Κορονοϊός και άνοιγμα σχολείων .: Είδα .: Ματιά
 

Κορονοϊός και άνοιγμα σχολείων

Πιθανή αναβολή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

Γράφει: Matia Gr
Κορονοϊός και άνοιγμα σχολείων

Πριν λίγες μέρες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωνε ότι “το άνοιγμα των σχολείων έχει κλειδώσει στις 7 Σεπτεμβρίου”. Το πρόβλημα δεν είναι ο παράξενος συνδυασμός των λέξεων άνοιγμα και κλειδώσει στην ίδια φράση. Το πρόβλημα είναι ο κορονοϊός.

Πάρα πολλοί γονείς ανησυχούν. Πώς θα στείλουμε τα παιδιά μας σχολείο με τα νέα κρούσματα του Κορονοϊού να είναι τόσο πολλά κάθε ημέρα.

Ανησυχίες εξέφρασαν και οι ειδικοί. Για παράδειγμα, όταν πριν δύο μήνες άνοιξαν τα σχολεία στο Ισραήλ, η καμπύλη των νέων κρουσμάτων έκανε κορύφωση.

Πηγές από το Υπουργείο Παιδείας αναφέρουν ότι τα σχολεία πιθανόν να ανοίξουν με μία ή δύο εβδομάδες καθυστέρηση.

Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, η Υπουργός Παιδείας έδωσε συνέντευξη τύπου. Δυστυχώς διέψευσε τις ελπίδες για ανακοίνωση αναβολής της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Ανέφερε ωστόσο, ότι τα σχολεία ενδέχεται να ανοίξουν με μια εβδομάδα καθυστέρηση και ίσως όχι στις 7 Σεπτεμβρίου.

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου ανακοινώθηκε ότι το άνοιγμα των σχολείων μετατέθηκε για τις 14 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Παιδείας τα Σχολεία ίσως κλείσουν πριν τα Χριστούγεννα. Εμείς πιστεύουμε ότι για αρχή καλό θα ήταν να ανοίξουν προς τέλη Σεπτεμβρίου.

Μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία, ας δούμε τι σκέφτεται μια πανέξυπνη δασκάλα Δημοτικού για τις μάσκες στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες
Θέματα