Ευαγγελίζομαι υμίν χαράν μεγάλην .: Άρθρα - Μελέτες .: Ματιά
 

Ευαγγελίζομαι υμίν χαράν μεγάλην

Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές, με υγεία, αγάπη και χαρά!

Ευαγγελίζομαι υμίν χαράν μεγάλην

Ταπεινά, ολόψυχα ευχόμαστε στην αγάπη όλων σας –προσωπικά στον κάθε έναν και κάθε μία από εσάς- Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές, με υγεία, αγάπη, χαρά, από εκείνη που οι άγιοι άγγελοι ανακοίνωσαν στους ποιμένες εκείνη τη μοναδική βραδιά: «ευαγγελίζομαι υμίν χαράν μεγάλην, ήτις έσται παντί τω λαώ»· αλλά και ειρήνη από αυτή που εκείνη τη μοναδική νύχτα η στρατιά των αγγέλων αινούσε τον γεννηθέντα, λέγοντας: «δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία» (Λουκ. Β΄,10,14).

Επί δε το νέο έτος 2021 ευχόμαστε να είναι για όλους μας θεάρεστο και ευλογημένο. Χρόνια Πολλά!

Και να μην ξεχνάμε ότι οι πρώτοι ερωτευμένοι με τον Κύριό μας Ιησού Χριστό έζησαν υπό τον πραγματικό και φρικτό διωγμό του Νέρωνα και ζούσαν για χρόνια κάτω από τη Ρώμη, στις σκοτεινές γεμάτες υγρασία κατακόμβες, νεκροί και ζωντανοί όλοι μαζί, στερούμενοι από τα πάντα· η δε έξοδός τους από την κατακόμβη σήμαινε φρικτά βασανιστήρια και «θέαμα» στο Κολοσσαίο, στα δόντια των λιονταριών!

Αντιθέτως, εμείς καθήμενοι σήμερα στον αναπαυτικό καναπέ μας, μπροστά στην τηλεόραση, με τα καλά φαγητά μας, τις ανέσεις μας και προσωρινά περιορισμένοι στο αρχοντικό μας για την προστασία της υγείας μας, της ζωής μας και για την αγάπη προς τον πλησίον μας, ας μη φρονούμε ως δήθεν «μάρτυρες» και «ομολογητές» όπως εκείνοι των κατακομβών, διότι τέτοιο φρόνημα αγγίζει τα όρια της βλασφημίας.

Να μου προσέχετε και από τον ιό και από την υψηλοφροσύνη που εκθέτει τη ζωή μας και τη ζωή των άλλων σε κίνδυνο!

Το κείμενο αυτό είναι του Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου Αγγελόγλου. Μην παραλείψετε να δείτε και την ομάδα “ΔΕΥΤΕ ΑΡΙΣΤΗΣΑΤΕ”!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.