Εμβόλιο για τον Κορονοϊό: πάγωσε η AstraZeneca, προχωράνε οι Ρώσοι .: Είδα .: Ματιά
 

Εμβόλιο για τον Κορονοϊό: πάγωσε η AstraZeneca, προχωράνε οι Ρώσοι

Η AstraZeneca αναγκάστηκε να παγώσει τις δοκιμές ενώ οι Ρώσοι κάνουν σημαντικά βήματα

Γράφει: Matia Gr
Εμβόλιο για τον Κορονοϊό: πάγωσε η AstraZeneca, προχωράνε οι Ρώσοι

Αρρώστησε ένας εθελοντής από το εμβόλιο κατά του Κορονοϊού που σχεδιάζει η AstraZeneca Plc. Η εταιρεία πάγωσε τις δοκιμές του εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της Vaccitech σε παγκόσμιο επίπεδο και ενεργοποίησε το πρωτόκολλο ελέγχου από ανεξάρτητη επιτροπή. Ο εθελοντής εμφάνισε μια ανεξήγητη ασθένεια και οι δοκιμές του εμβολίου σταμάτησαν παγκοσμίως επειδή η ασφάλεια των πολιτών οφείλει να είναι το πιο σημαντικό κριτήριο για τις φαρμακευτικές εταιρείες. 30.000 εθελοντές σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Νότια Αφρική συνεργάζονται στις δοκιμές της AstraZeneca.

Από την άλλη η Ρωσία κάνει σημαντικά βήματα στην ανάπτυξη του εμβολίου Sputnik V.

Το έγκυρο ιατρικό περιοδικό Lance δημοσίευσε review του ρωσικού εμβολίου κατά του Κορονοϊού και σημείωσε ότι το ρωσικό εμβόλιο παράγει όντως αντισώματα σε υγιή άτομα που δεν έχουν περάσει το Covid19. Επιπλέον το Sputnik V, το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια και βασίζεται σε δύο προσαρμοσμένες εκδόσεις του αδενοϊού, δεν παρουσίασε σοβαρές παρενέργειες. Πάνω από 20 χώρες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για το Sputnik V, ανάμεσά τους η Βραζιλία, η Ινδία, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ινδονησία, το Μεξικό, και οι Φιλιππίνες.

Επίσης το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA δημοσίευσε ότι η Vector Institute ( Ερευνητικό Κέντρο Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας της Ρωσίας ) ξεκίνησε δοκιμές για δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του Κορονοϊού. Πρόκειται για ένα εμβόλιο πεπτιδίων και στις 30 Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι κλινικές δοκιμές.

Τέλος, ο ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, επικεφαλής του ινστιτούτου Γκαμαλέγια, ανακοίνωσε ότι σε επόμενη φάση θα δημιουργήσουν ένα νέο εμβόλιο βασισμένο στο Sputnik V, το οποίο θα προστατεύει και από τον Κορονοϊό και από τη Γρίπη.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες
Θέματα