Σάκης Ρουβάς .: Έγραψαν .: Ματιά
 

Σάκης Ρουβάς

Ο Σάκης Ρουβάς κατάφερε να μοιάσει τουλάχιστον σε τρία πράγματα στο είδωλό του τον Elvis Presley: μεγάλος τραγουδιστής, που έχει δεχτεί πολλές αμφισβητήσεις, αλλά και με πολυάριθμό φανατικό – κυρίως θηλυκό – κοινό

Γράφει: E Α
Σάκης Ρουβάς

Ο Σάκης Ρουβάς γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 1972 στην Κέρκυρα. Το πραγματικό όνομα – ή μάλλον ολόκληρο το όνομα του Σάκη Ρουβά – είναι Αναστάσιος Ρουβάς. Στα εφηβικά του χρόνια, ο Σάκης Ρουβάς ασχολήθηκε με τη μουσική και τον αθλητισμό, κατακτώντας μάλιστα διακρίσεις και βραβεία σε εθνικό επίπεδο, στο άλμα επί κοντώ και στην ενόργανη γυμναστική. Τελικά όμως τον κέρδισε η μουσική και κατάφερε να μοιάσει τουλάχιστον σε τρία πράγματα στο είδωλό του τον Elvis Presley: μεγάλος τραγουδιστής, που έχει δεχτεί πολλές αμφισβητήσεις, αλλά και με πολυάριθμό φανατικό – κυρίως θηλυκό – κοινό.

Σάκης Ρουβάς - Υπάρχει Αγάπη Εδώ - 2006

Τον Ιούνιο του 1991 ο Σάκης Ρουβάς εμφανίζεται στο Show Center και κυνηγάει μια ευκαιρία για την μεγάλη επιτυχία. Νωρίτερα είχε κάνει εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα στην Κέρκυρα. Τελικά κερδίζει τις εντυπώσεις του διευθυντή της εταιρείας Polygram και υπογράφει συμβόλαιο. Ο συνθέτης Νίκος Τερζής ετοιμάζει τον πρώτο δίσκο του Σάκη Ρουβά και αποφασίζεται να συμμετάσχει με το τραγούδι “Πάρ’ Τα” στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 1991. Τελικά πρώτος βγήκε ο Γιώργος Αλκαίος, με διαφορά μόλις μίας ψήφου, αλλά το τραγούδι “Πάρ’ Τα” βραβεύεται ως το καλύτερο του Φεστιβάλ. Αμέσως μετά κυκλοφορεί το άλμπουμ “Σάκης Ρουβάς” (μουσική Νίκος Τερζής) και γίνεται μεγάλη επιτυχία. Εκτός από το “Πάρ’ Τα”, ξεχωρίσαμε τα τραγούδια “1992”, “Μια Βροχή”, “Γιατί Γαμώτο”, “Γουστάρω Φάση Ροκ εντ Ρολ”, “Εγώ σ’ Αγαπώ” και “Για Φαντάσου”.

Ένα χρόνο αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 1992 κυκλοφορεί ο δίσκος “Μην Αντιστέκεσαι” (μουσική Νίκος Τερζής), με καταπληκτικά ποπ τραγούδια όπως “Γύρνα”, “Δώσε Μου Μια Νύχτα”, “Μην Αντιστέκεσαι”, “Με Κομμένη την Ανάσα”, “Ψεύτικα”, το χορευτικό “Έλα Σώπα” και τις ιδιαίτερες μπαλάντες “Μια Παρουσία” και “Εγώ σ’ Αγαπώ” (σε νέα εκτέλεση). Ο Σάκης Ρουβάς γίνεται ο αγαπημένος των κοριτσιών, που αγοράζουν με μανία τους δυο πρώτους δίσκους του, κρεμάνε αφίσες του Σάκη Ρουβά στα δωμάτιά τους και συνέχεια μιλάνε για αυτόν. Φυσικά, το μονοπώλιο της προσοχής των κοριτσιών, έκανε τα αγόρια εκείνη την εποχή να κοιτούν τον Σάκη Ρουβά με μισό μάτι… δε γίνεται να κάνουν τόσα πράγματα γι’ αυτές και οι “Ρουβίτσες” να μην τους δίνουν καμία σημασία. Μάλλον κάπως έτσι προέκυψε το παρατσούκλι “Ρουβίτσα” τότε. Σήμερα πάντως το επίσημο online store με προϊόντα για τον Σάκη Ρουβά έχει και μπλουζίτσα για την “baby rouvitsa”.

Ο Σάκης Ρουβάς τραγουδάει “Για Σένα” στο τρίτο του άλμπουμ (μουσική Αλέξης Παπαδημητρίου, στίχοι Ελένη Γιαννατσούλια), που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1993. Την μπαλάντα “Για Σένα” ακολουθούν τα τραγούδια “Το Ξέρω Είσαι Μόνη”, “Παραισθήσεις”, “Σπασμένη Κλειδαριά”, “Θα Σ’ Εκδικηθώ”, “Ξέχασέ Το”. Ξεχωρίζει επίσης η μπαλάντα “Όσο Υπάρχεις”.

Ο Νίκος Καρβέλας και η Ναταλία Γερμανού συνεργάζονται και το αποτέλεσμα είναι ο δίσκος “Αίμα Δάκρυα και Ιδρώτας”, που κυκλοφόρησε το 1994. Ο Σάκης Ρουβάς τραγουδάει την πολύ καλή, και εμπορικά επιτυχημένη, μπαλάντα “Ξανά”, “Έφυγες”, αλλά και το τραγούδι “Μια Φορά”, ένα κομμάτι στο οποίο φαίνεται πολύ καλά το ταλέντο και η δύναμη της φωνής που έχει ο Σάκης Ρουβάς, ήδη από τα πρώτα του βήματα. Αλλά ο Σάκης Ρουβάς κάνει μεγάλη επιτυχία το “Έλα Μου” (με τον στίχο για τα “μακαρόνια με κιμά” και το χαριτωμένο ρεφραίν “η τρέλα μου είναι ακίνδυνη”), την “Καταστροφή”, το δυνατό κομμάτι “Δεν το Βλέπεις” και ο δίσκος κλείνει με το καταπληκτικό τραγούδι “Πατέρα”.

Ο Σάκης Ρουβάς συνεργάζεται για δεύτερη φορά με το επιτυχημένο δίδυμο Νίκος Καρβέλας – Ναταλία Γερμανού, το 1996 στο άλμπουμ “Τώρα Αρχίζουν τα Δύσκολα”. Στον δίσκο ακούσαμε, φυσικά, το ομότιτλο “Τώρα Αρχίζουν τα Δύσκολα”, το “Άσε με Να Φύγω” με γερές δόσεις φλαμένκο, την καταπληκτική μπαλάντα “Μη μ’ Αγαπήσεις”, το “Αφήστε Την” ένα ακόμη χαρακτηριστικό τραγούδι με την υπογραφή του Νίκου Καρβέλα, και την μαγευτική μπαλάντα “Κάποτε”. Ο δίσκος “Τώρα Αρχίζουν τα Δύσκολα” κλείνει με άλλη μια δυνατή μπαλάντα με τον τίτλο “Δε Θα Σε Ξεχάσω”. Το επιτυχημένο τέταρτο άλμπουμ ακολουθεί μια ισχυρή live συνεργασία: ο Σάκης Ρουβάς εμφανίζεται με την Άννα Βίσση σε ένα φανταστικό show.

Το 1998 ο Σάκης Ρουβάς ανήκει πια στο δυναμικό της Minos-EMI. Το “Κάτι Από Μένα” (μουσική Γιώργος Θεοφάνους) είναι ένας δίσκος ορόσημο στην καριέρα του. Σ’ αυτόν τον δίσκο ο Σάκης Ρουβάς δείχνει ένα σημαντικό μέρος της λάμψης της φωνής του, μιας λάμψης που μόνο σαν λίγες ακτίνες είχε φανεί σε παλιότερα τραγούδια του. Πολλά τραγούδια κι αυτού του άλμπουμ αγαπήθηκαν κι έγιναν μεγάλες επιτυχίες. Εμείς ξεχωρίσαμε το “Δεν Έχει Σίδερα Η Καρδιά Σου”, “Η Καρδιά Μου” (χτυπάει μόνο για σένα), “Μόνο Εγώ Σ’ Αγαπώ”, το χορευτικό “Θέλεις ή Δε Θέλεις”, “Μετά Από Σένα το Χάος”, “Υπήρχες Πάντα”, τις μπαλάντες “Με Ποιο Δικαίωμα”, “Πόσο Θέλω Να ‘Ξερες” και “Δεν Φταις Εσύ”. Ο δίσκος κλείνει με το “Δε Θα ‘μαι Εγώ Εκεί” (ή όπως λέει το εξώφυλλο του άλμπουμ “Κάτι Από Μένα”). Την μουσική για τα τελευταία τρία τραγούδια του δίσκου “Θα Μου Πάρει Καιρό”, “Δεν Φταις Εσύ”, “Δε Θα’ μαι Εγώ Εκεί”, έγραψε ο Στέλιος Ρόκκος και για τα υπόλοιπα 13 ο Γιώργος Θεοφάνους.

Μάρτιος 2000, η λυκαυγή του 21ου αιώνα και ο Σάκης Ρουβάς κυκλοφορεί τον δίσκο “21ος Ακατάλληλος”. Ξεχωρίσαμε τα τραγούδια “Άντεξα”, “Σε Θέλω Σαν Τρελός”, “Άσκηση Υποταγής”, “Κάνουμε Όνειρα”, “Ωραία Κοιμωμένη”, “Οι Φίλοι και Οι Γνωστοί”, “Δελφινάκι”, “Ακατάλληλος” (σύνθεση Σάκης Ρουβάς στίχοι Λάκης Λαζόπουλος).Το φθινόπωρο του 2001 ξεκινάει στο Rex το show «Δέσποινα Βανδή – Σάκης Ρουβάς». Την ίδια εποχή κυκλοφορεί το single “Disco Girl” που φέρει την υπογραφή του Desmond Child, φίλου του Σάκη Ρουβά. Το video clip του “Disco Girl” έχει άρωμα ταινίας James Bond και μπόλικο έξυπνο χιούμορ.

Το 2002 ο Σάκης Ρουβάς τραγουδάει “Όλα Καλά”. Το ομότιτλο άλμπουμ εκτός απ’ το αγαπημένο “Όλα Καλά”, έχει ακόμη τα “Όσο Ζω”, “Μια Ζωή Μαζί”, “Άσπρο Μαύρο”, το κορίτσι της Ντίσκο “Disco Girl”, “Αν Μ’ Ακούς” και τρία επιλεγμένα τραγούδια με αγγλικό στίχο: “Ola Kala”, “Disco Girl”, “The Light” (“Μια Ζωή Μαζί”).

Ο Σάκης Ρουβάς είναι πάλι στο studio για ηχογράφηση, και το 2004 κυκλοφορεί το άλμπουμ “Το Χρόνο Σταματάω”. Ξεχωρίσαμε το ροκ τραγούδι “Το Κορίτσι Εκείνο”, “Σε Κάθε Αναπνοή”, τις μπαλαντες “Πες Της”, “Όνειρα Τρελά”, “Χρόνια Πολλά”, “Νιώσε”, “Το Χρόνο Σταματάω”, τα τραγούδια “Θέλω Να Ζήσω Ξανά”, “Λάθος Ζωή”, και το καταπληκτικό “Για Μια Φορά”.

Αλλά το 2004, δεν ήταν μόνο η χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας αλλά και της Eurovision. Ο Σάκης Ρουβάς συμμετέχει με το τραγούδι “Shake It” και φτάνει στην τρίτη θέση, προετοιμάζοντας κατά κάποιον τρόπο την πρωτιά για την Έλενα Παπαρίζου το 2005.

Το 2005 ο Σάκης Ρουβάς ηχογραφεί το καλύτερο, ίσως, άλμπουμ του. Για το άλμπουμ “Σ΄έχω ερωτευθεί” ένωσαν τις δυνάμεις τους ο Στέφανος Κορκολής, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Δημήτρης Κοργιαλάς, οι Πήγασος, η Εύη Δρούτσα και άλλοι. Όλα τα τραγούδια αγαπήθηκαν πολύ. Ξεχωρίσαμε το “Σ’ Έχω Ερωτευθεί” (μουσική Στέφανος Κορκολής, στίχοι Γιώργος Παυριανός), “Να Μ’ Αγαπάς” (Λάκης Παπαδόπουλος), “Χάρτινη Ζωή” (Λάκης Παπαδόπουλος) , την καταπληκτική μπαλάντα “Μίλα Της” (μουσική Μάριος Ψιμώπουλος, στίχοι Εύη Δρούτσα), τα “1000 Μίλια”, την μπαλάντα “Για Σένα Εγώ Μπορώ”, το τρυφερό και μελωδικό “Έλα Να Κάνουμε Μια Ευχή”, “Εγώ Χωρίς Εμένα”, την μπαλάντα “Όσο Είμαι Εδώ”, “Δώρο Στη Σιωπή”, και το τρυφερό, απαλό και μελωδικό “Σταμάτα Τη Βροχή”.

Στο τέλος του 2006, αρχές Δεκεμβρίου, αγοράσαμε το άλμπουμ “Υπάρχει Αγάπη Εδώ” του Σάκη. Τα καλύτερα τραγούδια του είναι τα “Εγώ Τραβάω Ζόρι” (στίχοι και μουσική Πήγασος), “M’ Ένα Αντίο”, “Έλα Εδώ” αλλά και το “18 (Υπάρχει Αγάπη Εδώ)”. Μας άρεσαν επίσης το “Ψάξε Με”, “Ο Ήρωας” (άλλο ένα κομμάτι γραμμένο για τις δυναμικές της φωνής του Σάκη Ρουβά), τις μπαλάντες “Μικρός Τιτανικός (Σε Λατρεύω)” (στίχοι και μουσική ο Γιάννης Πάριος και ο γιος του Χάρης Βαρθακούρης), “Μοίρα Μου”, “Φίλα Με Κι Άλλο”, και “Το Έργο”. Επίσης στο άλμπουμ “Υπάρχει Αγάπη Εδώ” ο Σάκης Ρουβάς τραγουδάει τρία όμορφα τραγούδια που έγραψε ο Λάκης Παπαδόπουλος: “Δεν Πειράζει”, “Ήρθες” και “Γιατί Σε Θέλω”. Το άλμπουμ “Υπάρχει Αγάπη Εδώ” έγινε πλατινένιο τον Ιανουάριο του 2007.

Στις 10 Μαΐου 2007 κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το “Alter Ego”, μια ταινία της Village Films όπου πρωταγωνιστεί ο Σάκης Ρουβάς. Από το soundtrack ξεχωρίζει το “Ζήσε Τη Ζωή” που ερμηνεύει ο Σάκης Ρουβάς αλλά και η διασκευή του “Suspicious Minds”, ενός τραγουδιού που είχε κάνει επιτυχία το 1969 ο Elvis Presley. Από τον Σεπτέμβριο του 2007 το “Alter Ego” κυκλοφορεί και σε dvd.

Ο Σάκης Ρουβάς και η Κάτια Ζυγούλη παντρεύτηκαν την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017, ανήμερα των γενεθλίων της Κάτιας. Το μυστήριο τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται στην οικία του Βαρδή και της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, και παρανυφάκια ήταν τα παιδιά του ζεύγους. Τους ευχόμαστε βίο ανθόσπαρτο!

Για να διαβάσετε περισσότερα για την ταινία “Alter Ego” κάντε κλικ εδώ!

Σάκης Ρουβάς – Δισκογραφία:

1991 – Σάκης Ρουβάς
1992 – Μην Αντιστέκεσαι
1993 – Για σένα
1994 – Αίμα, Δάκρυα και Ιδρώτας
1996 – Τώρα Αρχίζουν τα Δύσκολα
1998 – Κάτι Από Μένα
2000 – 21ος Ακατάλληλος
2002 – Όλα Καλά
2004 – Το Χρόνο Σταματάω
2005 – Σ’ Έχω Ερωτευθεί
2006 – Live Ballads
2006 – Υπάρχει Αγάπη Εδώ
2007 – Alter Ego
2007 – This Is My Live

Sakis Rouvas – I Mesa Mou Thalassa | Σάκης Ρουβάς – Η Μέσα Μου ΘάλασσαSakis Rouvas – I Mesa Mou Thalassa | Σάκης Ρουβάς – Η Μέσα Μου Θάλασσα

Σάκης Ρουβάς – Επίσημη Ιστοσελίδα: http://www.sakisrouvas.gr
Sakis Rouvas – Official Website: http://www.sakisrouvas.com
Sakis Rouvas Official Blog: http://www.sakisblog.com

Α.Α.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες
Θέματα