«Τα βότανα είναι θαυματουργά», της Ζαν Καρπέρ - «Miracle cures», by Jean Carper .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Τα βότανα είναι θαυματουργά», της Ζαν Καρπέρ – «Miracle cures», by Jean Carper

Μετά από πολλά χρόνια τυφλής πίστης και εμπιστοσύνης στα συνθετικά φάρμακα για τη θεραπεία και τη πρόληψη πάσης φύσεως ασθενειών, η ανθρωπότητα κάνει μια στροφή/επιστροφή -σιγά, σιγά- στον από έτη ξεχασμένο τρόπο αντιμετώπισης τους, […]

Γράφει: Matia Gr
«Τα βότανα είναι θαυματουργά», της Ζαν Καρπέρ – «Miracle cures», by Jean Carper

Τα βότανα είναι θαυματουργάΜετά από πολλά χρόνια τυφλής πίστης και εμπιστοσύνης στα συνθετικά φάρμακα για τη θεραπεία και τη πρόληψη πάσης φύσεως ασθενειών, η ανθρωπότητα κάνει μια στροφή/επιστροφή -σιγά, σιγά- στον από έτη ξεχασμένο τρόπο αντιμετώπισης τους, αυτόν των βοτάνων. Στα αντίστοιχα τμήματα των βιβλιοπωλείων, θα βρείτε αρκετά αξιόλογα βιβλία σχετικά με αυτή την νέα τάση. Ένα από αυτά είναι και το «Τα βότανα είναι θαυματουργά» της Ζαν Καρπέρ, που κυκλοφόρησε το Δεκέμβρη του 2010 από τις εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί, σε μετάφραση της Κωνσταντίνας Καρύδη.

Η συγγραφέας αναφέρει -στον πρόλογο του πονήματος της- χαρακτηριστικά:


Έτσι, συγκέντρωσα διάφορες μαρτυρίες από οδηγούς φορτηγών, καπετάνιους, πιλότους, γιατρούς, δικηγόρους, γραμματείς, βιβλιοθηκάριους, δημοσιογράφους, εργάτες, χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, βιοχημικούς, ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς, αθλητές, φαρμακοποιούς, βοτανολόγους και δικαστές. Καθένας τους είχε να διηγηθεί τη δική του ιστορία και πως βρήκε ανακούφιση και βοήθεια από αυτά που σήμερα αποκαλούμε «εναλλακτικά» ή «συμπληρωματικά» φάρμακα.
Σχεδόν όλοι χρησιμοποιούσαν τον όρο «θαυματουργή θεραπεία», όταν αναφέρονταν στις εμπειρίες τους. Ανακάλυψα επίσης ότι ακόμη και κάποιοι γιατροί χρησιμοποιούσαν συχνά τον όρο «θαύμα», όταν περιέγραφαν τι είχε συμβεί σε κάποιους ασθενείς που έγιναν ξαφνικά καλά όταν πήραν ένα φάρμακο που προερχόταν από τη φύση.

Σε αυτόν τον κόσμο των «θαυμάτων» έρχεται να μας μυήσει η Ζαν Καρπέρ. Στον κόσμο όπου τα βότανα μας βοηθούν να αποκτήσουμε και να διατηρήσουμε ένα υγιή οργανισμό χωρίς την χρήση χημικών σκευασμάτων που βρίθουν -και αυτό είναι κάτι γενικώς παραδεκτό- από ανεπιθύμητες και πολλές φορές ολέθριες παρενέργειες.

Και να, μερικά βότανα και φυσικά φάρμακα, από αυτά που θα συναντήσετε σε αυτό το εξαιρετικά διαφωτιστικό και χρήσιμο για το σώμα και την ζωή σας ταξίδι:
– Συνένζυμο Q10. Για την τόνωση της καρδιάς.
– Hypericum perforatum. Το Prozac της φύσης, αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.
– Ginkgo biloba. Μια εκπληκτική φυσική θεραπευτική ουσία για τη μνήμη.
– Γκρέιπφρουτ. Η πηκτίνη του, μειώνει τη χοληστερίνη και διαλύει τους θρόμβους στις αρτηρίες.
– Πύρεθρο. Η ασπιρίνη της φύσης, εξαιρετικό στις ημικρανίες.
– Γλυκοζαμίνη. Ένα θαυματουργό φάρμακο για την οστεοαρθρίτιδα.
– Εχινάκια. Μοναδικό όπλο κατά των λοιμώξεων, καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
– Βαλεριάνα. Το Valium της φύσης, μιας και έχει υπνωτικές και αγχολυτικές ιδιότητες.
– Σίλυβο το μαριανό. Τα θαυματουργά δισκία που προστατεύουν και θεραπεύουν το συκώτι.
– Γύρη μελισσών. Ιδανικό κατά της αλλεργικής καταρροής.
– Τζίντζερ (Πιπερόριζα). Για την ναυτία.
– Kava. Το «εξωτικό» ηρεμιστικό, κατάλληλο για την αντιμετώπιση του στρες και του άγχους.
– Kudzu. Το φυτικό Antabuse, κατάλληλο για την αντιμετώπιση του αλκοολισμού.
– Ω3 λιπαρά οξέα. Ένα μοναδικό και πανίσχυρο φάρμακο.
– Saw palmetto. Ένα φάρμακο για τον προστάτη.
… και άλλα πολλά απίστευτα και κυρίως χρήσιμα!!!

Αν ακόμα αναρωτιέστε γιατί να διαβάσετε τις 284 σελίδες αυτού του βιβλίου και πολύ περισσότερο γιατί να ακολουθήσετε τον δρόμο που δείχνει η Ζαν Καρπέρ, σας παραπέμπω στα γραφόμενα από την ίδια τη συγγραφέα:


– Τα βότανα, οι βιταμίνες και άλλα φυσικά φάρμακα φέρνουν αποτέλεσμα, σύμφωνα με πολλούς ασθενείς, γιατρούς και επιστήμονες ερευνητές.
– Είναι ασφαλή όταν χρησιμοποιούνται κατάλληλα και έπειτα από σωστή επιλογή.
– Συχνά τα φυσικά φάρμακα και βότανα είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, αποτελεσματικά και ασφαλή με τα φάρμακα ή τις θεραπείες της παραδοσιακής ιατρικής.
– Συνήθως έχουν πολύ μικρότερο κόστος.
– Έχουν επιτύχει «θαυματουργές θεραπείες» για πολλούς ανθρώπους και είναι πολύ πιθανό να μπορούν να κάνουν το ίδιο και για εσάς ή για κάποιον δικό σας άνθρωπο που έχει ανάγκη.
Ελπίζω αυτό το βιβλίο να σας παρακινήσει να τα δοκιμάσετε.

Το ίδιο ελπίζω, προτείνω και εύχομαι και εγώ από την μεριά μου. Στην ζωή του ο καθένας από εμάς έχει δοκιμάσει και έχει δοκιμάσει… Γιατί να μην δώσουμε την ευκαιρία σε κάτι φυσικό, φτηνό και χωρίς παρενέργειες να μας βοηθήσει στο χτίσιμο μια καλύτερης υγείας και εν γένει μιας πιο ευτυχισμένης ζωής; Τα συνθετικά φάρμακα θα βρίσκονται πάντα στις προθήκες των φαρμακείων και θα μας περιμένουν. Ας δοκιμάσουμε -πάντα με την επίβλεψη κάποιου γιατρού- και αυτόν τον δρόμο… μπορεί και να είναι στρωμένος με άνθη ή πιο σωστά με βότανα! 🙂

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Υπάρχουν “θαυματουργές θεραπείες” στις μέρες μας; Επιστημονικές έρευνες αλλά και μαρτυρίες ανθρώπων που εμπιστεύτηκαν την υγεία τους στις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων, ισχυρίζονται πως “ναι, υπάρχουν”. Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι επιστήμονες, γιατροί και ασθενείς αναζητούν νέες κατευθύνσεις στην επίλυση των προβλημάτων υγείας και στρέφονται προς τις θεραπείες με φυτικά προϊόντα· όλο και περισσότεροι ισχυρίζονται ότι τα φάρμακα της φύσης, τα βότανα, έχουν θεραπευτικές ιδιότητες και μπορούν να φέρουν θετικά αποτελέσματα -πολλές φορές εξίσου δραστικά με τα συμβατικά φάρμακα και χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες.
Σε αυτό το βιβλίο η συγγραφέας Jean Carper, αυθεντία σε θέματα υγείας και διατροφής, μας αποκαλύπτει τις εκπληκτικές, σχεδόν θαυματουργές ιδιότητες των συστατικών που προέρχονται από τη φύση και μας παροτρύνει να ανακαλύψουμε με ποιον τρόπο μπορούν τα βότανα να ωφελήσουν και τη δική μας υγεία!

Ν.Π.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα