Πρωτομαγιάτικο στεφάνι .: Διάφορα .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Ετοιμάστε με τα χεράκια σας το πρωτομαγιάτικο στεφάνι που θα κοσμήσει την εξώπορτα του σπιτιού σας την 1η ημέρα του Μαΐου.

Γράφει: Matia Gr
Πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Θα χρειαστούμε

2-3 ευλύγιστα κλαδιά περίπου ενός μέτρου
1 κομμάτι σπάγκο
Λίγο ξερό χόρτο δεσίματος ή κλωστή
Αγριολούλουδα

Κατασκευή

Καταρχήν θα φτιάξουμε τον σκελετό του στεφανιού από τα κλαδιά. Προτιμότερο είναι να χρησιμοποιήσουμε ή κληματόβεργες ή κλαδιά λυγαριάς γιατί λυγίζουν πιο εύκολα χωρίς να σπάνε. Παίρνουμε το πρώτο κλαδί και ενώνουμε τις δύο άκρες του, έτσι ώστε να επικαλύπτει η μία την άλλη για περίπου μία παλάμη και με τη βοήθεια του σπάγκου τις δένουμε μεταξύ τους. Κατόπιν παίρνουμε τα επόμενα κλαδιά και τα πλέκουμε πάνω στο πρώτο.

Ο βασικός σκελετός του στεφανιού έχει φτιαχτεί. Διαλέγουμε αγριολούλουδα με μακρύ κοτσάνι. Περνώντας το κοτσάνι μέσα από τα κλαδιά του σκελετού στερεώνουμε πάνω του τα λουλούδια. Όπου χρειάζεται χρησιμοποιούμε λίγο ξερό χόρτο ή κλωστή για να τα δέσουμε. Όσο περισσότερα άνθη βάλουμε στο στεφάνι μας, τόσο πιο όμορφο θα είναι.

Το σίγουρο είναι ότι το στεφάνι αυτό θα είναι ξεχωριστό, αφού το έχουμε φτιάξει μόνοι μας και παραδοσιακό γιατί είναι φτιαγμένο με αγριολούλουδα και όχι με λουλούδια του εμπορίου.

Καλή Πρωτομαγιά!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.