«Το blog του Ευτύχη», της Λένας Μερίκα .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Το blog του Ευτύχη», της Λένας Μερίκα

Όταν τελειώσω το διάβασμα ενός βιβλίου που μου άρεσε πολύ ανυπομονώ να κάτσω να σας γράψω γι’ αυτό. Έτσι έγινε και εχθές το βράδυ, μετά την ανάγνωση του νέου βιβλίου της Λένας Μερίκα, που […]

Γράφει: Matia Gr
«Το blog του Ευτύχη», της Λένας Μερίκα

«Το blog του Ευτύχη», της Λένας ΜερίκαΌταν τελειώσω το διάβασμα ενός βιβλίου που μου άρεσε πολύ ανυπομονώ να κάτσω να σας γράψω γι’ αυτό. Έτσι έγινε και εχθές το βράδυ, μετά την ανάγνωση του νέου βιβλίου της Λένας Μερίκα, που φέρει τον τίτλο: «Το blog του Ευτύχη».
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος και περιλαμβάνεται στην σειρά του εκδοτικού οίκου με τίτλο: «Γράμματα και ημερολόγια». Την πολύ όμορφη εικονογράφηση του βιβλίου υπογράφει ο Γιώργος Δημητρίου ενώ συγχαρητήρια αξίζουν στους υπεύθυνους των εκδόσεων Κέδρος για την προσεγμένη εμφάνιση και εκτύπωση του νέου δημιουργήματος της Λένας Μερίκα.
Συγχαρητήρια φυσικά πρέπει να δώσουμε και στην δημιουργό του που για άλλη μια φορά έγραψε ένα θαυμάσιο βιβλίο. Ένα βιβλίο που αν και απευθύνεται κυρίως σε παιδιά (στο οπισθόφυλλο αναγράφεται: «από 9 ετών») είμαι σίγουρος ότι θα το απολαύσουν και παιδιά 99 Μαΐων. Το blog του Ευτύχη, είναι ποτισμένο από το λεπτό χιούμορ της συγγραφέως του και από τον δροσερό τρόπο γραφής της. Μόλις το πιάσεις στα χέρια σου, βυθίζεσαι στον κόσμο που δημιούργησε η Λένα Μερίκα και αναδύεσαι ξανά από αυτόν μετά το πέρας των 155 σελίδων καθαρού κειμένου του. Ας πάρουμε όμως τα «κιάλια» μας και να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στον κόσμο αυτό.
Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Ευτύχης. Ένα σύγχρονο παιδί στο κατώφλι της εφηβείας που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα. Πρόκειται σύντομα να αποκτήσει αδερφάκι και αυτό είναι κάτι που δεν του αρέσει και τόσο πολύ. Για να βοηθηθεί «ανοίγει» ένα blog στο internet όπου περιγράφει το πρόβλημα του και ζητάει την άποψη όσων τυγχάνει να το επισκεφθούν. Έτσι δημιουργείται μια διαδικτυακή παρέα από πέντε αγόρια και τέσσερα κορίτσια που γράφοντας στο blog του Ευτύχη ξεδιπλώνουν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους γύρω από το φλέγον θέμα της εμφανίσεως και κατόπιν της συμβίωσης με ένα μικρότερο αδερφό ή αδερφούλα. Απόψεις που σε κάνουν να γελάς με την ψυχή σου, χωρίς να λείπουν όμως και σημεία που είτε σε συγκινούν είτε σε ευαισθητοποιούν πάνω σε διάφορα σύγχρονα θέματα της καθημερινότητας. Τελικά βοηθήθηκε ο Ευτύχης από τους φίλους του στο internet; Θα το μάθετε στις σελίδες του: «Το blog του Ευτύχη».
Εν κατακλείδι να σας πω ότι απόλαυσα την ανάγνωση του νέου βιβλίου της Λένας Μερίκα -το οποίο διάβασα μονορούφι αφού δεν μπορούσα να το αφήσω απ’ τα χέρια μου- και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Είναι ένα σύγχρονο, δροσερό και γεμάτο χιούμορ βιβλίο που θα το απολαύσουν όλοι στην οικογένεια, από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο. Διαβάστε το. 🙂

  «Ο νοικοκυρός», της Λένας Μερίκα

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:
Είμαι ο Ευτύχης και άνοιξα αυτό το blοg για να μοιράζομαι με άγνωστους φίλους κάποιες κρυφές μου σκέψεις, κάποια μυστικά από αυτά που δυσκολεύεσαι να ομολογήσεις σε "ζωντανούς" σου φίλους ή στους γονείς σου – ιδίως σ’ αυτούς, όταν το πρόβλημά σου είναι οικογενειακό! Και το δικό μου πρόβλημα είναι τέτοιο: οι πελαργοί συνωμοτούν εναντίον μου! Ναι, μη γελάτε! Βάλθηκαν με το ζόρι να με κάνουν μεγάλο αδελφό, μ’ άλλα λόγια σύντομα θ’ αποκτήσω αδελφάκι 🙁 Αρκετοί bloggers, αγόρια και κορίτσια, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου, ανοίγοντας με τη σειρά τους τη δική τους καρδιά. Οι ιστορίες τους, συγκινητικές αλλά και αστείες, με βοήθησαν να δω τη ζωή με άλλο μάτι 😉

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.