Χτυπήστε με, τσακίστε με

Χτυπήστε με, τσακίστε με

Ναι, είδα ειδήσεις, το ομολογώ. Μάλιστα στο κανάλι εκείνο, το τσανακογλύφτικο. Χτυπήστε με, τσακίστε με (η άλλη έλεγε ψηφίστε με, αλλά μην φτάσουμε και στα άκρα).

Ωραία κυβέρνηση κάνανε τελικά. Οι μεν τράβηξαν μέσα και τους άλλους για να απολαύσουν από κοινού την αγάπη του λαού και να πηδήσουν πιασμένοι αλαμπρατσέτα στο Ζάλογγο, οι “δεν” κουτσοψευτοακολούθησαν με το ζόρι προκειμένου να μην χρεωθούν την κατακραυγή εκείνων των ημερών και τώρα προγκάνε σαν το μουλάρι στις λούμπες, οι πιο μετά πήγαν χοροπηδώντας και με τα μπούνια να περισώσουν τις περισπωμένες. Τώρα ξεκατινιάζονται σαν τις κακές ασπρορουχούδες στην ποταμιά. Ο κ. Πάγκαλος; Ναι, την έκανε την ταραχή του πάλι, δεν ήταν δύσκολο. Κι ο Τζώρτζ κάτι συγκαλεί εκεί και παίζει το κουτσό με τα άλλα παιδιά.

Το ξύλο βλέπω να αργεί να πέσει και ανησυχώ. Ομοίως και η τσανάκα με το γιαούρτι. Αλλά δεν θα ξεμυτίσουν τις γιορτές στην αγορά κατά το έθιμον;

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment