Αγαπώ χριστιανικά .: Άρθρα - Μελέτες .: Ματιά
 

Αγαπώ χριστιανικά

Αγαπώ χριστιανικά σημαίνει προστατεύω τον διπλανό μου!

Γράφει: Η Ματιά είσαι ΕΣΥ
Αγαπώ χριστιανικά

Καλημέρα!

Ακόμα μία βόλτα, ακόμα ένα βιντεάκι. Επικρατεί μία απίστευτη ηρεμία λες και είναι όλοι συνεννοημένοι και δεν κάνουνε καθόλου φασαρία. Πω πω, τι έχετε ακούσει όλες αυτές τις μέρες. Εγώ που δεν βλέπω τηλεόραση και αυτά που μου λένε ειλικρινά, δηλαδή, σας καταλαβαίνω απόλυτα.

Μένουμε σπίτι λένε όλοι. Βέβαια μένουμε σπίτι. Εφόσον υπάρχει όλη αυτή η έξαρση από αυτόν τον ιό, πρέπει να προστατευτούμε. Να προστατευτούμε εμείς, να προστατεύσουμε όμως και τον διπλανό μας. Άλλωστε αυτό δεν είναι ο χριστιανισμός; Είναι η αγάπη προς τον πλησίον. Άρα πως θα δείξουμε την αγάπη προς τον διπλανό μας, αν δεν τον προστατέψουμε;

Παραφιλολογία, βγαίνουν οι προφητείες, ηχούν οι σάλπιγγες! Αφήστε τα! Μη σκέφτεστε τόσο πολύ, αντί να σκεφτείτε προσευχηθείτε! Νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερο, από το οτιδήποτε. Και άλλωστε τώρα που θα μείνετε σπίτι με τα παιδιά σας, ελάτε πιο κοντά στα παιδιά σας, ασχοληθείτε με τα παιδιά σας. Πάντοτε τα πιτσιρίκια μου κάνουν παράπονα ότι δεν βλέπουνε πολύ τον μπαμπά τους. Τώρα λοιπόν είναι ευκαιρία να ‘ρθει και ο πατέρας κοντά στα παιδιά, πέρα από τη μάνα. Η μάνα ούτως ή άλλως είναι η σταθερή αξία και είναι αυτή που φωνάζει, γκρινιάζει και λέει τι πρέπει να κάνει το παιδί.

Μπορείτε και από το σπίτι να κάνετε προσευχή. Μπορείτε να εξηγήσετε και στα παιδιά πώς πρέπει να προσεύχονται. Είναι σας λέω είναι μία ευκαιρία για να έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλον.

Όσον αφορά αν πρέπει να κλείσουν οι εκκλησίες ή όχι, δεν είμαι εγώ αυτός ο αρμόδιος που θα βγάλει τέτοιες αποφάσεις. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να είναι ανοιχτές οι εκκλησίες και σαφέστατα τα μοναστήρια, για κάποιον ο οποίος θέλει να πάει να ανάψει ένα κερί. Δεν μπορούμε να μην του δώσουμε αυτό το δικαίωμα. Υπάρχουνε πολλοί άνθρωποι που θέλουνε, νιώθουνε την ανάγκη, να ανάψουνε ένα κεράκι και να προσευχηθούνε, για 5 λεπτά μέσα σε ένα ναό. Είναι κρίμα λοιπόν να κλείσουμε εκκλησίες, νομίζω. Αυτή είναι η δική μου η άποψη.

Μην φοβάστε, μην χάνετε την πίστη σας, όλα θα πάνε περίφημα! Αρκεί, να ακούσουμε τις εντολές που μας δίνουνε. Η Παναγία δεν μας αφήνει, δεν μας αφήνει. Έγινε λέει το αδιαχώρητο στο σούπερ μάρκετ. Προς τι ο πανικός; Εννοείται ότι είναι κάτι σοβαρό, αλλά ο πανικός δεν θα μας οδηγήσει πουθενά.

Το σίγουρο είναι ότι η Πέρσα έχει τροφή για τουλάχιστον ένα μήνα. Εγώ δεν ξέρω αν θα έχω για ένα μήνα, αλλά σίγουρα η Πέρσα δεν θα μείνει νηστική.

Καλοί μου χριστιανοί, να είστε στο πλευρό του διπλανού, γιατί μπορεί να σας χρειαστεί και να του δώσετε την αγάπη και τη βοήθειά σας. Όλα θα περάσουνε και θα είμαστε όλοι αγαπημένοι, σε λίγες μόνο ημέρες.

Να ‘στε καλά. Η Παναγία να σας φωτίζει!

π. Ελπιδοφόρος Μπεναρδής

π. Ελπιδοφόρος Μπεναρδης. Αγαπώ χριστιανικά σημαίνει προστατεύω τον διπλανό μου...π. Ελπιδοφόρος Μπεναρδης. Αγαπώ χριστιανικά σημαίνει προστατεύω τον διπλανό μου…
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.