«Οι Φύλακες του Χρόνου», Άλεξ Σκάροου - «Time riders», Alex Scarrow .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Οι Φύλακες του Χρόνου», Άλεξ Σκάροου – «Time riders», Alex Scarrow

Ο Λίαμ Ο’ Κόνορ, 16 ετών, από το ναυάγιο του Τιτανικού, στα 1912, βρέθηκε στη Νέα Υόρκη του 2001… … Ο Λίαμ ανασηκώθηκε στους αγκώνες. Βρισκόταν μέσα σε μία τούβλινη εσοχή, σε κάποιο υπόγειο […]

Γράφει: Matia Gr
«Οι Φύλακες του Χρόνου», Άλεξ Σκάροου – «Time riders», Alex Scarrow

Οι φύλακες του χρόνου
Ο Λίαμ Ο’ Κόνορ, 16 ετών, από το ναυάγιο του Τιτανικού, στα 1912, βρέθηκε στη Νέα Υόρκη του 2001…


Ο Λίαμ ανασηκώθηκε στους αγκώνες.
Βρισκόταν μέσα σε μία τούβλινη εσοχή, σε κάποιο υπόγειο μέρος μάλλον. Γύρω γύρω από τον κύκλο που φώτιζε ο γλόμπος από πάνω του απλωνόταν ένα υγρό τσιμεντένιο δάπεδο που χανόταν στο σκοτάδι.
Που βρίσκομαι;
Ανακάθισε νιώθοντας ίλιγγο και ζάλη και τότε αντίκρισε άλλη μια κουκέτα σε απόσταση ενός μέτρου απέναντι από το κρεβάτι του. Στο κάτω κρεβάτι είδε μια κοπέλα, λίγα χρόνια μεγαλύτερη από εκείνον, να σαλεύει ανήσυχα στον ύπνο της.

…αυτή είναι η Μαντλέν (Μάντι) Κάρτερ. Εξπέρ στους υπολογιστές και στις νέες τεχνολογίες, έφτασε στον ίδιο χώρο με τον Λίαμ από ένα αεροπορικό ατύχημα που έγινε το 2010. Ο Λίαμ και η Μάντι είναι οι δύο από τους τέσσερις κεντρικούς ήρωες στο μυθιστόρημα “Οι φύλακες του χρόνου” του Άλεξ Σκάροου που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2013 από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Οι υπόλοιποι δύο είναι η Σαλίνα (Σαλ) Βίκραμ 13 ετών και ο ηλικιωμένος κύριος Φόστερ που τους “τράβηξε” μακριά από την εποχή τους, λίγα δευτερόλεπτα πριν από τον θάνατό τους. Η Σαλ σώθηκε, με τον ίδιο τρόπο, μέσα από μια πυρκαγιά στην Ινδία του 2026.

Συνέβη φυσικά το ευκόλως εννοούμενο. Ο Φόστερ ταξίδεψε στον χρόνο για να γλυτώσει τις ζωές των τριών παιδιών. Συμπέρασμα: προέρχεται από το μέλλον και των τριών.
Ερώτημα: γιατί τους έσωσε;
Απάντηση: για να τους στρατολογήσει, κατά τα δικά του λεγόμενα.
Τώρα και οι τρεις τους δουλεύουν για την υπηρεσία όπου εργάζεται ο γηραιός σωτήρας τους.


Ο άνθρωπος δεν έπρεπε να παίξει ποτέ με το χρόνο. Ποτέ! Οπότε, τώρα που ξέρουμε πως γίνεται, είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε ότι δεν θα το κάνει ποτέ κανείς. Και, αν κάποιος άμυαλος καταφέρει να γυρίσει πίσω στον χρόνο, τότε κάποιος άλλος πρέπει να διορθώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη ζημιά που προκλήθηκε.

Αυτή την “διόρθωση” έχει αναλάβει η υπηρεσία του Φόστερ. Οι Φύλακες του Χρόνου! Άνθρωποι, ομάδες, που ταξιδεύουν στον χρόνο και αναζητούν ασυνέχειες. Μικρά σημάδια που υποδηλώνουν ότι κάποιος άθελα ή ηθελημένα έχει αλλάξει την ροή της ανθρώπινης ιστορίας.

Η Νέα Υόρκη του 2001 θα είναι η έδρα της ομάδας των τριών ηρώων μας, ενώ μια στοά κάτω από μια γέφυρα -εκεί που βρέθηκαν μετά την διάσωσή τους- θα είναι το αρχηγείο τους. Ο Φόστερ μόλις είχε δημιουργήσει άλλη μια ομάδα Φυλάκων του Χρόνου! Τρεις νέοι Χρονοφύλακες βρίσκονται πλέον στην υπηρεσία της ανθρωπότητας για την διατήρηση της Ιστορίας έτσι όπως την γνωρίζουμε. Εύκολο; Καθόλου. Επικίνδυνο; Σίγουρα. Συναρπαστικό; Εντελώς!

Από το να ιδρύεις βέβαια μια ομάδα μέχρι να την κάνεις επιχειρησιακά ικανή έχει κάποια απόσταση. Μια απόσταση που υποχρεωτικά πρέπει να γεμίσει από τι άλλο; από εκπαίδευση. Και μάλιστα ταχύρυθμη εκπαίδευση γιατί πρέπει το συντομότερο δυνατό να είναι και οι τρεις τους αξιόμαχοι. Η εκπαίδευση ξεκινά με ένα μάθημα ιστορίας των ταξιδιών στον χρόνο, πίσω στο 2029. Παράδοξο; Μα για ταξίδια στο χρόνο μιλάμε. Όλα παράδοξα φαντάζουν όταν αντί να πας Σύνταγμα – Αεροδρόμιο πας Μιλένιουμ – Μεσαίωνα.

Όταν η εκπαίδευση ολοκληρώνεται, οι “ρόλοι” διανέμονται. Η Σαλ θα είναι η παρατηρήτρια και θα αναζητά στον φυσικό κόσμο ασυνέχειες. Η Μάντι θα είναι η αναλύτρια και η επικεφαλής της ομάδας. Θα είναι ο στρατηγικός νους και μέσω ενός σούπερ υπολογιστή θα αναζητά το ακριβές σημείο του χωροχρόνου στο οποίο έγινε η αλλαγή. Τέλος, ο Λίαμ θα είναι ο πράκτορας των ειδικών αποστολών. Θα αποτελεί την αιχμή του δόρατος της ομάδας, μαζί με τον Μπομπ, ένα γενετικά τροποποιημένο ανθρωποειδές. Οι δυό τους θα ταξιδεύουν στον χρόνο και θα επιδιορθώνουν τις επεμβάσεις στην Ιστορία.

Και να, δεν πέρασαν πολλές μέρες και η ομάδα των Φυλάκων του Χρόνου καλείται στο καθήκον. Ένας επιστήμονας από το 2066, ταξιδεύει μαζί με 24 ένοπλους άνδρες στη Γερμανία του 1941. Στο χειμερινό καταφύγιο του Χίτλερ. Στην Αετοφωλιά! Ποια θα είναι η επέμβασή τους στην Ιστορία; Θα μπορέσει η ομάδα των ηρώων μας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων; Αυτά τα ερωτήματα θα σας τα απαντήσει ο Άλεξ Σκάροου στο πρώτο του μυθιστόρημα της σειράς «Οι φύλακες του χρόνου».

Η ευφάνταστη πλοκή είναι κάτι που πιστεύω χαρακτηρίζει απόλυτα το εξαιρετικό αυτό βιβλίο. Ο ανάλαφρος τρόπος γραφής του συγγραφέα συμβάλει στο να μπορέσετε να το διαβάσετε απνευστί. Πιστέψτε με. Δεν θα μπορείτε να το αφήσετε από τα χέρια σας. Αν ψάχνετε ένα τρόπο να γνωρίσετε σε έναν έφηβο τον μαγευτικό κόσμο των βιβλίων τότε το «Οι φύλακες του χρόνου» είναι μια από τις καλύτερες επιλογές. Σε μαγεύει από τις πρώτες γραμμές και κρατά αμείωτη την αγωνία και το ενδιαφέρον σου μέχρι να φτάσεις στην τελευταία τελεία.

Οι τρεις ήρωες συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν και στα επόμενα βιβλία της σειράς όπου καλούνται να δώσουν λύση σε διαφορετικά, κάθε φορά, χρονικά προβλήματα. Διαβάστε το με την πρώτη ευκαιρία και αγοράστε και δεύτερο αντίτυπο για δώρο!

book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Ο Λίαμ Ο’ Κόνορ έπρεπε να πεθάνει στο ναυάγιο του Τιτανικού το 1912.
Η Μάντι Κάρτερ έπρεπε να πεθάνει σε αεροπορικό δυστύχημα το 2010.
Η Σαλ Βίκραμ έπρεπε να πεθάνει σε πυρκαγιά το 2029.
Όμως λίγα δευτερόλεπτα προτού πεθάνουν, εμφανίστηκε κάποιος από το πουθενά και είπε: «Πιάσε το χέρι μου…».
Αλλά ο Λίαμ, η Μάντι και η Σαλ δε σώζονται έτσι απλά. Στρατολογούνται από μία μυστική υπηρεσία που κανείς δε γνωρίζει την ύπαρξή της, με έναν και μοναδικό σκοπό: να διορθώσουν τις ασυνέχειες της ιστορίας. Επειδή το ταξίδι στον χρόνο δεν είναι επιστημονική φαντασία και κάποιοι το χρησιμοποιούν για να αλλάξουν το παρελθόν.
Γι’ αυτό υπάρχουν οι Φύλακες του Χρόνου: για να μας προστατεύουν. Για να μην αφήσουν το ταξίδι στον χρόνο να καταστρέψει τον κόσμο…
Το πρώτο βιβλίο μιας νέας σειράς που θα σας ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ.

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα