Μια γλυκιά πεταλουδίτσα .: Διάφορα .: Ματιά
 

Μια γλυκιά πεταλουδίτσα

Μια κατασκευή που γίνεται πολύ γρήγορα και με φθηνά υλικά.

Γράφει: Matia Gr
Μια γλυκιά πεταλουδίτσα

Μια ανοιξιάτικη κατασκευή που γίνεται πολύ γρήγορα και με φθηνά υλικά είναι οι γλυκιές πεταλουδίτσες! Σε γενέθλια, σε μπομπονιέρες σε βάφτιση, τις ημέρες του Πάσχα (που οι συγγενείς και τα παιδιά τους περνάνε μια βόλτα από το γιορτινό τραπέζι) δώστε γλύκα και χαρά!

Μια γλυκιά πεταλουδίτσα

Θα χρειαστούμε:
Καραμελίτσες
Ξύλινα μανταλάκια
Σύρμα πίπας σε διάφορα χρώματα
Ματάκια για κατασκευές
Διαφανή σακουλάκια κατάλληλα για τρόφιμα
Μαρκαδόρους
Σελοτέιπ
Κόλλα

Κατασκευή:
Πρώτα θα γεμίσουμε τα σακουλάκια μας με καραμέλες και στη συνέχεια θα τα κλείσουμε χρησιμοποιώντας σελοτέιπ.
Κατόπιν θα κολλήσουμε στο μανταλάκι μας τα ματάκια και θα φτιάξουμε με το σύρμα πίπας τις κεραίες της πεταλουδίτσας. Θα τις κολλήσουμε και αυτές πάνω στο μανταλάκι, στην πίσω πλευρά του.
Θα φτιάξουμε πουά με τους μαρκαδόρους μας πάνω στο ξύλο, θα “μοιράσουμε” τις καραμελίτσες μας δεξιά κι αριστερά και θα πιάσουμε το σακουλάκι με το μανταλάκι.
Αν θέλουμε μπορούμε σε κάποιες πεταλουδίτσες να ζωγραφίσουμε παπιγιόν, γραβάτα ή φιόγκο. Οι πεταλουδίτσες μας είναι έτοιμες να γλυκάνουν όλα τα παιδάκια!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.