Πολύ το γλεντάω…

Πολύ το γλεντάω…

Πολύ το γλεντάω με τις δημοσκοπήσεις. Όλοι σε μια κατάσταση ανάμεσα νευρική κρίση-αναβρασμό-απόγνωση-τάχα σιγουριά και ετοιμάζω μπαούλα με τα… (δεν βρίσκω την λέξη πώς λέμε τα αποκτηθέντα από το διαγούμισμα). Καταμεσής ο κ. Παπαδήμας, ένας μειλίχιος άνθρωπος, γύρω του σαλτιμπάγκοι, χοροπηδάνε στον ταμπουρά του προσωπικού συμφέροντος και του τι θα γίνει την επαύριον. Μόνο που η επαύριος έρχεται σαν βαριοπούλα. Όποιο κεφάλι πάρει σβάρνα.

Κατά τ’ άλλα Χριστούγεννα ζυγώνουν, αλλά έρχονται σιωπηλά, σχεδόν καταθλιπτικά. Αργότερα τα έντυπα και τα site θα δημοσιεύουν αφιερώματα, θα γράφονται διηγήματα και μυθιστορήματα με φόντο τις γιορτές των ημερών που δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα, που τρέχαμε στους στολισμένους δρόμους να προλάβουμε τα μαγαζιά για τα δώρα, που κλείναμε εγκαίρως ταξίδια, ρεβεγιόν, που τρώγαμε τον άμπακα, που γιορτάζαμε Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό. Να μαθαίνουν και τα πιτσιρίκια τα ήθη και έθιμα που άνθισαν τα τελευταία 30 χρόνια.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment