«Το Καρυ-κευμένο Καλαμαράκι», Βέρα Πρατικάκη

Όλοι έχουν έναν ρόλο σε αυτή τη μοναδική περιπέτεια που θα σας ανοίξει την όρεξη!

Γράφει: Matia Gr
«Το Καρυ-κευμένο Καλαμαράκι», Βέρα Πρατικάκη

Το Καρυ-κευμένο Καλαμαράκι
Εκδόσεις Ψυχογιός, 2016
Σελ. 135
Για παιδιά πάνω από 11 ετών

Ο Σοφοκλής αυτό το καλοκαίρι μπορεί να μην έκανε μπάνιο, ηλιοθεραπεία και ρακέτες στην παραλία αλλά βοήθησε να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση και μάλιστα είχε καταφέρει να εξιχνιάσει και μια υπόθεση κλοπής.

Αφήσαν την Κασσάνδρα στον Έβρο και επέστρεψε σπίτι του με τη μητέρα του. Του έλειπε όμως το Καρυ-κευμένο Καλαμαράκι και τα πεντανόστιμα φαγητά (συνδυασμός ελληνικών και ινδικών γεύσεων) της Άτζιτ. Του έλειπε ο πανέξυπνος κύριος Βλάσσης και η κυρία Μοσχούλα με τις τρικλοποδιές της, τον σκύλο της Ναβουχοδονόσορά και τον Τρυφωνάκο της με το χρυσό ζελεδιασμένο του τσουλούφι που ήταν σαν να το είχε γλείψει αγελάδας.

Έλαβε δε μήνυμα από την Κασσάνδρα ότι το Καρυ-κευμένο Καλαμαράκι θα το επισκεπτόταν δυο διάσημοι: ένας κριτικός εστιατορίων και ένας παγκοσμίου φήμης γκουρού των γεύσεων…

Η Βέρα Πρατικάκη γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Γιόρικ και της Οξφόρδης και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Ντέρμπι και του Ανατολικού Λονδίνου. Εργάζεται στο Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού, στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού, και παράλληλα διατηρεί το δικό της γραφείο, όπου προσφέρει υπηρεσίες ψυχοθεραπείας σε ενήλικους και παιδιά. Η μεγάλη της αγάπη είναι η συγγραφή βιβλίων για παιδιά. Άλλα έργα της είναι: «Τα μυστικά της βεντάλιας», «Μήπως είδατε τον Ροδόλφο;», «Caterpillar Pauline».

Κώστας Τραχανάς


[grbk http://www.greekbooks.gr/vera-pratikaki.person%5D

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Αγγινάρες tandoori, paneer με ταραμοσαλάτα, γιουβαρλάκια masala και άλλα. Γεύσεις αμέτρητες! Συνδυασμοί πρωτότυποι και μοναδικοί.

Ένα εστιατόριο, μια περιπέτεια.

Πρόσωπα πολλά. Ο καθένας διαφορετικός!

Η Κασσάνδρα, η συμμαθήτρια από το παρελθόν με τις πρωτοποριακές επιχειρηματικές ιδέες. Η μαμά και ο Σοφοκλής, που χωρίς καλά καλά να το καταλάβουν βρίσκονται στον Έβρο για δουλειά αντί για διακοπές στην παραλία. Η γειτόνισσα, η κυρία Μοσχούλα, με τον σκύλο της τον Ναβουχοδονόσορα, που κάνουν τη ζωή των νεοφερμένων αγώνα μετ’ εμποδίων. Ο πανέξυπνος κύριος Βλάσσης, ο προμηθευτής του εστιατορίου, η Άτζιτ, η καταπληκτική Ινδή μαγείρισσα, και ο Τρυφωνάκος με το χρυσό ζελεδιασμένο του τσουλούφι που ήταν σαν να το ’ χε γλείψει αγελάδα.

Όλοι έχουν έναν ρόλο σε αυτή τη μοναδική περιπέτεια που θα σας ανοίξει την όρεξη!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα