Ματιά

Δες το σπίτι σου από δορυφόρο, live δορυφορικό χάρτη καιρού και μάθε για τα Google Earth και Street View! | Ματιά

Δες το σπίτι σου από δορυφόρο, live δορυφορικό χάρτη καιρού και μάθε για τα Google Earth και Street View!
How

Θέλω να δω το σπίτι μου από το δορυφόρο, θέλω να δω το σπίτι μου από το δορυφόρο! Μου το έλεγε και μου το ξανάλεγε το φιλαράκι μου. Βρε γράψε στο google έτσι κι έτσι να μπεις να δεις, τίποτα εκείνος. Δεν μπορώ, μπερδεύομαι, πρέπει να με βοηθήσεις!

Για να τα πάρουμε απ’ την αρχή. Για να δω το σπίτι μου από το δορυφόρο έχω δυο επιλογές που μας τις προσφέρουν η Microsoft και η Google. Ας πάρουμε για παράδειγμα την Ακρόπολη που οκ, δεν είναι το σπίτι μου, αλλά μάλλον έχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον, δεν νομίζετε;

Η Ακρόπολη (από τους χάρτες του bing της Microsoft) και η Ακρόπολη (από τους χάρτες του Google)

Google Earth Web App

Όμως υπάρχει και καλύτερη ποιότητα εικόνας στο Google Earth και στο MS Virtual Earth. Μπορείτε είτε να κατεβάσετε τα αντίστοιχα προγράμματα, είτε πολύ εύκολα να εγκαταστήσετε τα αντίστοιχα plugin (επεκτάσεις ελληνιστί) στον browser σας.

Το Google Earth είναι πλέον ένα Web Application που μπορείτε να δείτε εδώ! Το αντίστοιχο πρόγραμμα της Microsoft φαίνεται ότι έχει καταργηθεί πια.

Δες το σπίτι σου από δορυφόρο, live δορυφορικό χάρτη καιρού και μάθε για τα Google Earth και Street View!

Καιρός και δορυφόρος live σε πραγματικό χρόνο. Απίστευτο;

Αν δεν είστε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ή κατάσκοπος, τότε μην με ρωτάτε αν μπορείτε να δείτε το σπίτι σας από δορυφόρο ζωντανά. Οι εικόνες που είναι διαθέσιμες από την υπηρεσία του Google ή του Bing είναι στην καλύτερη περίπτωση μερικών μηνών και ενίοτε κάποιων ετών 🙂

Βρήκαμε όμως την πρόγνωση του καιρού για την Ελλάδα συνδυασμένη με δορυφορικές φωτογραφίες και σας την παρουσιάζουμε παρακάτω.


Δες το σπίτι σου από δορυφόρο, live δορυφορικό χάρτη καιρού και μάθε για τα Google Earth και Street View!

Google Street View

Από το 2014 μπορείτε να δοκιμάσετε τη νέα δυνατότητα του Google, που σου δίνει να περιηγηθείς και στους δρόμους μιας ελληνικής πόλης. Μεταφέρετε το πορτοκαλί ανθρωπάκι σε κάποιο μπλε σημείο στο χάρτη ή κάντε κλικ εδώ για να δείτε την Ακρόπολη.

Χρησιμοποιώντας τα κουμπιά κάτω αριστερά μπορείτε να κάνετε ζουμ στον παγκόσμιο χάρτη στην περιοχή που θέλετε. Στη συνέχεια κάντε απλό ή διπλό κλικ στον Δορυφορικό Χάρτη για να δείτε τις πανοραμικές φωτογραφίες της περιοχής από το Google Street View! Εναλλακτικά μπορείτε να δώσετε μια διεύθυνση στην φόρμα πάνω αριστερά στον χάρτη και να πατήσετε enter.

Use the controls at the bottom left corner to zoom in the world map on the area you want. Next you can click or double click on the Satellite Map to see panoramic photos of the area from Google Street View! You can alternatively write an address in the input form on the top left of the map and press enter.


βρες το σπίτι σου 3d με ένα κλικ

Κάνε κλικ στον παρακάτω χάρτη και δες τρισδιάστατα πλάνα από το Google StreetView.

Click on the map above and see here your home in 3d from Google StreetView.

Δες το σπίτι σου από δορυφόρο, live δορυφορικό χάρτη καιρού και μάθε για τα Google Earth και Street View!
Διακοπές και Ταξίδια: Διαβάστε το Αφιέρωμα της Ματιάς!