Ματιά

Δεν θα πάρω λεξοτανίλ…

Μην μου θυμώνεις μάτια μου! Με κλικ εδώ θα βλέπετε τα βίντεο που διαλέγει η Ματιά στο YouTube! Κρατηθείτε μια στάλα και σεις καλά μου, πώς θα σας πορέψω έτσι γκρινιάρικα και με τη […]

Δεν θα πάρω λεξοτανίλ…

Μην μου θυμώνεις μάτια μου!

Κρατηθείτε μια στάλα και σεις καλά μου, πώς θα σας πορέψω έτσι γκρινιάρικα και με τη γλώσσα μια σπιθαμή; Χάλασε ο καιρός μια στάλα, ναι. Ψιχάλισε τρεις σταγόνες και λέρωσε την απλωμένη μπουγάδα, φύσηξε μαΐστρος δροσερός, ανέμισε η πλισέ φούστα (ε, δεν είναι κακό) και φάνηκε ένα πλαϊνό κυλόττας κι αυτό αστραπιαία, ανεμοτρουλίστηκε το φρεσκοχτενισμένο μαλλί και πήγε τζάμπα το πενηντάρι στο κομμωτήριο, τέτοια σπαραχτικά.

Ειρήνη υμίν.

Εδώ παραιτούνται υπουργοί για το γάλα το επιούσιο, το “ποτάμι” περιοδεύει εξετάζοντας τα προβλήματα της υπαίθρου, ο Άδωνις ξιφουλκεί κατά των μεγαλοκαταθετών επικριτών του και δεν ματώνει ρουθούνι. Μούγκα.

Είπαμε το καλοκαίρι είναι πράγμα κομματάκι ζόρικο, σκληρό και αιμοβόρικο. Δεν θα σου έρθει με ένα φιλάκι τσουπ στην αγκαλιά να σου κάτσει με την πρώτη. Θα ιδρώσεις, θα απογοητευτείς, θα το περικαλέσεις και θα το γλυκοτραγουδήσεις πριν, θα ξαναματαενθουσιαστείς και γενικώς θα κάμεις υπομονή. Ένα πείσμα, ένα θέλω-δεν θέλω, ένα βγαίνω-κρύβομαι, θα το κάμει. Μια τζιριτζάντζουλα. Ένα σκέρτσο. Είναι το στυλ του, ακόμα δεν το μάθατε; Στο τέλος θα σου κάτσει.

Ε και τότε θα σας δω που θα μου ξαμολυθείτε αγόρια ανταρεμένα με το λευκό καλτσάκι στα θερινά καφέ και τα σουβλατζίδικα. Για σας κορίτσια το θέλω πιο επιμελημένο το στυλ, δεν λέει το ρίχνω πάνω μου ένα τσίτι και βγαίνω… Και λέω θερινά καφέ και σουβλατζίδικα, γιατί μέχρις εκεί θα φτάνει το ξεσάλωμα. Έτσι το κόβω. Άντε και μια Λούτσα, μια Βραυρώνα, ένας Άλιμος. Για παραπέρα δεν το βλέπω. Όποιοι ξανοιχτούν λιγάκι, ας μας το πουν εδώ να το πανηγυρίσουμε όλοι μαζί, να το ζήσουμε νοερά.

Έρχονται εκλογές, ε! Βάλτε ακουστικά με μουσική, βάλτε τσίγκινο, βάλτε ένα ζακετάκι, ακούγονται κρυάδες πολλές. Τον Μάιο σου λέει. Βλέπω κάτι τύπους, φάτσες νεόκοπες, να κόπτονται στα κανάλια να μας πείσουν πως άλλαξαν μυαλά οι πολιτικοί πια, είναι σου λέει πιο μελετημένοι, πιο γνώστες θεμάτων, καθόλου τσανακογλύφτες και πιο υπεράνω χρημάτων.

Αααααααααα, όχι, όχι όχι! Δεν θα πάρω λεξοτανίλ. Θα πάρω τους δρόμους. Κάνετε κι εσείς το ίδιο. Αν δεν σας καλύπτει μια βόλτα, πάρτε ό,τι βρείτε εύκαιρο και ενδιαφέρον. Γενικώς. Χάπια και χασίσι μονάχα μην πάρετε.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook