Ματιά

Κλείδωσε η Κυβέρνηση;

Περιμένοντας τα αποτελέσματα της συναντήσεως. Μούτρα κατεβασμένα είδα κατά την είσοδο, μήτε χυμούς στο τραπέζι, μήτε ένα κουλουράκι κανέλας, ένα γλυκό του κουταλιού. Σκέτα μούτρα. Η Ευρώπη ολόκληρη αγωνιά για τις αποφάσεις και τις […]

Κλείδωσε η Κυβέρνηση;

Περιμένοντας τα αποτελέσματα της συναντήσεως. Μούτρα κατεβασμένα είδα κατά την είσοδο, μήτε χυμούς στο τραπέζι, μήτε ένα κουλουράκι κανέλας, ένα γλυκό του κουταλιού. Σκέτα μούτρα. Η Ευρώπη ολόκληρη αγωνιά για τις αποφάσεις και τις υποχωρήσεις των δυο πριγκιπομεγαλωμένων που τάξαμε να αποφασίζουν για την τύχη μας. Άει στο διάβολο, κουμμουνιστής θα γίνω στα …σαράντα μου. Για να πάει η πίκρα κάτω, κάτι βράζει το τσουκάλι. Έχω μέρες τώρα που την βγάζω με σαχλαμάρες του ποδαριού κι είπα να διαπράξω ένα γιουβέτσι. Έτσι στην υγειά τους. Χέστηκα για την υγειά τους, αλλά η φτώχεια θέλει καλοπέραση (το άλλο ας το αφήσω για απόψε).

Κλείδωσε η Κυβέρνηση; Θα έλεγα πως καλό ήταν να κλειδωθεί η μέχρι σήμερα κυβέρνηση. Σε ένα αμπάρι και να την ξαμολύσουν με την μαούνα στο κάβο ντόρο. Το γιουβετσάκι; Ε, θα το φάω ντε. Μόλις γίνει. Και, όχι μην μου το θυμήσεις. Το πιπέρι!

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook