Γύρω-γύρω να 'ρχεται και μέσα να μην μπαίνει .: Facebook .: Ματιά
 

Γύρω-γύρω να ‘ρχεται και μέσα να μην μπαίνει

Γράφει: Matia Gr
Γύρω-γύρω να ‘ρχεται και μέσα να μην μπαίνει

Ο καιρός μας τα ξαναχαλάει τα σχέδια, αλλά βάζουν κι άλλοι το χεράκι τους. Ο κ. Βενιζέλος έστω και γιαουρτωμένος θριαμβολόγησε στην Εθνική συνδιάσκεψη του πασόκ (άκου τώρα ονομασίες σε μια μάζωξη κομματική), στο πασόκ τα ξαναβρήκαν, απέκτησαν εκ νέου την παρθενίαν και τα ξέχασαν όλα, μόνο τον Γιώργο κλότσησαν μα αυτός δεν το έμαθε ακόμα, κ. Σαμαράς άρπαξε το μυστρί και εγκαινιάζει έργα που ακόμα δεν έγιναν, αλλά ειδικά στην πατρίδα του (σκέψου τι έχει να διορίσει), η αριστερά κάτι φαλτσάρει εκεί ταχαμου δήθεν περί του γύρω-γύρω να ‘ρχεται και μέσα να μην μπαίνει, ο Νταλάρας επιμένει να τραγουδάει παρά τις αποδοκιμασίες, οι συνδικαλιστές φάγαν ήπιανε, γίναν βουλευτές, υπουργοί και τώρα κάνουν την πάπια, οπότε ποιοί μένουν; Εμείς τα μισθωτά και τα συνταξιούχα, που έλεγε η Μαλβίνα. Γι αυτό κι εγώ, το είπαμε, θα ψηφίσω εκδικητικά. Επίσης τώρα θα μαγειρέψω σουπιές με σπανάκι και μυρωδικά. Κρεμμυδάκι, μαϊντανό, άνηθο, καυκαλίδες. Και θα βάλω όλη μου την δεξιοτεχνία, γιατί “η πουτανιά και το τσουκάλι θέλουν μαστοριά μεγάλη”, το λέει κι η παροιμία.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.