Ματιά

Κάτι τέτοια λέει…

“Κάνει κρύο, κάνει τσίφι για το δόλιο το κοτσίφι”. Καιρός για καμιά θερμίδα, τι να φτιάξω, τι να φτιάξω!… Πάντως θα ξεπετάξω κάτι ψιλοδουλίτσες και κατόπιν θα βάλω σκούφο και ποδιά! Φασολάδα θέλω να […]

Κάτι τέτοια λέει…

“Κάνει κρύο, κάνει τσίφι για το δόλιο το κοτσίφι”. Καιρός για καμιά θερμίδα, τι να φτιάξω, τι να φτιάξω!… Πάντως θα ξεπετάξω κάτι ψιλοδουλίτσες και κατόπιν θα βάλω σκούφο και ποδιά! Φασολάδα θέλω να φτιάξω, έχω και κάτι αλίπαστα της Λούτσης, μα Κυριακάτικο δεν λέει. Την Κυριακή μου κάνει έτσι για ένα γιουβέτσι, ένα φρικασέ, ένα κρέας φούρνου με πατάτες, ένα μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνι.

Ένας φίλος γύρισε σπίτι την προηγούμενη Κυριακή και η καλή του δεν ευκαίρισε από το τηλέφωνο και του είπε να φτιάξει μόνος ένα τοστ! Τι να ρημαδοφάει, ο άμοιρος. Μου το ‘λεγε και σπάραξε η καρδιά μου. Εμ, βιάστηκε! Τόσες χρυσεχέρες, έπεσε στην ακαμάτρα. Μια φιλενάδα μου πάλι σήμερα έβλεπε την ομιλία του Γιωργάκη στα στελέχη του, ξανακρίμα κι αυτή η δόλια, τι αμαρτίες πλερώνει! Αφήστε τα.

Το τηλέφωνο; Ε, προσπαθώ ο καημένος. Παράλληλα δοκιμάζω και τα όριά μου. Αν τα ξεπεράσω θα το κοπανήσω στο κεφάλι αυτηνής απέναντι. Τώρα που κυκλοφορώ ντυμένος λόγω ψύχους, δεν με κρυφοκαμαρώνει πια. Μεθαύριο να καλοκαιριάσει, εκτός κι αν βρήκε αλλού κι αγάπησε. Τι άκουσα; Ο κ. Βενιζέλος αν εκνευριστεί κι άλλο με τον Γιώργο, μπορεί και να μην είναι υποψήφιος για την αρχηγία; Πα πα πα! Κάτι τέτοια λέει και με πληγώνει. Τυχαία το μεσημέρι έπεσα πάνω στην πομπή των συλληφθέντων προχθές να “δείχνουν τον ενθουσιασμό τους” στα στελέχη του πασόκ που συνεδρίαζαν σε ένα κλαμπ με θέμα την εκλογή αρχηγού. Μια χαρά κανονικοί άνθρωποι κι ούτε κονκάρδες του Τσίπρα είχαν στο κούτελο, τίποτα. Για απολυμένοι μου έμοιαζαν.

Τελικά τι να φτιάξω, δεν λέτε κι εσείς…

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook