ΚΑΙ οι νέοι κινδυνεύουν πολύ από τον Κορονοϊό, Sky News και Le Parisien .: Είδα .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

ΚΑΙ οι νέοι κινδυνεύουν πολύ από τον Κορονοϊό, Sky News και Le Parisien

Σε αντίθεση με όσα γνωρίζαμε ως τώρα, ο Δρ Tedros του ΠΟΥ προειδοποιεί ότι είναι ευάλωτοι και οι νέοι στον Κορονοϊό

Γράφει: Matia Gr

Le Parisien

Στις 12 Μαρτίου, δημοσιεύθηκε στη Le Parisien η παρακάτω δήλωση Γάλλων νοσοκομειακών ιατρών που αντιμετωπίζουν τον Κορονοϊό:

Έχουμε νέους ανθρώπους, χωρίς προηγούμενα ιατρικά προβλήματα, να είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση λόγω Κορονοϊού.

Sky News

Ο ιατρικός σύμβουλος της Αγγλίας, καθηγητής Chris Whitty, δήλωσε στο Sky News στις 21 Μαρτίου:

Είναι βέβαιο ότι η πλειοψηφία αυτών που καταλήγουν να πεθάνουν δυστυχώς είναι άνθρωποι που τείνουν να είναι είτε στο μεταγενέστερο μέρος της ζωής τους, συνήθως αρκετά ηλικιωμένοι, είτε εκείνοι με ήδη υπάρχοντα προβλήματα υγείας.

Υπάρχουν όμως και νέοι με Κορονοϊό, σε όλο τον κόσμο, που έχουν μπει σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ή λόγω Κορονοϊού έχουν αρρωστήσει σοβαρά.

Νομίζω ότι είναι σημαντικό να μην δημιουργούμε την εντύπωση ότι οποιοσδήποτε είναι νέος και υγιής, απλά θα κολλήσει Κορονοϊό και θα γίνει μετά εντελώς καλά.

Διαβάστε περισσότερα στο Coronavirus: Italian doctors warn COVID-19 can make young people seriously ill

Dr Tedros, WHO

Ο Δρ Tedros, Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, από τις 20 Μαρτίου προειδοποιεί:

Οι ηλικιωμένοι χτυπήθηκαν πιο έντονα από τον Κορονοϊό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι νέοι άνθρωποι έχουν γλυτώσει.

Τα άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών αποτελούν σημαντικό ποσοστό των ασθενών που χρειάζεται νοσοκομειακή περίθαλψη.

Έχω ένα μήνυμα για τους νέους: δεν είστε άτρωτοι, αυτός ο ιός μπορεί να σας κλείσει στο νοσοκομείο σοβαρά άρρωστους για εβδομάδες ή ακόμη και να σας σκοτώσει. Ακόμα κι αν δεν αρρωστήσετε, οι επιλογές που κάνετε για τις εξόδους και τις βόλτες σας, μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο για κάποιον άλλο.

Μίνα Γκάγκα

Η κυρία Μίνα Γκάγκα, Συντονίστρια & Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, δήλωσε σχετικά στο ΑΠΕ:

Νοσηλεύουμε και σαραντάρηδες και πενηντάρηδες. Κάποιοι έχουν παράγοντες κινδύνου, κάποιοι είναι απολύτως υγιείς ή ακόμα και αθλητές. Σίγουρα, η κατάσταση του ανοσοποιητικού έχει σημασία και υπάρχουν ευπαθείς ομάδες, αλλά νομίζω κανείς δεν είναι άτρωτος.

Σωτήρης Τσιόδρας στις 24.3

Λίγα λεπτά πριν μπω στην αίθουσα με ενημέρωσαν για έναν θάνατο μιας νεαρής συμπολίτισσας μας, σε επαρχιακή πόλη της Βόρειας Ελλάδας, η οποία έμεινε σπίτι, πέθανε σπίτι και διεγνώσθει μετά θάνατον με τον ιό.

Ο ιός δεν σέβεται καμία ηλικία μπορεί να έχουμε σοβαρά κρούσματα και σε νέες ηλικίες.

Ο θεράπων γιατρός είναι αυτός που θα καθορίσει την πορεία και την εξέλιξη της νόσου με την έγκαιρη παρέμβασή του.

Δεν υπάρχει ανοσία σε κανέναν μας. Κινδυνεύουν πολύ λιγότερο οι νέοι και περισσότερο οι ηλικιωμένοι και πολύ περισσότερο οι άνθρωποι με χρόνια νοσήματα υγείας.

Sky News: βίντεο μέσα από Ιταλικά νοσοκομεία

Οι ιατροί της Ιταλίας κάλεσαν το κανάλι Sky News να καταγράψει την κατάσταση, ώστε όλος ο πλανήτης να καταλάβει από τι κινδυνεύει. Οι δημοσιογράφοι του Sky News είναι οι πρώτοι που είχαν πρόσβαση στα Ιταλικά νοσοκομεία. Τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει και η Ιταλία δυστυχώς είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως σε θανάτους κατά αναλογία πληθυσμού της χώρας.

ΠΡΟΣΟΧΗ το βίντεο περιέχει σκηνές που μπορεί να ενοχλήσουν κάποια άτομα.

The shocking centre of the COVID-19 crisisThe shocking centre of the COVID-19 crisis
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες
Θέματα