Πριν παραγγείλετε το κρεβάτι σας: πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε (Μέρος Β)

Last modified date

Πριν παραγγείλετε το κρεβάτι σας: πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε (Μέρος Β)

Σε συνέχεια από προηγούμενο άρθρο, ακολουθούν κάποιες επιπλέον ερωτήσεις που θα πρέπει να σκεφτείτε ώστε να κάνετε σωστή επιλογή κρεβατιού.

Πριν παραγγείλετε το κρεβάτι σας: πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε (Μέρος Β)

1. Θέλετε κρεβάτι στρώμα-υπόστρωμα;
Το κρεβάτι στρώμα-υπόστρωμα είναι ένα είδος που έχει αντέξει στο χρόνο αποδεικνύοντας την χρηστικότητά του. Είναι μια επιλογή άνετου, συμπαγούς κρεβατιού και παρέχει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο μειώνοντας τις απαιτήσεις για επιπλέον έπιπλα στην κρεβατοκάμαρά σας. Οι ακριβές εκδοχές του υποστρώματος έχουν ελατήρια μέσα στο ξύλινο πλαίσιο ενώ τα πιο απλά κρεβάτια έχουν ξύλινο πλαίσιο με ένα συμπαγές πάτο στη βάση του στρώματος. Με το σωστό κεφαλάρι κάνουν το χώρο σας αισθητικά υπέροχο, ενώ η άνεση που παρέχουν είναι εξαιρετική.

2. Πώς θα επιλέξω στρώμα;
Αγοράστε το καλύτερο που αντέχει το πορτοφόλι σας. Ένα οικονομικό στρώμα θα έχει ελατήρια κατώτερης αντοχής και άνεσης ενώ μπορεί η κατασκευή του να είναι από φθηνά συνθετικό υλικά που δεν θα αφήνουν τον αέρα να κυκλοφορήσει. Μην ξεχάσετε να επιλέξετε αν θέλετε στρώμα με ελατήρια ή αφρό. Τα ανεξάρτητα ελατήρια δίνουν μια αίσθηση πολυτέλειας, αλλά θα πρέπει να γυρνάτε το στρώμα αρκετά συχνά, ενώ αντιθέτως τα στρώματα από λάτεξ ή αφρό μνήμης δεν χρειάζεται να τα γυρνάτε.

3. Χρειάζεται να το δοκιμάσω;
Όποια κι αν είναι η περιγραφή του στρώματος (σκληρό-ημίσκληρο-μαλακό) μόνο εσείς ξέρετε τι σας χρειάζεται. Αναπαυθείτε στο στρώμα, τεντωθείτε για 10 λεπτά, αλλάξτε θέση σώματος όπως κάνετε όταν κοιμάστε. Αν μπορείτε να το κινήσετε πολύ εύκολα, το στρώμα είναι πολύ σκληρό, ενώ αν δεν μπορείτε να το κινήσετε καθόλου είναι πολύ μαλακό. Σε ένα ιδιαίτερα μαλακό στρώμα θα δυσκολευτείτε να αλλάξετε πλευρό, ενώ σε ένα σκληρό θα νιώσετε την πίεση στους γοφούς και τους ώμους σας.

4. Τι να ρωτήσω στο κατάστημα;
Ενημερωθείτε για το είδος των ελατηρίων, τα υλικά που χρησιμοποιούνται και σχετικά με το εάν και πόσο συχνά το στρώμα σας θα χρειάζεται γύρισμα. Μάθετε τις επιλογές που έχετε στο στρώμα και το κεφαλάρι, καθώς και εάν μπορείτε να έχετε αποθηκευτικό χώρο στη βάση. Μάθετε εάν το κρεβάτι παραδίδεται σε τμήματα, ώστε να μπορεί να μεταφερθεί εύκολα στο διαμέρισμά σας. Μάθετε τους χρόνους παράδοσης, το κόστος παράδοσης, καθώς και εάν παρέχεται εγγύηση.

Ευχαριστούμε πολύ το κατάστημα επίπλων Κοσμείν για το παραπάνω κείμενο.
ΚΟΣΜΕΙΝ
Ιερά οδός 313
Αιγάλεω
12244, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210-5316703
Web: http://www.kosmin.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment