«Το μυστήριο του Μιλ Χάουζ», Αγκάθα Κρίστι - «The man in the brown suit», Agatha Christie .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Το μυστήριο του Μιλ Χάουζ», Αγκάθα Κρίστι – «The man in the brown suit», Agatha Christie

Οι λάτρεις του είδους θαρρώ ότι θα το εκτιμήσουν δεόντως, όπως και όλα άλλωστε τα βιβλία της ταλαντούχας Αγγλίδας συγγραφέως.

Γράφει: Matia Gr
«Το μυστήριο του Μιλ Χάουζ», Αγκάθα Κρίστι – «The man in the brown suit», Agatha Christie

Από τις εκδόσεις Ερμείας, το 1967, κυκλοφόρησε σε μετάφραση της Χρύσας Κοντοθεοδώρου το μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι – Agatha Christie που φέρει τον τίτλο «Το μυστήριο του Μιλ Χάουζ – The man in the brown suit».

Υπόθεση βιβλίου

Μετά τον θάνατο του διάσημου καθηγητή παλαιοντολογίας Μπέντιγκφελντ, η κόρη του Ανν βρέθηκε ξαφνικά ορφανή, απένταρη αλλά και ελεύθερη. Ελεύθερη να ζήσει την περιπετειώδη ζωή που λαχταρούσε όσο ήταν επιφορτισμένη με την φροντίδα των καθημερινών υποθέσεων-υποχρεώσεων του πατέρα της.

Το πρώτο βήμα στη νέα της ζωή την οδήγησε στο Λονδίνο, όντας φιλοξενούμενη του δικηγόρου της οικογένειάς της, ο οποίος προσφέρθηκε να την στηρίξει μέχρι να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Αυτό για εκείνον ισοδυναμούσε με ένα καλό γάμο· να σημειώσω εδώ ότι βρισκόμαστε στα 1922 με τα ανάλογα ήθη και πρακτικές εκείνης της εποχής!

Η θεά Τύχη όμως δεν θα άφηνε ένα τόσο διψασμένο για περιπέτεια πνεύμα, όπως αυτό της Ανν, να κλειστεί ξανά μέσα σε τέσσερις τοίχους. Μια ημέρα που η Ανν επέστρεφε στο σπίτι, έγινε αυτόπτης μάρτυρας ενός ιδιότυπου ατυχήματος στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άντρας. Η ηρωίδα μας, εκ φύσεως παρατηρητική, διαπίστωσε ορισμένες λεπτομέρειες που καθιστούσαν το ατύχημα αυτοκτονία ή πιο σωστά δολοφονία!

Ένας άλλος φόνος, πάλι στο Λονδίνο, μιας γυναίκας αυτή τη φορά συνδέθηκε με το προαναφερθέν ατύχημα από την αστυνομία, η οποία όμως δεν κατάφερε να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Αυτό ήταν! Τα γρανάζια της περιπέτειας που ανοίχτηκε μπροστά στην νεαρή Ανν μπήκαν σε κίνηση. Η ζωή της άλλαξε πορεία και φαίνεται ότι όλα αυτά που ποθούσε τόσα χρόνια η κόρη του καθηγητή θα γίνουν πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς της. Της νέας της καθημερινότητας που προς το παρόν την έχει οδηγήσει σε ένα πλοίο με προορισμό τη Νότια Αφρική!

Η συνέχεια; Επί των σελίδων, φυσικά!


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Κριτική και εντυπώσεις

Αν και σχεδόν 100 ετών, το αστυνομικό μυθιστόρημα «Το μυστήριο του Μιλ Χάουζ – The man in the brown suit», της Αγκάθα Κρίστι – Agatha Christie, είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται ευχάριστα από την πρώτη έως την τελευταία του σελίδα, όπου λύνεται και ο γρίφος της μυστηριώδους ιστορίας!

Με τους ήρωες του να κινούνται σε διάφορα περιβάλλοντα, Αγγλία – Πλοίο – Νότια Αφρική, ο αναγνώστης είναι σχεδόν αδύνατο να πλήξει, δεδομένου μάλιστα ότι διαβάζει μια αγωνιώδη αστυνομική ιστορία με φόνους, ανίερες συμμαχίες, κρυφούς ρόλους, μεταμφιέσεις και… κλεμμένα διαμάντια.

Οι λάτρεις του είδους θαρρώ ότι θα το εκτιμήσουν δεόντως, όπως και όλα άλλωστε τα βιβλία της ταλαντούχας Αγγλίδας συγγραφέως. Η δυσκολία βέβαια έγκειται στο να το βρείτε. Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα είναι εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιο αντίτυπο δεν σας περιμένει σε κάποιο βιβλιοπωλείο ή -ακόμα καλύτερα- σε κάποιο παλαιοπωλείο. Μπορεί αναζητώντας το να ζήσετε την δική σας μοναδική περιπέτεια… ποτέ δεν ξέρει κανείς τι τον περιμένει την επόμενη στροφή της ζωής του! 🙂

Οπισθόφυλλο:

Το πόρισμα ήταν “φόνος εκ προμελέτης εκ μέρους αγνώστου ή αγνώστων προσώπων” και το μόνο που έμενε στην αστυνομία ήταν ν’ ανακαλύψει τον άνθρωπο με το καφέ κουστούμι. Η καθημερινή πολεμική κραυγή της “Ντέιλ Μπάτζετ” ήταν: “Βρείτε τον άνθρωπο με το καφέ κουστούμι”. Κατά μέσο όρο γύρω στα πεντακόσια άτομα έγραφαν καθημερινά για να δηλώσουν την επιτυχία τους στις έρευνες και όλοι οι ψηλοί νεαροί με ηλιοκαμένο πρόσωπο καταράστηκαν τον ράφτη τους που τους είχε πείσει να ράψουν ένα καφέ κουστούμι.


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Το μυστήριο του Μιλ Χάουζ
Τα πέντε δάκτυλα του σατανά
The man in the brown suit

Συγγραφέας

Αγκάθα Κρίστι
Agatha Christie

Μετάφραση

Χρύσα Κοντοθεοδώρου

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Ερμείας

Ημερομηνία έκδοσης

1924 (στο εξωτερικό)
1967 (στην Ελλάδα)

Αριθμός σελίδων

256

ISBN

960-216-012-8

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.