Δες το σπίτι σου από δορυφόρο, και με το Google Street View!

Θέλω να δω το σπίτι μου από το δορυφόρο, θέλω να δω το σπίτι μου από το δορυφόρο! Μου το έλεγε και μου το ξανάλεγε το φιλαράκι μου. Βρε γράψε στο google έτσι κι έτσι να μπεις να δεις, τίποτα εκείνος. Δεν μπορώ, μπερδεύομαι, πρέπει να με βοηθήσεις!

Για να τα πάρουμε απ’ την αρχή. Για να δω το σπίτι μου από το δορυφόρο έχω δυο επιλογές που μας τις προσφέρουν η Microsoft και η Google. Ας πάρουμε για παράδειγμα την Ακρόπολη που οκ, δεν είναι το σπίτι μου, αλλά μάλλον έχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον, δεν νομίζετε;

Η Ακρόπολη (από τους χάρτες του bing της Microsoft) και η Ακρόπολη (από τους χάρτες του Google)

Όμως υπάρχει και καλύτερη ποιότητα εικόνας στο Google Earth και στο MS Virtual Earth. Μπορείτε είτε να κατεβάσετε τα αντίστοιχα προγράμματα, είτε πολύ εύκολα να εγκαταστήσετε τα αντίστοιχα plugin (επεκτάσεις ελληνιστί) στον browser σας.

Στη διεύθυνση http://earth.google.com/intl/el/plugin/ μπορείτε να βρείτε το plugin του Google και στη http://www.bing.com/maps/install.aspx το αντίστοιχο της Microsoft.

2014: Δοκιμάστε τη νέα δυνατότητα του Google, που σου δίνει να περιηγηθείς και στους δρόμους μιας ελληνικής πόλης. Μεταφέρετε το πορτοκαλί ανθρωπάκι σε κάποιο μπλε σημείο στο χάρτη ή κάντε κλικ εδώ για να δείτε την Ακρόπολη.

ΥΓ
Αν δεν είστε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ή κατάσκοπος, τότε μην με ρωτάτε αν μπορείτε να δείτε το σπίτι σας από δορυφόρο ζωντανά. Οι εικόνες που είναι διαθέσιμες από την υπηρεσία του Google ή του Bing είναι στην καλύτερη περίπτωση μερικών μηνών και ενίοτε κάποιων ετών 🙂


Χρησιμοποιώντας τα κουμπιά κάτω αριστερά μπορείτε να κάνετε ζουμ στον παγκόσμιο χάρτη στην περιοχή που θέλετε. Στη συνέχεια κάντε απλό ή διπλό κλικ στον Δορυφορικό Χάρτη για να δείτε τις πανοραμικές φωτογραφίες της περιοχής από το Google Street View! Εναλλακτικά μπορείτε να δώσετε μια διεύθυνση στην φόρμα πάνω αριστερά στον χάρτη και να πατήσετε enter.

Use the controls at the bottom left corner to zoom in the world map on the area you want. Next you can click or double click on the Satellite Map to see panoramic photos of the area from Google Street View! You can alternatively write an address in the input form on the top left of the map and press enter.


βρες το σπίτι σου 3d με ένα κλικ

Κάνε κλικ στον παρακάτω χάρτη και δες τρισδιάστατα πλάνα από το Google StreetView.
Click on the map above and see here your home in 3d from Google StreetView.


Διακοπές και Ταξίδια: Διαβάστε το Αφιέρωμα της Ματιάς!

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ