντίδα των παιδιών αυτής της ηλικίας είναι ο Δόκτωρ Κρίστοφερ Γκρην με το βιβλίο του «Τα νήπια έγιναν παιδιά». Όπως ήδη αναφέραμε το βιβλίο αυτό ασχολείται με παιδιά από 5 έως 12 ετών. Ο συγγραφέας του, έμπειρος παιδίατρος αλλά και γονέας, γνωρίζει το αντικείμενο πολύ καλά και δίνει συμβουλές και κατευθυντήριες γραμμές εφαρμόσιμες, ρεαλιστικές και πάνω από όλα αποτελεσματικές.
Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε 21 κεφάλαια στα οποία αναπτύσσονται θέματα όπως:
– Ποια είναι τα μυστικά για να είναι η γονική φροντίδα επιτυχημένη.
– Πως σκέφτονται, αισθάνονται και συμπεριφέρονται τα παιδιά αυτής της ηλικίας.
– Γιατί φέρονται άσχημα και πως μπορούμε με καλή χρήση της πειθαρχίας και της ελεγχόμενης τιμωρίας να έχουμε θετικά αποτελέσματα.
– Ποιες είναι οι συνήθεις συμπεριφορές που εμφανίζονται στα παιδιά από 5 έως 12 ετών.
– Τι πρέπει να προσέξουμε στην αρχή του σχολείου αλλά και στα πρώτα μαθητικά χρόνια.
– Πως θα αντιμετωπίσουμε τις μαθησιακές δυσκολίες και την Διαταραχή Ελλείμματος Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ).
– Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να αντιμετωπίσουμε τους αδερφικούς καβγάδες.
– Πως θα αυξήσουμε την αυτοεκτίμηση του παιδιού μας και πως θα το βοηθήσουμε στις κοινωνικές δεξιότητες.
– Ότι χρειάζεται να ξέρουμε για την διατροφή, το βάρος και την άσκηση των παιδιών.
– Με ποιους τρόπους θα αντιμετωπίσουμε θανάτους, διαζύγιο, χωρισμούς αλλά και θέματα θρησκευτικής πίστης.
– Ποια βήματα πρέπει να κάνουμε για την σωστή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση του παιδιού μας.
– Πως θα καθορίσουμε τον χρόνο που το παιδί μας αφιερώνει στο τρίπτυχο tv, pc, internet. Δηλαδή στην τηλεόραση, στο κομπιούτερ και στο ίντερνετ καθώς και τα όρια μέσα στα οποία πρέπει αυτό να κινείται.
– Οι συνήθεις παιδικές ασθένειες και πως αυτές αντιμετωπίζονται. Κάποιες από αυτές είναι: Λοιμώδης μονοπυρήνωση, ακροποσθία, αμυγδαλίτιδα, αναπτυξιακή καθυστέρηση, ανεμοβλογιά, αριστεροχειρία, άσθμα, εκκριτική ωτίτιδα, ηπατίτιδα, ερυθρά, ιλαρά, κήλη, κοκίτης, κρεατάκια, κρυολόγημα, λάμβλια, λιποθυμίες, μαγουλάδες (παρωτίτιδα), δερματικές βλάβες, μηνιγγιτιδοκοκκική λοίμωξη, μυρμηγκιές, νυχτερινή ενούρηση, ξηροδερμία, πλατυποδία, ρινορραγίες, μολύνσεις, σκουλήκια, σκωληκοειδίτιδα, σπασμοί και κρίσεις, ψείρες, ωτίτιδες κ.α.

Γενικά, το «Τα νήπια έγιναν παιδιά» του δόκτορος Γκρην θα σας μάθει πολλά πράγματα για την ανατροφή του παιδιού σας με ευχάριστο τρόπο, μιας και το χιούμορ είναι κάτι που συναντάται σε κάθε σελίδα του βιβλίου αυτού. Σε αυτό συμβάλλουν και τα όμορφα και χιουμοριστικά σκίτσα του Ρότζερ Ρόμπερτς (Roger Roberts). Μέσα από τις σελίδες του ο επιτυχημένος γιατρός και συγγραφέας καταρρίπτει μύθους που επί χρόνια έκαναν δύσκολη την ζωή γονιών και παιδιών χωρίς να έχουν ούτε μια δόση αλήθειας. Το καταπληκτικό και πολύ χρήσιμο αυτό βιβλίο –απαραίτητο σε κάθε γονιό- κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πλατύπους και πραγματικά αξίζει το κάθε λεπτό που θα αφιερώσετε για την ανάγνωσή του.

Περιμένετε να γεννηθεί το μωρό σας; Βρίσκεται στο πρώτο έτος της ηλικίας του; Διαβάστε για το βιβλίο του δόκτορος Γκρην «Μωρά» κάνοντας κλικ εδώ!

Έφτασαν τα πρώτα γενέθλια του μωρού σας; Εκτός από τις προετοιμασίες για ένα παιδικό πάρτυ που θα το χαρούν όλοι, προετοιμαστείτε και για την επόμενη περίοδο της ζωής του παιδιού σας. Διαβάστε τον οδηγό για το παιδί σας από το πρώτο έτος μέχρι τα τέσσερά του χρόνια του δόκτορος Γκρην «Δαμάζοντας τα νήπια» κάνοντας κλικ εδώ!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Έχοντας ξεμπερδέψει από τη νηπιακή ηλικία, η ζωή με το παιδί από τα πέντε μέχρι τα δώδεκα χρόνια σας κάνει να αισθάνεστε σαν να βρίσκεστε σε τρενάκι λούνα παρκ με πολλά σκαμπανεβάσματα. Με τη βοήθεια του συγγραφέα του «Δαμάζοντας τα Νήπια» εσείς και η οικογένειά σας θα μπορέσετε να μείνετε στις ράγες.
Το βιβλίο «Τα Νήπια έγιναν Παιδιά» είναι γεμάτο με πρακτικές και λογικές συμβουλές για τους γονείς παιδιών αυτής της «ενδιάμεσης» ηλικίας. Με χιούμορ και το χαρακτηριστικό ζεστό και φιλικό του τρόπο ο Δρ. Κρίστοφερ Γκρην μοιράζεται τα μυστικά της επιτυχημένης γονικής φροντίδας και μας δείχνει πως σκέφτονται τα παιδιά, πως αισθάνονται, πως συμπεριφέρονται – και γιατί. Καλύπτει όλα τα θέματα που μας απασχολούν σε αυτή την ηλικία, συμπεριλαμβάνοντας:
– Τη συμπεριφορά των παιδιών από το Α ως το Ω
– Τη θετική πειθαρχεία και πως να την εφαρμόσετε
– Το ξεκίνημα του σχολείου και την ανάπτυξη των σχολικών ικανοτήτων
– Παιδιά με αυτοπεποίθηση: καταπολέμηση της συστολής και απόκτηση φίλων
– Πώς να έχετε υγιή και δραστήρια παιδιά τώρα – προλαμβάνοντας προβλήματα αργότερα
– Μονογονεϊκές, θετές οικογένειες και άλλα οικογενειακά ζητήματα
– Μιλώντας για το σεξ και το θάνατο
– Η τηλεόραση και το διαδίκτυο

Το βιβλίο «Τα Νήπια έγιναν Παιδιά» δε θέλει να «δαμάσει», να «συμμορφώσει» ή να επιβάλει «τέλειες συμπεριφορές». Είναι ένα βιβλίο που μιλάει για σχέσεις – την τέχνη του να κρατηθούν οι γονείς κοντά και αγαπημένοι με τα παιδιά τους. Αν πετύχουμε αυτό, τα υπόλοιπα συνήθως μπαίνουν στη θέση τους από μόνα τους.

Ο Δρ Κρίστοφερ Γκρην είναι ο διασημότερος συγγραφέας συμβουλευτικών βιβλίων για γονείς. Εδώ και περισσότερο από 20 χρόνια έχει βοηθήσει γονείς με τις συμβουλές του για τα μωρά, τα νήπια και τα μικρά παιδιά. Παιδίατρος και επίτιμος διευθυντής του Νοσοκομείου Παίδων στο Westmead του Sydney, η θρυλική τεχνική ύπνου του Δρ. Γκρην χρησιμοποιείται τώρα σε όλο τον κόσμο. Στα μπεστ-σέλερ βιβλία του περιλαμβάνονται τα Μωρά!, Δαμάζοντας τα Νήπια, και Τι είναι η ΔΕΠΥ;

Ο.Κ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.