«Το μαργαριτάρι της Βεγγάλης», Μάριο Πασκουαλότο .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Το μαργαριτάρι της Βεγγάλης», Μάριο Πασκουαλότο

Το πρώτο μέλος της σειράς των εκδόσεων Μίνωας, Άγκαθα Μίστερι, κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2020. Έχει τίτλο «Το μαργαριτάρι της Βεγγάλης» και την εικονογράφησή του υπογράφει ο Στέφανο Τουρκόνι. Το κείμενο έχει γράψει ο Μάριο Πασκουαλότο και η μετάφραση στα ελληνικά είναι έργο της Βιολέττας Ζεύκη.

«Το μαργαριτάρι της Βεγγάλης», Μάριο Πασκουαλότο
«Το μαργαριτάρι της Βεγγάλης», Μάριο Πασκουαλότο«Το μαργαριτάρι της Βεγγάλης», Μάριο Πασκουαλότο

Υπόθεση βιβλίου

Ένα σαββατιάτικο απόγευμα στα μέσα Οκτωβρίου ο Λάρι Μίστερι άνοιγε δρόμο ανάμεσα στις ομπρέλες που είχαν ξεφυτρώσει από το πουθενά μετά από μια ξαφνική νεροποντή. Μέσα σε λίγα λεπτά το Λονδίνο είχε μεταμορφωθεί στην γκρίζα, βρόμικη και λασπερή μεγαλούπολη του Ντίκενς.

Πω, πω! Βρήκε την μέρα ο Λάρι να ξεχάσει την ομπρέλα του. Ασυγχώρητο σφάλμα για Λονδρέζο, το οποίο και πλήρωσε με το να μετατραπεί από δεκατετράχρονο και λεπτό σαν σαρδέλα έφηβο, σε ένα “παπάκι”! Και σαν να μην έφτανε αυτό είχε χάσει και το EyeNet του!

Τι είναι αυτό το EyeNet; Είναι μια τελευταίας τεχνολογίας συσκευή, που μοιάζει με κινητό τηλέφωνο, αλλά που έχει πολύ περισσότερες λειτουργίες και δυνατότητες. Κάθε σπουδαστής της Eye International -της φημισμένης σχολής για ντετέκτιβ όπου φοιτούσε- είχε κι από ένα τέτοιο τεχνολογικό θαύμα, το οποίο όφειλε να προσέχει σαν τα μάτια του.

Μα τι γκαφατζής είναι τέλος πάντων αυτό το παιδί! Για καλή του τύχη το EyeNet είχε ξεχαστεί στο σπίτι ενός φίλου του και έτσι έφτασε σε λίγη ώρα στα χέρια του Λάρι. Όταν όμως ενεργοποίησε την συσκευή, τότε είδε ότι από την σχολή είχαν σταλεί πολλά μηνύματα!


Ο Λάρι διάβασε μόνο το τελευταίο της λίστας και ένα επιφώνημα απελπισίας βγήκε από το στόμα του: «Στην Καλκούτα; Στην Ινδία; Μόνο η Άγκαθα μπορεί να με σώσει από αυτό το μπλέξιμο!».

Ω, ναι! Μια νέα αποστολή έρευνας είχε ανατεθεί στον Λάρι. Το περίφημο Μαργαριτάρι της Βεγγάλης, από τον ινδουιστικό ναό της θεάς Κάλι, είχε κλαπεί! Όπως πάντα, ο μόνος που θα μπορούσε να τον βοηθήσει, είναι η ξαδέρφη του η Άγκαθα, η επίδοξη συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων.

Τρέχοντας ο φίλος μας, πήγε στο σπίτι της μικρής του εξαδέλφης και την ενημέρωσε για τη νέα αποστολή! Θα έπρεπε να ταξιδέψουν μέχρι την Ινδία! Τα δύο παιδιά, ο κύριος Κεντ ο μπάτλερ και ο γάτος της Άγκαθα ο Γουάτσον, όσο πιο γρήγορα γινόταν θα έπαιρναν το αεροπλάνο από το αεροδρόμιο Χίθροου για Καλκούτα!

Για καλή ή για κακή -θα δείξει- τύχη των ερευνητών μας, στην περιοχή της Ινδίας που πρόκειται να ταξιδέψουν ζει και ένας εκκεντρικός συγγενής τους. Το όνομα του είναι Ρέιμοντ Μίστερι και το επάγγελμά του είναι φωτογράφος της άγριας φύσης. Μια πολύ ριψοκίνδυνη απασχόληση, δεδομένου ότι στον τόπο εκείνο ζει η μεγαλύτερη αποικία από ανθρωποφάγους τίγρεις, στον κόσμο.

Τι λέτε; Θα τα καταφέρουν οι φίλοι μας να λύσουν τον γρίφο της κλοπής του μαργαριταριού;


Αγοράστε το «Το μαργαριτάρι της Βεγγάλης», του Μάριο Πασκουαλότο, κάνοντας κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Αγαπητές και αγαπητοί μου νεαροί Σέρλοκ Χολμς. Καθίστε αναπαυτικά. Έχω πολύ ευχάριστα νέα για εσάς.

Μια νέα σειρά προεφηβικών μυθιστορημάτων, ειδικά γραμμένη για όσους λατρεύουν τα μυστήρια και την περιπέτεια βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων όλης της Ελλάδας. Η σειρά ονομάζεται “Άγκαθα Μίστερι” και το πρώτο μέλος της έχει τον τίτλο «Το μαργαριτάρι της Βεγγάλης».

Άγκαθα Μίστερι είναι το όνομα της πρωταγωνίστριας των μυθιστορημάτων αυτών. Η μικρή Άγκαθα, μαζί με τον ξάδερφό της τον Λάρι, τον γάτο της και τον μπάτλερ της οικογενείας θα λύνουν, σε κάθε βιβλίο, από μια υπόθεση εγκλήματος και μυστηρίου.

Σε αυτό, το πρώτο βιβλίο, η ντετεκτιβική τετράδα πετά μακριά από την πατρίδα της, το Ηνωμένο Βασίλειο, και ταξιδεύει μέχρι την Ινδία! Μάλιστα, το έγκλημα που πρέπει να εξιχνιάσουν βρίσκεται σε αυτή την τόσο μακρινή και μαγευτική χώρα.

Μοναδικές εικόνες, απίστευτες καταστάσεις, κίνδυνοι και γρίφοι ξεπηδούν από τις σελίδες του βιβλίου και φροντίζουν να έχετε μια από τις απολαυστικότερες αναγνώσεις που είχατε μέχρι τώρα.

Η ασπρόμαυρη εικονογράφηση βοηθά στην δημιουργία ενός κλίματος μυστηρίου, και τα μεγάλα γράμματα σας επιτρέπουν να το διαβάσετε ακόμα και με ένα φακό κάτω από την κουβέρτα σας το βράδυ.

Το ότι θα το λατρέψετε είναι βέβαιο. Η πρόταση μου είναι να ξεκινήσετε την ανάγνωση του όταν έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο μπροστά σας. Γιατί; Μα, γιατί δεν θα μπορείτε να το αφήσετε από τα χέρια σας!

Καλή ανάγνωση και προσοχή στις τίγρεις! Οι Τίγρεις της Βεγγάλης τρώνε μέχρι και… μικρούς αναγνώστες!

Οπισθόφυλλο:

Το θαυμαστό μαργαριτάρι της Βεγγάλης έχει κλαπεί από τον ναό της θεάς Κάλι και ο φύλακας του πολύτιμου κοσμήματος έχει εξαφανιστεί. Τα ξαδέλφια Μίστερι ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους και μπαίνουν στο πρώτο αεροπλάνο για την Ινδία. Εκεί τους περιμένει ο εκκεντρικός θείος Ρέιμοντ, αλλά και μια… στενή επαφή με φίδια και άγριες τίγρεις.


Αγοράστε το «Το μαργαριτάρι της Βεγγάλης», του Μάριο Πασκουαλότο, κάνοντας κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Το μαργαριτάρι της Βεγγάλης
La perla del Bengala

Σειρά βιβλίων

Άγκαθα Μίστερι
Agatha Mistery

Συγγραφέας

Μάριο Πασκουαλότο
Mario Pesqualotto

Εικονογράφος

Στέφανο Τουρκόνι
Stefano Turconi

Μετάφραση

Βιολέττα Ζεύκη

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Μίνωας

Ημερομηνία έκδοσης

Σεπτέμβριος 2020

Αριθμός σελίδων

137

ISBN

978-618-02-1647-9

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.