Ίνα τους υψηπετείς ταπεινώσει... .: Facebook .: Ματιά
 

Ίνα τους υψηπετείς ταπεινώσει…

Γράφει: Matia Gr
Ίνα τους υψηπετείς ταπεινώσει…

Χιονιάς το πρωί, κατόπιν μια ψευτολιακάδα πήγε να μας ξεγελάσει, έχω τα ρεπά μου, δουλίτσες. Πλύσιμο βεράντας, χαϊδολόγημα λελουδικών, κουβέντα διαδικτυακή, τηλέφωνα, μηνύματα, καφέδες, τέτοια πολύ γλυκά και ξεκουραστικά. Τώρα τηγανίζω ένα βουνό πατάτες να συμπληρώσουν τα υπολείμματα χταποδιού. Είπαμε, νηστεία. Τάχα. Ενδιαφέρον επίσης έχουν τα ενημερωτικά μαγκαζίνο των ραδιοφώνων, της πουτάνας γίνεται στα κόμματα και πολύ το γλεντάω. Επ, μου ξέφυγε, πέρασε η αποκριά που επιτρέπονταν κάτι τέτοια παραστρατήματα. Πέσαμε στα ψυχοσάββατα, τους Χαιρετισμούς και στα προ του Πάσχα. Ωραίες ακολουθίες. “Εξελέξατο ο Κύριος τα μωρά του κόσμου, ίνα τους σοφούς κατακρίνει…. Και τα πετεινά του ουρανού εξελέξατο, ίνα τους υψηπετείς ταπεινώσει…”

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.