«Το χαμένο χαμόγελο της Καλλιόπης Φοξ», Γιώτα Φώτου .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Το χαμένο χαμόγελο της Καλλιόπης Φοξ», Γιώτα Φώτου

“Το χαμένο χαμόγελο της Καλλιόπης Φοξ” είναι ένα πρωτότυπο βιβλίο που θα βοηθήσει το παιδί να διαχειρίζεται συναισθήματα, να γνωρίζει τις σχολικές του υποχρεώσεις. Ένα ελκυστικό βιβλίο, με ευτυχισμένο τέλος, που θα δώσει χαρά στο παιδί σας.

Γράφει: Κώστας Τραχανάς
«Το χαμένο χαμόγελο της Καλλιόπης Φοξ», Γιώτα Φώτου

Εκδόσεις Ψυχογιός, 2019
Σελ. 50
Για παιδιά 7-8 ετών

Ένα πρωινό επικρατούσε μεγάλη αναστάτωση στο δάσος. Όλα τα μικρά ζώα με τους γονείς τους ήταν συγκεντρωμένα μπρος στην κλειστή πόρτα του σχολείου, και οι φωνές, τα ουρλιαχτά, τα τιτιβίσματα και τα σφυρίγματα χαλούσαν τον κόσμο. Το πανδαιμόνιο που επικρατούσε ήταν επειδή η πόρτα του σχολείου δεν έλεγε να ανοίξει. Η πόρτα αυτή όμως δεν ήταν μια συνηθισμένη πόρτα. Δεν είχε κλειδαριά, ούτε χερούλι. Αυτή η πόρτα ανοίγει με ένα μαγικό κλειδί. Ποιος το είχε αυτό το μαγικό κλειδί;

Μόνο ο δήμαρχος Αλκιβιάδης Λουπ, ένα έξυπνο κοκκινωπό τσακάλι με μαύρες βούλες στην πλάτη και η δασκάλα η Καλλιόπη Φοξ, μια μεσόκοπη αλεπού, είχαν τη λύση αυτού του προβλήματος. Ο δήμαρχος Αλκιβιάδης Λουπ καθησύχασε όλα τα ζώα του δάσους λέγοντας, ότι η πόρτα του σχολείου δεν ξεκλειδώνει, διότι η Καλλιόπη Φοξ έχασε το χαμόγελό της, και πρέπει όλοι να ψάξουν να βρούνε το χαμόγελο και να το φέρουν πίσω, για να ανοίξει το σχολείο…

Πολλά ζωάκια είδαν το χαμόγελο της Καλλιόπης Φοξ να πέφτει με βρόντο στο πάτωμα. Κάποιοι το είδαν να τρέχει γρήγορα προς το δάσος. Γιατί χάθηκε το κλειδί του σχολείου; Γιατί χάθηκε το χαμόγελο της δασκάλας; Γιατί έφυγε το χαμόγελο της Καλλιόπης Φοξ; Ποιος ή ποιοι φταίνε; Θα το βρούνε τελικά το χαμόγελο, τα ζώα του δάσους, για να ανοίξει το σχολείο;

Ένα συναρπαστικό παιδικό αφήγημα, ποιητικό, ζωντανό, κατανοητό και διδακτικό, με ελκυστική εικονογράφηση και αισθητική αρτιότητα, και με κεντρικό θέμα την αγάπη, την απογοήτευση του δασκάλου, τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου και τη βελτίωση της κοινωνικής συμπεριφοράς των μαθητών.

Ένα πρωτότυπο βιβλίο που θα βοηθήσει το παιδί να διαχειρίζεται συναισθήματα, να γνωρίζει τις σχολικές του υποχρεώσεις. Ένα ελκυστικό βιβλίο, με ευτυχισμένο τέλος, με το οποίο θα χαρεί το παιδί.

Η ΓΙΩΤΑ ΦΩΤΟΥ (1957-2019) γεννήθηκε στο Δροσάτο Καρδίτσας και μεγάλωσε στη Λάρισα, όπου σπούδασε αρχικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία. Στη συνέχεια συμπλήρωσε τις σπουδές της στο ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Εργάστηκε ως Σχολική Σύμβουλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Κυκλοφορούν έξι μυθιστορήματά της για ενηλίκους, καθώς και δεκατρία βιβλία της για παιδιά. Συνολικά κυκλοφορούν περισσότερα από 60.000 αντίτυπα των βιβλίων της.

Τραχανάς Κώστας

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.