Μάθημα από την Ρωσία .: Είδα .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μάθημα από την Ρωσία

Γράφει: Matia Gr
Μάθημα από την Ρωσία

Δεκαοκτώ μόνο υπογραφές Ορθοδόξων πιστών στην Ρωσία ήταν αρκετές για να ματαιώσουν την έναρξη των παραστάσεων της ροκ όπερας «Jesus Christ Superstar» (Ιησούς Χριστός Υπέρλαμπρο Άστρο), που είχε προγραμματισθεί για τις 18 Οκτωβρίου 2012. «Όπως ανακοίνωσε η ρωσική τηλεόραση, η διεύθυνση της φιλαρμονικής του Ροστόφ του Ντόν διέκοψε την προπώληση των εισιτηρίων για το διάσημο μιούζικαλ του Άντριου Λόιντ Γουέμπερ εν αναμονή της απόφασης των Αρχών».
«Κατά την γνώμη μας», τόνιζαν στην προσφυγή που κατέθεσαν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και την απέστειλαν στον Εισαγγελέα, «η εικόνα του Χριστού, όπως εμφανίζεται στην εικόνα του Χριστού, όπως εμφανίζεται στην όπερα, είναι ψευδής από Χριστιανικής άποψης» («Δημοκρατία» 01/10/2012).
Και το Ρωσικό Θέατρο σταμάτησε την πώληση των εισιτηρίων, μόλις οι Εισαγγελικές αρχές ξεκίνησαν τις σχετικές έρευνες.
Αυτά στην Ρωσία, όπου μέχρι πριν από δύο περίπου δεκαετίες βασίλευε επί εβδομήντα χρόνια αθεΐα. Και στην Ελλάδα μας; Τι γίνεται αλήθεια σήμερα; Παίζεται σε Θέατρο των Αθηνών, στο λεγόμενο «Χυτήριο», έργο ασυγκρίτως ποιο βλάσφημο και ποιο χυδαίο και ποιο υβριστικό κατά του Παναγίου και Ιεροτάτου Προσώπου του Ιδρυτού της Πίστεως μας Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Συμπαρίστανται μάλιστα σ’ αυτό και πρόσωπα γνωστά του πολιτικού κόσμου με δηλώσεις τους για ελεύθερη έκφραση του λόγου και της τέχνης!
Νομίζουμε λοιπόν έπειτα από αυτά ότι θα μας λυπηθεί κάποιος ισχυρός της γης και θα μας βοηθήσει να βγούμε από την κρίση! Μόνοι μας έχουμε δεθεί στο άρμα του Σατανά. Χρειαζόμαστε μετάνοια και συγκλονισμό ψυχής προτού να γίνει και να είναι η κατάσταση μας μη αναστρέψιμη. Μετάνοια και καταφυγή στο έλεος του Θεού μας χρειάζονται. Αυτό και μόνο.

Ιωαννίδης Αχιλλέας
[email protected]

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.